DIY suport per cabina

ZeroQ

Més pesat que Kuban
27 Desembre 2011
1,632
3
38
Bilbo
#1
Us penjo una imatge d'un suport que he fet amb PVC espumat (resistent i lleuger) per posar sobre el monitor i servir per posar papers, mapes, Ipad i més endavant una petita botonera de 8 botons amb feedback (led) que estic fent amb un Arduino "Leonardo". La idea es que es pugui desmuntar fàcilment (per no molestar a la dona), es recolza sobre el monitor (pesa molt poquet) i també es recolza sobre la taula amb un peu posat a la dreta (sota de l'Ipad). Està un xic inclinat per ajudar a visualitzar el contingut millor als costats. No pretén ser una cabina sinó més aviat un ajut per tenir a mà tot allò que faig servir quan jugo. A l'Ipad moltes vegades tinc manuals, mapes, apunts de la missió i amb la intenció de posar els instruments virtuals del joc que estigui jugant en aquell moment (DCS, IL-2).

 

ZeroQ

Més pesat que Kuban
27 Desembre 2011
1,632
3
38
Bilbo
#4
La agulla d'estendre és el més còmode per intercanviar papers ràpidament. A veure si passo per una papereria i compro unes de més petites i més maques çXD

Després al vespre faig un parell de fotos i us detallo el procés de construcció que es molt fàcil. La gràcia del PVC "espumado" es que es pot tallar amb un cutter i un regle i llavors t'estalvies eines.

Trobo a faltar "El racó de les nyapes" al fòrum per penjar totes aquestes tonteries :p
 

ZeroQ

Més pesat que Kuban
27 Desembre 2011
1,632
3
38
Bilbo
#7
Anem per pasos

Llistat de material
Material (es pot trobar per exemple aquí)
  • "PVC espumado" blanc 3mm DinA4 x 5 -> 0,71 €/unitat
  • "PVC espumado" blanc 6mm DinA3 x 1 -> 3,07 €/unitat
  • Plasticeys 75ml -> 5,30€
  • Cargols 3,5x15 -> 2,05€
Total 14€


Muntar les estructures bàsiques


5 son dos peces fetes a partir dun DinA4 de 3mm. Retallar dos triangles tal que la base i la alçada sigui la amplada d'un DinA4.
1 i 2 son dos DinA4 de 3mm sencers
3 i 4 son dos DinA4 de 3mm sencers
Per unir les peces 1 i 2, 3 i 5, 4 i 5 he retallat peces de reforç d'un DinA3 de 6mm (aprofitant tot el llarg). Aquesta mateixa peça de DinA3 es la que utilitzarem per crear tots els reforços.
He utilitzat adhesiu plàstic per enganxar les superfícies. Si voleu donar més rigidesa podeu posar més reforços.

Muntar les esquadres



A continuació he retallat dos costats de 3mm i 3 peces de 6mm per fer una mena d'esquadra on anirà recolçat les peces anteriors. Hem de fer dos unitats com aquesta.
Aquest cop a més d'adhesiu per enganxar les peces també he fet servir cargols en alguns punts.
3 cargols per unir la base llarga de 6mm (3.) amb els dos costats.
La peça central recta (1.) va encolada sobre la peça (3.) i / o amb dos cargols per unir les dues peces.
La peça central inclinada (2.) va amb un cargol a cada costat (contraposats) per unir amb els laterals. D'aquesta manera es podria desmuntar amb facilitat.
Tot i que el PVC escumat no està pensat per ser cargolat i descargolat amb freqüència ho he fet un parell de vegades sense problemes.

Enganxar les esquadres


Les esquadres (1. i 2.) tenen una part recta i una part inclinada. La part recta es la que va a la peça superior (3.) encolades.



Ara toca enganxar cada esquadra amb el seu lateral corresponent. Per fer-ho més fàcil vaig descargolar les peces inclinades de les esquadres per poder encolar-ho bé. Un cop sec ho torneu a cargola a l'esquadra i ja ho tindreu quasi llest.

Suport pel monitor



Aquest suport es molt senzill però molt còmode de fer servir si el monitor ho permet. Son 7 peces retallades de 6mm. Les peces petites son d'uns 3cm x 2 cm. Tot i que les messures millor les adapteu a les vostres necessitats. Per muntar aquest suport he fet servir cargols, no hi ha cap punt encolat.

Unir el suport amb el panell


Per unir el suport (2.) amb el panell (1.) he fet servir cargols

Resultat final



Detalls en fotografia





Apa, espero que us hagi agradat el tutorial :çsi:
Està fet amb el Google SketchUp per si algú vol el fitxer font per editar-ho o veure les mesures (tot i que son una mica a ull).