CRICV - Classe 2, Dilluns 3 a les 22:00

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1


REQUISITS
ArmA3 + Estàndard CC

MATÈRIA
Posarem en practica les formacions, tipus de moviments, tipus de foc, sectors i cobertura tot en una practica controlada.

PLANIFICACIÓ
Farem un rapid repas per polir dubtes dels tipus de formacions, del tipus de foc, com cerca cobertura i en quin moment, del sectors que hem de cobrir en tot moment i les maniobres durant un combat. Ens separarem en grups i farem repeticions de lo repassat dins d'una situació de combat simulada.

Tasques
- Aprendre els diferents tipus de formacions i la seva funció.
- Aprendre els diferents tipus de foc a fer servir segons la situació.
- Establir els sectors de cobertura i la reacció sota foc enemic.
- Aprendre les maniobres per atacar o defensar-nos.

APUNTATS
- Viper
- Eduard
- ZeroQ
- Diplock
- Amant del Diplock
- Buran
- Frodo Bolson

DOCUMENTACIÓ

Primer de tot, un exemple d'organització d'un escamot.Aquí veiem un escamot compost per 3 esquadres i una comandància. Cada esquadra està composta per 3 equips de foc mes un lider i un metge. I tot això ho mana la comandància.
Òbviament al simulador normalment no serem tants jugadors, per això cal fer partides amb d'altres grups (Que es fan i son genials), però això es podria reduir a dos esquadres de 2 equips de foc mes una comandància, o que la comandància estigui integrada en una esquadra, per exemple.

La simbologia NATO per dibuixar aquestes unitats seria.Per entendre aquests símbols mireu aquesta imatge.- El rectangle amb la X a dins representa una unitat d'infanteria, si per exemple fos un helicòpter seria rectangle amb un 8 tombat a dins.
- El símbol de d'alt indica que tipus d'unitat d'infanteria es, en aquest cas un equip de foc.
- La lletra de l'esquerra ens indica quina esquadra es, en aquest cas Alfa.
- La lletra de la dreta ens indica quin equip de foc es, en aquest cas l'1.

Elements d'un atac

Per atacar un enemic, es solen fer servir tres elements, el de suport, el de seguretat i el d'assalt. Aquest elements poden ser escamots, equips de foc, etc... depenent del volum de les forces. Com que els aficionats a la simulació patim de limitats soldats, no com a un exercit real, normalment els elements seran escamots, equips de foc o equips de foc i maniobra.

Element de suport

Aquesta es la força principal, la mes grossa, i es la que s'encarrega de donar suport a l'equip d'assalt. Aquest element proporciona un foc de línia constant, i estableix el punt de concentració de les nostres forces (entenguem nostres com a unitat, no com a tot el gruix de l'exercit).

Element de seguretat

Aquest element es dedica a proporciona seguretat a l'element d'assalt, prevenint que forces enemigues externes puguin aturar l'atac, la seva tasca no es concentrar-se al gruix de l'enemic, si no nomes vigilar que les forces enemigues no aturin l'element d'assalt.
En ocasions l'element de seguretat pot incloure's dintre de l'element de suport.

Element d'assalt

Com ja s'entén, es aquest element qui fa l'atac (el flanqueig, l'atac frontal o el que sigui), ha de ser ràpid (ràpid no vol dir corrent riscos innecessaris) i amb força. Farà l'atac mentre l'element de suport proporciona una base de foc i mentre l'equip de seguretat vigila que no els puguin anular.


Tipus de defenses

Defenses lineals

Les defenses lineals són exactament el que semblen - les forces amigues estan disposades en una línia perpendicular a la ruta esperada que l'enemic atacarà. Les defenses lineals s'utilitzen quan el terreny juga a favor de la defensa. Una defensa lineal permet a les forces amigues concentrar la potència de foc massiva en una sola direcció, amb els camps entrellaçats de foc i una cobertura excepcional. Defenses lineals requereixen que hi hagi elements de seguretat en cada flanc, de manera que qualsevol intent per part de l'enemic d'atacar les posicions de flanc, l'unitat ho veurà i serà capaç de reaccionar. Defenses lineals són també el millor contra la infanteria, els més febles.

Perímetre de defensa

Una defensa del perímetre es pot establir en qualsevol terreny. S'utilitza quan preveiem que l'enemic pot atacar des de diferents direccions al mateix temps, o quan la direcció de l'atac l'enemic no es coneix amb certesa raonable.

Les defenses del perímetre han de aprofitar l'avantatge de qualsevol ocultació natural. S'estableix normalment en una forma triangular, tot i que serà diferent basada en la mida de la força i el terreny.

Les defenses del perímetre tendeixen a ocórrer quan les forces aliades es troben aïllades i ha de defensar una zona específica d'un terreny o simplement estan aïllats, en general, i s'ha de defensar.

Defensa del pendent inversa

Una defensa del pendent inversa pot ser una forma molt eficaç de la defensa si es fa correctament. El principi bàsic de la defensa de pendent inversa és que el terreny s'utilitza per aïllar les forces amigues dels focs de l'enemic i l'observació, el que obliga apropar-se a les forces amigues i ens comprometem a una baralla a curta distància on es perden molts dels avantatges que puguin haver tingut l'enemic d'una altra manera en terreny normal.

Alguns avantatges de la defensa pendent inversa són els següents.

- L'enemic no pot veure les posicions favorables o disposicions fins que passen les crestes de la muntanya.
- L'enemic no pot usar armes de foc directe contra les posicions favorables a menys que passin les crestes de la muntanya i s'exposin al foc.
- Coronant el turó tallem el suport d'altres unitats enemigues que encara estan fora de la vista de les forces amigues.
- L'artilleria enemiga és difícil d'ajustar a causa que és necessari per aconseguir-ho un observador a la vista de les forces amigues per corregir la caiguda de les rondes. L'augment natural del turó, fins i tot pot prevenir certs tipus d'artilleria de ser capaç de colpejar les posicions favorables. Això depèn en gran mesura del grau d'inclinació del turó, i la ubicació de l'artilleria enemiga.

Hi ha també alguns inconvenients notables que poden entrar en joc i ha de ser considerada per endavant.

- La retirada d'una posició defensiva inversa del pendent pot ser extremadament difícil. Si l'enemic s'estableix al cim, les forces aliades serà en clar desavantatge quan es tracta de trencar el contacte. Aquesta és una raó per la que tenir un element de seguretat en la contrapendent pot ser de vital importància.
- Les forces aliades en la defensa no pot veure més enllà de la carena de la terra alta. Els efectes d'això es poden disminuir amb l'ús adequat dels llocs d'observació, però.

És important que la defensa de pendent inversa utilitzi els llocs d'observació en l'altre costat del turó o terreny elevat perquè puguin veure l'acostament de l'enemic. Aquests llocs d'observació pot ser simplement uns quants soldats amb binoculars o amb àmbit de les armes, que s'estén a una anàlisi exhaustiva de totes les rutes d'aproximació possibles. Aquests llocs d'observació ha de ser retirat abans dels cops d'atac, ja que són susceptibles de ser tallat en trossos per l'enemic.

Si un element de seguretat està disponible, i el terreny ho permet, pot ser de gran ajuda comptar amb l'element de seguretat establert en un pendent darrere de la defensa principal (coneguda com "contrapendent"). Això permet que ells puguin cobrir els flancs i la rereguarda de la principal defensa i involucrar a les forces enemigues que intenten maniobrar per atacar de tal manera.

Defensa d'un punt de suport (zona urbana, poble, etc)

La defensa d'un punt de suport pot portar els aspectes de la defensa del perímetre o lineal, depenent del que la situació tàctica requereixi. Consideracions per a aplicar tots dos tipus de defensa.

- Domina els carrers. Els carrers són els principals zones d'extermini, i emplaçar metralladores i altres armes pesades per disparar pels carrers pot fer molt per impedir que l'enemic estableix un punt de suport a la zona de contacte.
- Domina tots els colls d'ampolla importants i integrals al pla defensiu. Per exemple, un pont és un punt de estrangulació que pots ser defensat en amb força per impedir que l'enemic el creui amb èxit.
- Establir posicions de retrocés. La situació en un combat urbà pot canviar ràpidament, i és beneficiós algun tipus de pla coherent per permetre que les unitats amigues es puguin replegar, establir noves posicions, i lluitar des d'elles.
- Utilitzeu franctiradors, metralladores, i tot tipus de sistemes d'armes muntades en vehicles per cobrir les zones defensives més vulnerables.
- Totes els blindats han de ser recolzats per almenys un Equip de Foc d'infanteria. Els blindats son un gran multiplicador de força en la defensa urbana i s'ha de protegir en tot moment.
- No acumular massa gent en un sol edifici. Els edificis poden ser demolits, i el model de danys del simulador per edificis i explosius poden causar que es produeixin més víctimes en aquest tipus de situacions de lo que vostè esperaria.
- Establir llocs d'observació en edificis alts, quan sigui possible. Si es disposa de suport de l'artilleria, pot ajudar a cridar l'artilleria. Poden veure l'acostament de les unitats enemigues. Intenta no prendre els edificis més òbvies per a aquesta tasca - vostè no ha d'estar en un edifici gran i obvi per a ser eficaç en qualitat d'observador, i fer-ho és probable que només ajudi a atraure el foc enemic i fer que et matin. Col·locació de granaders i franctiradors en dos o tres pisos de les estructures també pot ser beneficiós.

L'atac preventiu

Un atac preventiu és un atac que normalment es fa per defensa-nos contra un atac enemic abans que hagi començat l'atac. Els atacs preventius es fan millor amb blindats- es pot sortir de la nostre defensa, atacar a l'enemic dur en els flancs, i després retirar-se a una postura defensiva. Els elements petits d'infanteria també es pot utilitzar per això - els incendis d'assetjament, a través d'emboscades guerrilleres, pot sembrar la confusió i el desordre i disminuir la cohesió de l'atac enemic. L'atac preventiu només són factibles si les forces amigues tenen els actius de sobres - en molts casos serà massa arriscat intentar un i potencialment podem perdre aquestes forces.Tipus de foc

Veurem els tipus de foc que hi han.

Foc puntual.
Podem fer aquest tipus de foc quan veiem l'enemic i el podem apuntar, es bàsicament apuntar a l'objectiu i disparar.

Tant podem fer foc puntual repartint objetius.


Com disparant tots al mateix.


Foc d'àrea.

Aquest tipus de foc tracta de posar un volum elevat de trets sobre una zona enemiga. No hem de confondre això amb el foc de supressió que veurem mes endavant. En el foc d'àrea, no provem d'espantar l'enemic perquè no aixequi el cap, el que provem es d'abatre un enemic que esta ocult o mig ocult (matolls, edificis, tanques...). Hem de fer foc, amb una cadència elevada, però apuntant a l'àrea on creiem que podem abatre l'enemic, encara que no el veiem.Foc de supressió.

Amb aquest tipus de foc el que volem es que l'enemic amagui el cap, perquè no ens pugui disparar durant el temps que nosaltres fem el foc de supressió, i per tant tampoc pugui veure que fem. Això es fa servir per maniobrar, per exemple flanquejar l'enemic sense que ens vegi i sense que pugui disparar a l'equip que esta movent-se per flanquejar. Per avançar posicions, per cobrir una retirada, per cobrir un metge o company que ha de moure's a una zona de baixa protecció per ajudar un company, etc...
Es tracta de posar un volum elevat de foc en la zona on esta l'enemic, però sense una intenció real d'abatre cap objectiu, la intenció es que s'amaguin, no que morin.
Amb metralladores es com millor es fa foc de cobertura, ja que ens dona la capacitat de disparar moltes bales, ràpidament i sense haver de canviar de carregador.Foc indirecte.

Aquest tipus de foc es fa servir per abatre una posició enemiga, mantenint-nos en cobertura. L'exemple mes clar es si tenim uns enemics darrera d'un turó, podem fer servir el llança granades del nostre fusell, per disparar una granada per sobre del turó i que impacti en la zona enemiga, mentre nosaltres ens mantenim a l'altre costat del turó. També es pot fer foc indirecte encara que no estem darrera d'una cobertura.
Podem fer foc de cobertura amb diferents tipus d'armes, com llançagranades, morters, artilleria, granades de ma, etc...
Com atacar una posició enemiga

A l'hora d'atacar una posició enemiga, sempre que la situació ens ho permeti (el temps de missió, el pla marcat per l'alt comandament, etc...) hem de mirar d'atacar des de la distancia. A tots ens agrada assaltar una posició com a les pelis, però l'assalt es un dels últims recursos molt sovint, primer s'ha d'abatre la posició enemiga des d'una distancia segura, que ens permeti veure el camp de combat, controlar correctament els flancs, i fer una retirada efectiva, que no pas anar directe cap a la gola del llop.
Quan ataquem des de la distancia, hem de tenir paciència, portarà temps, i encara que no viem enemics, em de continuar a la guait, vigilant la zona, per veure si surten mes enemics.
En cas que vulguem fer un assalt, per el motiu que sigui, tenim dos sistemes bàsics, l'assalt frontal i el flanqueig.

L'assalt frontal nomes l'haurem de fer quan sapiguem que hi ha poques probabilitats de patir baixes si assaltem frontalment, si no, haurem d'esperar i continuar abatent la posició fins a tenir una situació mes ideal, o plantejar un flanqueig.
A l'hora d'assaltar frontalment (o flanquejar), sempre es recomanable, que un grup proporcioni cobertura des del punt de partida, i un altre grup faci la maniobra.

En el flanqueig, tenim aquests models, el individual, el doble o pinça i el profund.

Flanqueig individual


Flanqueig doble o de pinça


Flanqueig profund.


Formacions

No us posaré totes les formacions, perquè a la practica no fem servir totes, però si les mes importants.

Tascó (Cunya, Falca)
Aquesta es diguem la formació per defecte que solem assumir. Es bàsicament un triangle amb la punta per davant, i on el lider por ser el primer, o en altres posicions, o anar al mig com mostra la segona imatge. Es una bona costum que el lider no vagi el primer, es un objectiu massa clar per els enemics, i sempre es millor que un altre soldat corri el risc de ser el primer (la guerra es aixi).

LíniaAquesta formació s'ha d'adoptar per proporcionar la major potencia de foc cap a l'avantguarda, es per tant una formació que no es recomana si els flancs poden estar seriosament compromesos.

Columna i Columna esglaonadaEs bàsicament una formació en columna, ja siguin en una o en dos. Quan es fa en dos lo recomanable es fer-ho com a la imatge, de forma esglaonada, aixi les dues columnes tenen línia de foc als dos costats. Aquesta es una formació per desplaçaments, ja que es la mes fàcil de seguir, i si preveiem emboscades, ja que proporciona la major potencia de foc cap els flancs.

Esglaó dret/esquerraEs un tipus de formació que es fa servir a mig camí entre la columna i el tascó, ens proporciona potencia de foc cap a l'avanç, i es fàcil de seguir. Es fa servir quan preveiem contacte enemic cap un costat, aixi si hem de cobrir la dreta fem Esglaó dret. Quant som diferents unitats en una mateix avanç es molt útil, ja que si tens una unitat que et cobreix la dreta, tu pots fer Esglaó esquerra.

Salts

A l'hora d'avançar en una situació de combat o si preveiem contacte imminent sol ser a base de salt, de cobertura en cobertura, i sempre mentre un grup cobreix el salt de l'altre.
I han dues maneres bàsiques, mentre un grup cobreix, l'altre salte superant la posició del primer.O mentre un grup cobreix, l'altre salta cap a la posició del primer.La diferencia es que la primera opció es mes rapida però menys segura, i la segona es mes segura però menys rapida.

Sectors de cobertura

Sempre hem de cobrir 360º, en tot moment, i mai hem de deixar de cobrir el nostre sector, gran part de les baixes amigues es produeixen quan un soldat deixa de cobrir el seu sector.

Aixo vol dir que no cal que ens mirem entre nosaltres per parlar entre nosaltres, hem de fer tot lo que se'ns demana sense deixar de mirar el nostre sector.