CRICV - Classe 4, Dilluns 7 a les 22:00

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1


REQUISITS
ArmA3 + Estàndard CC

MATÈRIA
Explicarem les tasques, operatives, procediments i pautes a seguir per ocupar un lloc de lideratge, tant sigui per sot-oficials com per oficials. M'agradaria deixar ben clar que aquesta classe es important per tots, no nomes per els que tenen pensat fer de lider en cap moment, si be per aquests es vital.

PLANIFICACIÓ
Aquesta serà una classe principalment teòrica, però amb components pràctics per donar exemples que facilitin l'enteniment de la matèria.

Tasques
- Ment de lider, fermesa i resolució.
- Prioritats d'un lider.
- Micromanaging, la perdició del lider.
- Comunicacions.

APUNTATS
- Viper
- Buran
- Frodo
- Tuixo
- Diplock
- Eduard
- ZeroQ

DOCUMENTACIÓ

Mentalitat de lider
Els líders no nomes neixen, també es forgen. El primer que ha de fer algú que vol donar una ordre, sigui quin sigui el seu lloc a la jerarquia, es creure que te la capacitat per donar aquesta ordre, i transmetre aquesta seguretat als seus companys/subordinats. Si volem que una ordre es segueixi rapida i eficientment, hem de procurar fer servir un to de veu ferm i clar, sense ombra de dubte, però amb respecte. Una persona no segueix a una altre si detecta dubte, inseguretat. En canvi, si et diuen les coses clares i fermes, pots arribar a creure't les coses mes inversemblants. Quan dones unes ordre, vols que la tropa cregui en aquesta ordre, encara que no la entengui (ja que no te la informació que tens tu en aquell moment), i vols que la tropa desitge complir l'ordre sense demora. Per fer-ho possible, has d'ordenar-ho com quan li dius a la teva parella al llit que t'assoti al cul, ell/a et creu i vol fer-ho perquè li has dit amb fermesa (aquells que no es piquen al cul al llit no estan preparat per anar a la guerra).
Per poder donar una ordre aixi, has de tenir clar el que vols dir abans de dir-ho, i no has de tenir por de manar als companys. Òbviament, a l'exercit real es mes fàcil això perquè hi ha una jerarquia real, una disciplina militar, i un entrenament que modela el soldat mentalment. Aquí el que hem de fer nosaltres, durant la missió, es canviar el xip de civil a civil que simula ser un militar. Ens hem de creure el nostre paper, no nomes entrar a disparar píxels. Això vol dir, que cal ser ferms amb les ordres sempre, mai sense faltar al respecte, mai insultat, però si exigint que es segueixin les nostres indicacions, la missió depèn d'això.
I si, si veiem tropa distreta, els hem de donar un toc d'atenció, els hem de reconduir a la missió, els hem de recordar que la seva falta de rigorositat afecta a tot el grup, no nomes a ell.
Una persona pot ser carismàtica i pro-activa, però això no la converteix en un lider si després no pren les decisions correctes. Ara veurem perquè.

Prioritats
Les tasques d'un soldat solen ser molt simples, cobrir el seu sector, seguir les ordres, eliminar enemics. En canvi les tasques d'un lider son molt mes amplies i complexes, perquè a mes de fer les de soldat, a de fer les de lider.

Primer de tot hem de deixar ben clar les prioritats del lider per ordre de preferència.

- Seguir viu.
- Mantenir la seva tropa amb vida.
- Complir la missió

Si, la seguretat pròpia va per damunt de tot, després la dels teus soldats, i després la missió, un soldat mort no pot acomplir missions. Òbviament en la guerra s'han de córrer riscos, però sempre els hem d'avaluar abans. Un fusellers eliminat pot ser substituït per un altre fuseller, però un lider no, o com a mínim no sense conseqüències. El lider coneix tots els detalls de la seva missió, les raons, els informes, el pla de missió, a mes te informació del mateix moment, ultimes comunicacions, posicions de les unitats. I te una línia editorial, l'operació s'esta desenvolupament segons la manera de fer pròpia (basada en coneixements e instruccions col·lectives). Si el lider es eliminat, gran part d'aquesta informació es perd, i la forma d'operar canvia. A mes en el temps que triga la unitat a reorganitzar-se, l'enemic aprofita aquest temps per agafar avantatge.
Per tant el lider ha de procurar sempre mantenir un perfil d'alta seguretat, ha de procurar no ser el primer en entrar a zones de risc, ha d'evitar ser fàcilment reconegut per els enemics com a lider, evitant per exemple anar el primer a la formació, i ha d'evitar de fer accions perilloses per a ell, que podria fer un altre soldat, com per exemple cobrir un company, o anar a curar.
La segona prioritat es la vida de la tropa, i lo mateix que practica per a ell, en segon terme ho ha de practicar per els seus soldats, tot i que ells correran mes riscos òbviament.
I per ultim la missió, no serveix de res una unitat que aconsegueixi la missió morint tots o un alt percentatge. Aquesta serà una unitat que el dia de demà no podrà combatre.

Comandar una unitat
Dirigir els soldats es com dirigir una empresa, el cap no s'encarrega de fer de recepcionista o de tècnic, el cap s'encarrega de dirigir els diferents departaments perquè facin la feina que els hi mana. El cap decideix que s'ha de potenciar la publicitat d'un producte, llavors parla amb marketing sobre que s'ha de fer, i es marketing qui s'encarrega millorar la publicitat del producte, aplicant els coneixements propis i dirigint cada treballador d'aquest departament.
A l'exercit tot funciona mes o menys igual, heu de procurar de confiar en els vostres soldats, i d'establir si no hi ha cadenes de comandament, jerarquia, de tal manera que si el Lider d'Esquadra vol flanquejar l'enemic, no anirà dient a cada jugador el que ha de fer, si no que ordenarà al Lider de l'Equip Bravo per exemple, que flanquegi, i el Lider de Bravo dirigirà els seus soldats per fer-ho.
Això no vol dir que el lider no pugui filar prim, si vol que res en concret es faci d'una manera molt especifica, però hem d'evitar de caure en el micromanaging. Un lider ha de fer moltes coses, no pot dedicar massa concentració en una tasca que hauria de ser executada de forma automàtica per la unitat.

A mes el lider sempre ha d'estar situat en una posició en que pugui veure tot el seu grup, i que pugui per tant dirigir lo mes còmodament possible a la tropa. Ha de mantenir-se informat de la situació de la seva unitat, baixes, ferits, munició, etc... Ha de tenir una panoràmica mental de la seva posició, o el que es coneix com a Consciencia Situacional (Situational Awareness), es a dir saber que es el que t'envolta, on estan els enemics, on estan els amics, on estas tu i la teva unitat, quin nivell de risc hi ha, etc...
Per això es el lider el que principalment ha de vigilar el moviment enemic i propi, mentre la tropa es manté en una situació operativa de foc, es a dir, estan preparats per disparar al moment, sense haver de deixar els prismàtics per agafar el fusell.
El lider també ha de procurar designar blancs d'alt valor, franctiradors enemics, oficials, metralladors, etc... per millorar l'atac de la unitat. Quan un soldat dispara, el seu enfoc i concentració es reduïx a un cercle de la mida d'una moneda, tot el que queda fora d'aquesta moneda es invisible per el soldat, per això el lider, o un soldat designat, a de dedicar-se a cercar blancs d'alt valor.

Comunicacions

La informació es poder, i les comunicacions formen part de la informació, per tant es prioritari mantenir una comunicació fluida i clara. El lider pot decidir si portar ell mateix les comunicacions, o designar un soldat perquè s'encarregui ell. D'aquesta manera es el home radio que filtra les comunicacions per transmetre al lider nomes les mes importants que l'afecten directament, i el lider pot centrar la seva atenció en d'altres tasques. Si no es possible un Radioman, doncs el mateix lider haure de mantenir una disciplina de comunicació que li permeti mantenir informat a comandància, a d'altres unitats implicades en l'operació i a ell mateix.
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#8
Be, com a record de la instrucció d'avui, enganxaré el log del xat mentre jo donava explicacions :wtf: Aquesta senyors es la dura vida del lider d'esquadra ç:D

<22:17:46> "CC_Buran": Ho he llegit bé?
<22:17:48> "CC_Buran": has d'ordenar-ho com quan li dius a la teva parella al llit que t'assoti al cul, ell/a et creu i vol fer-ho perquè li has dit amb fermesa
<22:19:24> "CC_Frodo": (aquells que no es piquen al cul al llit no estan preparat per anar a la guerra).
<22:19:29> "CC_Frodo": aixo si que conmou....
<22:24:24> "CC_Dart": Us recomano El Arte de la Guerra pel tema del lideratge. Es un dels llibres mes antics del mon!
<22:24:36> "CC_ZeroQ": això això enfermesa vine i frota l'esquena
<22:24:59> "CC_ZeroQ": txurup txurup
<22:26:35> "CC_ZeroQ": Respecte ? Poques pelis has vist viper :p
<22:26:59> "CC_ZeroQ": http://www.youtube.com/watch?v=4px7VmP9N3g
<22:41:53> "CC diplock": http://i.imgur.com/GANiVqI.gif
<22:42:26> "CC_ZeroQ": es un fake no? les noies no son de veritat
<22:42:30> "CC_Dart": xDDD
<22:42:45> "CC diplock": filmava un gay està clar
<22:44:01> "CC_Dart": http://static4.cuantarazon.com/crs/2014 ... _en_mi.jpg
<22:44:31> "CC diplock": http://img.pr0gramm.com/2014/04/1396370265815.gif
<22:45:40> "CC diplock": http://i.giflike.com/mLQ5YMQ.gif
<22:46:47> "CC diplock": http://i.imgur.com/ZHtjRDu.gif
<22:47:25> "CC_ZeroQ": joder això es esficiencia com a camioner :|
<22:47:51> "CC diplock": han jugat molt amb els armados aquests escombriaires
<22:49:23> "CC_Dart": http://img716.imageshack.us/img716/1601/0ji9.gif
<22:49:53> "CC_Buran": bestial
<22:49:56> "CC diplock": xdD
<22:50:26> "CC_ZeroQ": XDDDD
<22:50:45> "CC_ZeroQ": "L'us de la força quedarà prohibit durant els partits de lliga"
<22:50:55> "CC_Dart": xD
<22:50:56> "CC_Dart": http://img829.imageshack.us/img829/9328/apuj.gif
<22:53:16> "CC diplock": http://i.imgur.com/1vj1DPV.gif
<22:56:02> "CC_Dart": aixo es bona coordinacio entre lider d foc i lider d l'unitat http://www.vayagif.com/10036/a-buen-entendedor
<22:59:59> "CC_ZeroQ": sip
<23:00:00> "CC_ZeroQ": http://statics.vayagif.com/gifs/2013/01 ... ciendo.gif
<23:00:25> "CC diplock": xDD
<23:00:39> "CC_Dart": XD
<23:00:53> "CC_ZeroQ": No val la pena
<23:00:58> "CC diplock": https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 1063_n.jpg
<23:01:43> "CC_ZeroQ": elegancia + simplicitat = http://www.vayagif.com/96211/ir-en-moto ... -mala-idea
<23:04:07> "CC_ZeroQ": has de provar de treure't les coses de la boca
<23:04:27> "CC_Dart": per entrenar feu com aquell grec, pedres a la boca i avall!
<23:05:25> "CC_Dart": http://img703.imageshack.us/img703/3766/z9eb.gif Michael Bay
<23:05:25> "CC_ZeroQ": ordres amb conviccio = http://statics.vayagif.com/gifs/2013/09 ... artana.gif
<23:06:29> "CC_ZeroQ": sobreactuant = http://statics.vayagif.com/gifs/2013/09 ... hostia.gif
<23:07:32> "CC diplock": Si el lider ho ordena es fa http://www.strangemilitary.com/images/c ... 176746.gif
<23:08:01> "CC_ZeroQ": xDDDDD
<23:08:30> "CC_Dart": t'estem escoltant!
<23:08:36> "CC diplock": t'escoltem
<23:09:01> "CC diplock": http://www.strangecosmos.com/images/content/180682.gif
<23:09:20> "CC_ZeroQ": conviccio si senyor
<23:09:27> "CC_Dart": http://img28.imageshack.us/img28/8853/oik.gif
<23:12:32> "CC_Dart": quan ens trobem un vehicle enemic buit: http://img20.imageshack.us/img20/8076/swoo.gif
<23:13:08> "CC_Buran": http://www.vayagif.com/192697/pero-que-dices
<23:13:12> "CC diplock": axo es de la peli top secret
<23:13:14> "CC diplock": bonissima
<23:16:47> "CC_ZeroQ": D'avant del dubte -> http://www.vayagif.com/162428/y-asi-se- ... para-joder
<23:18:41> "CC diplock": xDD
<23:18:46> "CC diplock": axi actua un bon lider
<23:20:35> "CC_Buran": http://www.vayagif.com/192480/me-intere ... entame-mas
<23:21:32> "CC diplock": http://thechive.files.wordpress.com/201 ... uncing.gif : D
<23:22:45> "CC_ZeroQ": una mala tactica combianda amb una mala maniobra -> http://statics.vayagif.com/gifs/2013/02 ... _mucho.gif
<23:23:45> "CC_ZeroQ": :| uooo la rosa aquesta si es una bona lider !
<23:24:00> "CC_Viper": viewtopic.php?f=61&t=3053
<23:24:06> "CC_Buran": ZeroQ, això no ho tens oi encara? http://www.vayagif.com/192516/imprimir- ... -el-inicio
<23:28:55> "CC diplock": http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 7872_n.jpg
<23:29:11> "CC_Dart": xD
<23:29:50> "CC_Dart": 5min i vinc
 

Frodo

Ja en porto tres-cents
28 Febrer 2014
326
0
16
Sant Fruitós de Bages
#9
Però Viper, l'expectativa que vas aixecar de donar-nos surres al cul al llit era tan alta que no veure una demostració va rebaixar-la tensió i la gent havia de "satisfer" les seves "expectatives". Si és que vas provocant.....

Bromes a part, va estar molt bé la sessió i la pràctica posterior. Llàstima que anit estava tan rebentat.
 

ZeroQ

Més pesat que Kuban
27 Desembre 2011
1,632
3
38
Bilbo
#11
Moltes gràcies Viper per la instrucció i la teva dedicació :çcast:

Comparteixo les quatre notes que vaig apuntar de la classe d'ahir per si algú li pot servir / afegir més profunditat

Codi:
- Canvi de xip per comandar
- Resolució de conflictes emocionals / personals per després de les partides
- Prioritats del comandament
    - Integritat personal
    - Integritat del grup
    - Objectius de missió
 - Tasques d'un lider
     - Informació d'estat: MBE (Munició, Baixes, Equipació)
     - Informació situacional (posició al mapa, entorn, etc)
 - Com comandar una unitat
    - Ordres directes i concises
        - Qui? Rol / Nom / Numeral
        - Què? Acció a realitzar
    - Designar un segon lider al mando en cas de que sigui baixa el primer
    - No caura en el micromanagement -> Confiar en les tasques del grup
    - SMEAC
        - Situació: avaluar la situació de la unitat, estat, objectius, enemics, etc
        - Missió: Qui ha de fer que, quan, on i perquè
        - Execució: Pla estratègic
        - Administració / Logística: Intendència, munició, comunicacions, suport, etc
        - Comandament / Senyal: Regles específiques de missió
    - SOP (Standard operating procedure)
    - Posició enrederida
    - Mantenir unitats informades
Article de la wikipedia d'SMEAC
Article de la wikipedia de SOP
PDF Operation process (FM5-0)
PDF Warfighting (MCDP1)