[A10C Acadèmia] TACAN 30/04/2015 22:00

rush

Més pesat que Kuban
Membre del personal
26 Desembre 2010
1,676
35
48
#1
La pròxima sessió la dedicarem al TACAN, què és i com podem utilitzar-lo per navegar. Si tenim temps farem un vol navegant amb el TACAN.

Tot i que tenim la CDU que ens proporciona plans de vol i punts de ruta és convenient conèixer el TACAN, és un instrument més que tenim i que ens pot solucionar algun problema si per exemple ens falla la CDU. D'altre banda conèixer el TACAN també ens ajudarà més endavant a utilitzar l'ILS per aterrar.

Aquí teniu un post que vaig fer amb una explicació del TACAN: http://www.cavallersdelcel.cat/forums/index.php?threads/3575

Per si voleu experimentar una mica amb el funcionament del TACAN aquí teniu un simulador de VOR: http://www.luizmonteiro.com/Learning_HSI_Sim.aspx

Aclarir que el TACAN i el VOR funcionen pel mateix principi, l'únic que el TACAN és per ús militar i el VOR per ús civil. L'altre diferència és que el TACAN ens dóna informació de distància i el VOR no, però hi ha els VOR-DME o DVOR que si que donen informació de distància.

Esquema de la ruta que seguirem. Sortirem de Senaki i Aterrarem a Kobuleti. No tindrem punts de ruta, ens haurem de basar en el TACAN.
Recalco que els graus que hi ha al mapa és el romb que seguirem no radials de TACAN. Els radials del TACAN els haurem de decidir nosaltres.Us deixo també el DataCard de la missió: https://www.dropbox.com/s/m06bbs448tvewjc/DATACARD.pdf?dl=0

Fixeu-vos que els rombs que tenim al DataCard no coincidieixen amb els que surten al mapa. La causa és que a la zona hi ha una desviació de 6º que hem de restar del rombe que hem calculat al mapa.

Confirmeu assistència.
 

rush

Més pesat que Kuban
Membre del personal
26 Desembre 2010
1,676
35
48
#8
Actualitzat el post inicial amb el mapa de la ruta i el DataCard de la missió.