Dijous 15 de Desembre: Partida conjunta amb UST i ST1

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#21
Si és un certificat fet a la "tierruca" és vàlid on calgui. I sinó ús enviaré els "kies" de Maliaño.

Us enviaria a tots a la Magdalena a fregar terres, i desprès als Valls Pasiegos a fer sobaos.

Ara que hi penso, tinc "sincio" de sobaos. ç:D
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#27
paperboy said:
ieps! acabo d'assabentar-me d'aquesta partida...si hi ha lloc m'agradaria participar. Mandangaaaa!!
I tant, l'Atunero ha dit que no podia venir, així que hi ha una plaça lliure. No sé al final què farà al final l'Oriol. Sempre us podeu posar d'acord pel Whatsapp.

A qualsevol de que es vulgui apuntar: Cal llegir el briefic i descarregar-se l'arxiu amb les signatures (post inicial)
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#29
Re: Dijous 15 de Desembre [TS a les 21:45 i horari]

Bon dia senyors,

proposo quedar a les 21:45 al nostre TS per tal de comprovar que tot ens funcioni i entrar després al TS de la UST. La partida tindrà una duració de com a molt 2h i 30m: es començarà a les 22:00 i a les 00:30 es plegarà estigui com estigui tot. A les 21:45 us comento què farem duran la partida...
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#30
Per entrar al seu servidor cal els fitxers de compatibilitat del ACE/RHS que al seu fil i aqui crec que tampoc no s'especifica.
Heu d'anar a la carpeta Optionals del ACE i copiar els 4 fitxers que comencen per ace_compat_rhs_ a la carpeta addons.
Recordeu que també calen les signatures del ace 3.8.2 que per defecte no carrega desde la carpeta del ACE si no recordo malament, això vol dir copiar el contingut de la carpeta Keys de dintre del ACE i enxangar-ho a la carpeta Keys de l'arrel de l'Arma 3.
Ha sigut l'unica manera amb que he pogut entrar al seu server.
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#33
Viper said:
Per entrar al seu servidor cal els fitxers de compatibilitat del ACE/RHS que al seu fil i aqui crec que tampoc no s'especifica.
Heu d'anar a la carpeta Optionals del ACE i copiar els 4 fitxers que comencen per ace_compat_rhs_ a la carpeta addons.
Recordeu que també calen les signatures del ace 3.8.2 que per defecte no carrega desde la carpeta del ACE si no recordo malament, això vol dir copiar el contingut de la carpeta Keys de dintre del ACE i enxangar-ho a la carpeta Keys de l'arrel de l'Arma 3.
Ha sigut l'unica manera amb que he pogut entrar al seu server.

Jo no m'he trobat amb aquest error. Si no heu actualitzat el ace3 i el teniu a la versió 3.8.2, podeu:

  • Moure el ace3_particles.pbo i ace3_particles.bikey de CC_ACE3/optionals a CC_ACE3/addons amb
  • Seleccionar tots els addons del repositòri 1RA - Bàsic excepte CC_Icona.
  • Seleccionar el addon @coop.
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#34
REPORT

Bé, toca report (no li direm debriefing que si no en Silver es queixa ç;)) de la missió d'ahir. Val a dir primer de tot que la opinió general en quan a organització i serietat va ser molt bona, ens vam sorprendre, acostumats a altres coses, la increïble puntualitat a l'hora de començar la partida, el silenci disciplinat al TS mentre esperàvem a començar i la seriositat durant la mateixa.
Explicar primerament als nous que això dels reports (o debriefings que se sol dir sempre, tot i que sembla que mal dit ja que no es el mateix) es una practica important a les missions, que abans havíem fet amb mes freqüència, i que s'ha de fer després de cada missió per tal de entre tots exposar els fets de la missió, pensat principalment per corregir els errors.
Aclarir també que els meus reports solen estar centrats principalment en els errors i no tant en les encerts, ja que el que m'interessa es corregir els errors o carències per futures missions.
Recordar que el report d'una persona es només la visió d'ell mateix de la missió, i pot ser mes o menys encertada. La idea dels reports es d'ajudar entre tots els del grup, a treure conclusions.

Briefing

Ens va faltar en la meva opinió un briefing abans de començar del nostre grup. El briefing general ja ho havien fet em sembla els líders dels grups amb el comandant algun altre dia, però nosaltres no vam pre-planificar res, i tot i que teniem el pla de batalla al seu fòrum, sempre cal fer un briefing del propi grup per deixar les directrius a seguir clares.

Execució

En general ho vam fer força bé ahir tots, vam estar centrats, pendents de la nostre feina la majoria del temps, i calmats. Vam fer en general la nostre feina i vam morir una mica per mala sort.
Tot i així, algunes coses s'haurien de polir. Em de vigilar molt les velocitats de marxa i la postura que portem, ja vau veure ahir com ens pensàvem que no hi havia enemics al voltant, i sortia de cop i volta uns vehicles pel camí, mai pots estar segur del que et pots trobar. Tot i així, ahir vam tenir un bon equilibri entre velocitat i precaució, tot i que al meu parer en alguns moments hagues preferit anar una mica mes lents.
Recordeu que aquesta és, a grans trets, la manera de creuar vies com camins, rius, ponts, etc. Els primers en arribar asseguren ambdós costats del camí, la resta creua, asseguren l'altre costat, creua el gruix, i els que havien assegurat primer creuen els últims. Ben fet :çsi:
El primer punt que vam reconèixer, el deposit aquell de combustible, em va preocupar molt la proximitat de la patrulla motoritzada. Només calia que algú s'aixeques en mal moment o que varies la ruta, i ens hauria crivellat. Potser hagues sigut mes segur mantenir al binomi de tiradors en la seva posició, a cobert de la visual del vehicle, mentre vigilaven el complex, mentre la resta ens retiràvem mes cap enrere, a una posició mes segura perque en Moska fes servir el Raven, hagues sigut igual d'efectiu però molt mes segur. Sobre el tema del Raven per cert faré un apunt important al final.
Quan ens vam trobar el Shilka, el que s'hauria d'haver fet es cridar l'artilleria, ja que atacar nosaltres delatava la nostre posició, però no teníem artilleria, així que no ens quedava un altre que volar-ho. L'atac va anar molt be, però vam cometre un error, quan vaig aproximar-me jo, algú m'hauria d'haver acompanyat per cobrir-me, que es com es fa tot, i ho vaig pensar, però son d'aquelles coses que quan no ets líders a vegades et calles no saps perquè, tot i tenir-ho clar. Jo quan vaig arribar, vaig assegurar la zona primer, però no hi havia cap enemic viu, el que em va disparar després de col·locar les carregues devia estar inconscient, perquè abans havia passat per damunt seu precisament, si hagues tingut el company que deia amb mi cobrint-me, l'haguessin pogut repel·lir amb mes eficàcia.
Després ens van atacar pel flanc dret. Per evitar això, hauríem d'haver estès l'àrea de seguretat. Cal recordar que quan ens aturem, no sempre ens hem de quedar allà on estem, quan es una aturada mes llarga de la pausa temporal d'una marxa, ens em de recol·locar per mirar de cobrir la màxima extensió possible i superar els punts cecs. Es a dir, ahir hagues sigut raonable que algú s'hagues mogut cap a cada flanc per superar el turonet i poder veure amb mes antelació si s'aproximava algú. Pensareu que dir això ara, a missió passada, és més fàcil, però es que d'això tracten precisament els reports, de cercar els erros, quan ja amb calma pots analitzar la missió.
El contraatac i retirada el vam fer prou be, em va faltar una mica de foc de cobertura, però en general be. Quan vam anar a cercar en Kronus, hauríem d'haver tingut mes cura, anar mes lents i vigilar mes, no vam pensar que algun enemic podria haver arribat a la posició del Shilka, i això que era lo raonable. Oblidem que la IA tot i que ximple, a vegades fa les coses amb certa lògica.

Un punt molt important per mi, va ser que tot i fer bé la nostre feina, i la magnifica feina d'en Magnetar, crec que no vam aprofitar del tot la nostre tasca com a equip de reconeixement. Es cert que vam donar molt de suport recon a les altres forces, però no de la millor manera. El que vam fer es dependre del Raven principalment, estant nosaltres en una posició totalment allunyada de la batalla, i fer molt micromanagin del Raven, m'explico. En Moska, que va fer una gran feina, però va anar reportant coses com que tenien la tripulació d'un vehicle enemic desmuntant, o coses similars. Això va fer que haguéssim d'estar estàtics molt de temps, mentre en Moska reportava tot això i la resta no fèiem res mes que cobrir-nos. Per fer això no cal desplegar un equip recon en territori enemic, podríem haver fet el mateix estant al FOB Dagger fora de perill. El que s'hauria d'haver fet es reportar les posicions enemigues, i continuar la marxa, ja s'encarregarien les altres unitats de veure exactament que feien els enemics. Això ens hagues permès de avançar fins a posicions on tinguéssim visual o be de la zona de combat dels companys, o be de les vies d'accés d'aquestes zones, i d'aquesta manera mentre en Moska feia servir el Raven, la resta a més de cobrir-nos podríem veure moviments enemics i reportar-los, que seria molt mes efectiu. O en comptes d'això anar a reconèixer altres punts previst al pla, i cobrir mes terreny. Com dic, vam romandre molt estàtics, depenent exclusivament d'un home, i fent par de la feina que haurien de fer les altres unitats. Això no vol dir que no féssim feina de profit, però crec que no va ser la millor manera d'aprofitar la nostre unitat.

Per una altre banda, bona feina del grup de tiradors cercant millors posicions de cobertura per ells quan ens aturàvem i reportant el que veien, bona feina d'en Moska amb el Raven, molt bona feina d'en Magnetar fent de lider, bona feina d'en Viper queixant-se de tot ( ç:D ).
Un punt a destacar, que vam comentar en Magnetar i jo, i val la pena posar-ho aquí, es que jo em vaig auto-imposar la feina d'ajudar al lider de grup, per descarregar-li de feina a ell. Com vau veure, donava ordres una mica com si fos lider, per distribuir l'equip de la millor manera, assegurar cobertures, recordar posar els fiadors i les formacions, avisar quan parlàveu amb el lider i aquest estava ocupant comunicant amb comandància, etc I es que aquesta es una feina que els sotsoficials han de fer, perquè el lider no es saturi. Si no hi ha cap rol especificat per això, sempre es recomanable que algú s'encarregui de fer això, tot i que siguem un grup reduït (i quan som un grup gran es indispensable tenir un o mes d'un). Bàsicament vaig fer una mica la feina d'un Sergent, per facilitar la vida al lider. O vaig fer millor o pitjor, però ho vaig fer, i d'això es del que es tracte. Gràcies també a vosaltres per seguir eficaçment les instruccions, crec que ahir vam combatre molt cohesionadament (ser poquets ajuda també ç;)).

Jo en general m'ho vaig passar be, potser sense la part del Shilka hagues sigut una partida una mica mes avorrida, però allò va fer-li guanyar punts :çsi:
 
9 Agost 2010
2,608
5
38
Punt de Lagrange
#35
Totalment d'acord, Viper

Quan et van comencar a disparar quan estaves al shilka, vaig detectar que els trets venien del flanc dret I em vaig desplaçar per veure si hi havia algun enemic viu amagat darrera les fortificacions d'aquella banda.
Primer error: Vaig dir que m'anava al flanc dret, pero no vaig emportar-me al observador que es el que porta el arma adequada per protegir al tirador. De forma que quan em vaig trobar de morros amb la patrulla que acudia a veure que li havia pasat al Shilka, vaig poder deixar anar un tret amb el 350 Magnum, pero no em va donar temps de fer un segon I em van cosir a trets.

Primera consideració: No vam inspeccionar els nostres voltants amb el raven per veure si hi havia enemics al voltant de la nostra posició?

Segona consideració: Quan estava allà al terra desagnant-me vaig recordar que no teníem metges. Si jo no responía perqué vau tornar a per mi? Tampoc hauríau pogut fer res per mi!. Que cruel es la Guerra!..

Per el demes, repetir el que ja ha apuntat en viper. Molt bona impresió la d'aquest grup I em va agradar molt tot: començar a l'hora, serietat I disciplina al TS, etc...
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#36
Començaré dient que moltes gràcies a tots per la partida. M'ho vaig passar molt bße i cadascú de vosaltres sempre aportava opinions interessants quan tocava: Kronus i Paperboy escanejant els alrededors, Viper ajundant-me com a sergent i en Moska fent anar el Raven de forma excel.lent!

Voldria comentar un parell de punts que heu citat:

Us folia fer un briefing curt a les 21:45 però vam haver de comprovar addons ç:D

El fet de que no tinguéssis acomanyant durant les càrregues va ser per falta d'efectius. Ho vaig considerar, i vist el resultat només puc donar-te la raó, però no ho vaig fer per què teniem un equip de tiradors i en Kronus era més efectiu amb en Paper cobrint-lo, en Moska estava amb el Raven apartat ja que estava explorant la zona de Baluva i jo per què ho considerava massa arriscat com a líder d'equip... La falta de foc de cobertura és degut a que només teniem dos efectius capaços per fer això: en paperboy i jo, ja que en Kronus portava arma llarga i es poc efectiu.

El que tu preguntes Kronus es va fer. la zona es va escanejar amb el Raven però tal i com diu en Viper vaig pecar d'estàtic. Mea culpa. Et vam decidir anar a buscar per què vaig creure que era el correcte, ja que m'informaven de que ens podrien venir a recollir si trobàvem un LZ segur. Aquesta decisió,vist el resultat altre cop, va ser la pitjor decisió que vaig prendre (res en contra teva ç:D)

L'altre punt que comentes Viper, i també hi estic d'acord, és que haguéssim hagut d'anar més ràpid per tal de reunir-nos amb la resta. Haguéssim pogut donar millor ús del Raven i de l'equip de tiradors. L`únic problema es que havia d'estar escanejant continuament la zona a petició de comandància i això va fer que s'allargués una mica massa tot, especialment al principi de la partida. A l'inici en Moska va haver d'escanejar tot el camí que teniem davant, buscar antiaèris i observar la zona objectiu.

Per acabar, tan els de la ST1 (L'altre comunitat convidada) i especialment els UST van demostrar un comportament exemplar: tothom estava a l'hora i es va començar puntual. Molta serietat i coordinació.

Altre cop: gràcies per la partida i les consideracions finals!
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#37
En el cas del Shilka, durant l'atac al mateix no es pas convenient que un efectiu estigui embolicat amb el Raven, la seva atenció es mes necessària en l'atac i la voladura que no pas en un dron molt llunyà, i mes sent tant pocs nosaltres. En Moska es qui m'hagues pogut acompanyar per exemple.

Sobre les peticions de comandància, jo et recomano que adaptis les seves peticions a les capacitats de la teva unitat, si et demanen res, i no es el millor moment, els hi comentes que ens hem de recol·locar, i quan estiguem llestos llavors fem el que han demanat. No sempre es fàcil, però a vegades adaptant una mica les ordres surten millors resultats.
 

paperboy

Ja en porto tres-cents
20 Març 2013
425
6
18
43
Warcelona
#38
Molt bona partidaa tots! Si senyor. Tot i ser una partida un pel estàtica pel meu gust, la serietat, l'ambientació i el soroll de les explosions va fer que em fiques més en la partida que de costum...i m'ho vaig passar teta.

Molt bona feina per part de tots. En Viper, tal com vem começar partida ja ens va donar indicacions de que fer...tot i no ser el lider (que estava comunicant-se per ràdio), ho vaig agrair molt.

Poder si que hauriem d'haver fet servir el Raven o inspeccionar la zona, abans de detonar el AA. Així podriem haver vist la patrulla que s'acostava per la dreta, encara que....jo vaig matar al primer d'aquella patrulla i vaig avisar que per la dreta hi havia enemics...poder no em vau sentir, també vaig pensar que anar sol a fer aquella feina( detonar AA) era una mica arriscat, al meu parer.

Esperant la próxima partida...ja m'hi podeu apuntar!

Aquesta tarda edito el video i quan abans pugui el penjo! Salut companys! :çsi: