Dissabte 18 de novembre 22.00 h - R1: Snatch

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#1


REQUISITS

ArmA3 + APEX
- 1RA - Bàsic
- 1RA - Opcional (ALiVE)

NORMES
Normes de convivència a les partides.

SITUACIÓ

Informe global de situació de la campanya.

Intel·ligència

S-2 ens informa que alguns membres de l’antiga resistència local (F.I.A) s’estan organitzant per emprendre accions contra les forces policials i militars altianes -a qui consideren ‘forces d’ocupació’-. Ara mateix però estan en espera ja que qualsevol acció violenta podria repercutir en l’estat del corregidor arrestat.

S’estima que si es pogués extreure el corregidor fins a una zona segura fora de territori altià aquest podria exercir el seu lideratge des de l’exili.

Les dades extretes de l’observació per satèl·lit indiquen la presencia a tota la illa de Malden de controls de carretera -alguns policials, altres militars, i fins i tot mixtes-. També s’han detectat posicions fortes militars, algunes amb armament antiaeri.

Informadors locals indiquen que una dotzena d'homes protegeixen la residència del corregidor. Entre ells podria haver membres de l'unitat especial de la policia altiana.

MISSIÓ

De paisà: infiltrar-nos a Malden, assaltar la residencia on hi ha el corregidor, i extreure’l fins a la nostra base. Es possible que el corregidor no vulgui abandonar Malden, per tant si escau se’l pot amarrar.

Seria interessant buscar a la residència qualsevol informació important.

És imperatiu mantenir un perfil baix. No podem permetre que les autoritats altianes sàpiguen de les nostres intencions.

EXECUCIÓ

El comandant decideix totes les decisions tàctiques de la missió incloent l’ús de suports.

NOTA: Com a limitació només té els rols i equipament finit disponible. No hi ha virtual arsenal.

ADMINISTRACIÓ/LOGÍSTICA

Vehicles
- 2x MH-6 Littlebird (un de transport i un artillat)

Suport
-

Abastiment
- Equipament als vehicles i arsenal a la base.

COMANDAMENT/SENYAL

- A determinar.

ROLS

10th SFG (Abn.) OD-A Team 331

HQ Element
18A. Commander (capt)
180A. Asst. Leader
18Z. Operations Sgt. (Sniper)
18F. Intelligence Sgt. (Editor) – Té coneixements mèdics.

2x Assault Element
18B. Weapons Sgt.
18C. Engineer Sgt.
18D. Medical Sgt.
18E. Comms Sgt.

160th S.O.A.R “Nightstalkers” detch.

15V. Helicopter Pilot

SERVIDOR
- SilverArrow (si hi ha algú disponible, millor)

EDITOR
- SilverArrow

APUNTATS
- SilverArrow
- Atunero
- Paperboy
- Viper
- Copess
- Roca
- Lagia
- Kronus
- Arnau
- Davidaf
- Ashdrick

ASSISTENTS
- SilverArrow
- Atunero
- Paperboy
- Copess
- Roca
- Kronus
- Arnau
- Davidaf

RESULTAT
- Victòria in extremis. Desprès d’una llarga matinada de combat hem rescatat / capturat el corregidor a mig matí, així com una bona quantitat de documentació.

Per desgràcia la missió d’infiltració s’ha tornat en una de guerra total on hem emprat forces armes AT, explosius, hem neutralitzat dos BRDM-2, una posició d’antiaeri, hem abatut diferents controls policials i militars, etc. Han abatut un dels nostres littlebirds i han danyat un Chinook. Serà difícil què el govern altià no s’adoni de les nostres intencions.

En els pròxims dies sabrem les intencions del govern altià i de si ha funcionat el nostre pla per activar la guerrilla FIA.
 

paperboy

Ja en porto tres-cents
20 Març 2013
425
6
18
43
Warcelona
#15
M'agradaria puntualitzar unes coses:

1- No puc avançar a la zona enemiga, per intentar destruir un AA i estar parlant per ràdio cada dos per tres...si dic que donaré llum verda...ja la donaré, espereu! Vaig increpar als meu grup que deixessin de parlar, ja que estàvem a zona enemiga, ja que al fer servir ACRE, els enemics ens senten i el que no pot ser és haver de comunicar cada 2 min un SITREP a menys de 50 m de l'enemic. Resultat...eliminat el factor sorpresa i baixes amigues.

2- En les últimes partides, trobo que hi ha un descontrol mèdic bastant important, la gent no sap si estàs mort del tot, hi han corredisses, costa molt posar torniquets per paliar la pèrdua de sang fins que arribi el metge, no sé, veig mancances mèdiques que repercuteixen a l'hora de salvar companys.
Ahir vaig estar a menys de 15 metres dels meus tres companys, un d'ells assistent mèdic, que no sabien on era i vaig morir dessagnat al final.

3- D'això ja s'ha parlat més d'un cop, però ara si que m'hi poso serio, MOLT SERIO . El pròxim que discuteixi una ordre d'un superior davant meu, SERÀ EXPULSAT DIRECTAMENT DE LA PARTIDA, UNA ORDRE, ÉS UNA ORDRE I S'HA DE COMPLIR!
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#16
Bona tarda companys,

Primer comentar que avui o demà pujaré les captures de la missió.

Abans d'entrar en els AAR/RDA, comentar que la missió d'ahir tot i ser simple en plantejament, tenia també certes dificultats, i vam acabar cobrint molts apartats tàctics: assalt a una posició fortificada, CQB, combat contra-tirador, combat contre blindats, defensa d'una posició, extracció de ferits / morts, etc.

Entrant al AAR/RDA d’en paper:

Tema comunicacions

Primer dir que estic molt d’acord amb la proposta d’en paper sobre el tema de demanar silenci operatiu -tant per veu com per ràdio- quan s’està fent una infiltració en posicions molt properes a l’enemic. Crec que en aquest sentit va fallar la coordinació entre elements. Des del meu punt de vista - i amb la informació què tinc- crec que no hi havia una comunicació adequada per ambdues bandes de les diferents situacions tàctiques cosa que feia díficil prendre decisions.

Quan a la decisió d’acció tàctica presa per el comandant, la respecto. Però dir que no crec que sigui òptim prendre a cegues i per assalt a boca de canó (“quemarropa”) una posició d’antiaeris amb només quatre homes, en una missió d’infiltració. Especialment perquè no teníem informació del què podria haver-hi. Per sort l'habilitat dels elements tàctics va resoldre la situació, i gràcies a Deu no hi havia tancs ni altres elements pesats.

A més, teníem altres recursos operatius que podien haver aconseguit la mateixa finalitat -neutralitzar l’antiaeri- des de la posició inicial a uns 250 m amb molta més seguretat i amb perfil més baix: ús de tirador d’elit amb silenciador (la més discreta) o inclús armament AT. Això hauria permès una tàctica de guerrilla tradicional que és la de la vespa: punxar i sortir per potes. Recordar que els grups d’operacions especials s’especialitzen en guerra de guerrilles (especialment les forces especials de l’exèrcit americà).

Tema mèdic

Quan a l’apartat mèdic, jo crec que en general l’acció dels especialistes mèdics va ser correcte dins dels paràmetres de la missió. Sí que es podria reforçar la formació dels membres quan a l’anàlisi de ferits i primers auxilis.

Cal recordar que una de les premisses més importants de l’atenció mèdica en combat és assegurar la zona abans de curar. Un metge no hauria de curar si no té la certesa d'estar en una zona segura.

En el cas concret que descrius Paper, vas ser ferit en una “zona de mort" Això vol dir que era una zona batuda constantment per el foc enemic, cosa que feia impossible aproximar-nos a tu sense crear més riscs. Per desgràcia no es va poder assegurar la zona fins a l’arribada de l’altre element de l’equip que inicialment es trobava a una distància d’uns 250m. És un dels desavantatges de separar els diferents elements en una acció tàctica (té avantatges però).

Cadena de comandament / obediència

Aquest punt és important, i hi estic totalment d’acord. Una ordre directa i final d’un superior s’ha d’acatar.

Això sí, en el món militar i especialment en el món de les operacions especials l’especialista en determinades àrees ha de donar tota la informació tàctica i suggerir plans d’acció al superior corresponent. Per exemple un metge ha de suggerir protocols mèdics i àrees de recuperació de ferits, un especialista en intel·ligència -el meu rol ahir- ha de recordar les situacions i informacions tàctiques, un especialista en armament ha d’aconsellar les armes més apropiades i el protocol per usar-les, un especialista en comunicacions ha d’aconsellar sobre l’ús de suports, etc.

De la mateixa manera què en exèrcits com l'americà la doctrina és que el líder sobre el terreny pren la última decisió -doncs se li pressuposta millor coneixement de la situació-, encara que no sigui el superior jeràrquic.

Però un cop s’ha facilitada aquesta informació, la decisió final sempre correspon al líder que tingui la responsabilitat tàctica.

Comunicació

Com ja he comentat abans i ahir vaig també dir, crec s'ha de millorar el tema de les comunicacions per ràdio per fer-les eficients. Això inclou el correcte ús de les paraules clau: "CANVI" i "FI". Així com la informació del contingut.

Cobertures

Això és una constant que he anat comentant des de fa temps. Hem de millorar urgentment l'ús de cobertures i els moviments tàctics. Els elements/equips han d'anar sempre junts. A més, per anar bé, el líder d'un element ha de saber exactament on hi ha cada home i vice-versa.

Un moviment caòtic i sense tenir en compte les cobertures fa que per una banda sigui més fàcil que la gent caigui ferida, i per l'altre dificulta la tasca mèdica.
 

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#17
paperboy said:
1- No puc avançar a la zona enemiga, per intentar destruir un AA i estar parlant per ràdio cada dos per tres...si dic que donaré llum verda...ja la donaré, espereu! Vaig increpar als meu grup que deixessin de parlar, ja que estàvem a zona enemiga, ja que al fer servir ACRE, els enemics ens senten i el que no pot ser és haver de comunicar cada 2 min un SITREP a menys de 50 m de l'enemic. Resultat...eliminat el factor sorpresa i baixes amigues.
Hey, ara fa un moment ho comentava, me culpa ; no he enviat mai a un equip a fer una infiltració sigilosa, per tant, no sé que podeu arribar a tardar, sóc un comandant novatillo, m'apunto totes aquestes coses per la seguent ç;)
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#18
Copess said:
Hey, ara fa un moment ho comentava, me culpa ; no he enviat mai a un equip a fer una infiltració sigilosa, per tant, no sé que podeu arribar a tardar, sóc un comandant novatillo, m'apunto totes aquestes coses per la seguent ç;)
Ningú neix aprés. Els comentaris que fem sempre al AAR és per aprendre i millorar. De fet, inclús els que tenim més experiència cometem molts errors. No es vol buscar cap responsabilitat. :çsi:

Ja saps, fas de lider en 50 missions més, i ja ho farás millor ç:D
 
9 Abril 2017
144
0
0
Manresa
#19
Ostres, m'haureu de disculpar. Vaig entrar al forum vora 1/4 de 22h per comentar que estava a urgencies amb la dona a 40 de febre i que no podria assistir a la partida, vaig escriure post però sembla que no vaig fer la tramesa ç?|
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#20
Ashdrick said:
Ostres, m'haureu de disculpar. Vaig entrar al forum vora 1/4 de 22h per comentar que estava a urgencies amb la dona a 40 de febre i que no podria assistir a la partida, vaig escriure post però sembla que no vaig fer la tramesa ç?|
No passa res. La salut i la familia sempre van primer. Espero que es recuperi aviat. :çsi: