Post explicatiu : Que és un e-cig? Avantatges, líquids i nicotina

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#1

Bones, cavaller curiós! Avui veuràs un post sobre que són els famosos "vapers" "cigarrets electronics" "vaporitzadors"...! Què, com són, que valen i perquè els recomano! Comencem doncs

-Que és un Vaporitzador?
Doncs un vaper és un petit aparell que funciona amb bateries que "escalfa" un líquid que produeix vapor d'aigua. Quin líquid escalfa? Doncs és una barreja entre la glycerina vegetal (abreviada VG, produïda a partir d'oli de coco, soja o palma) i el propilenglicol (PG), un editiu alimentari utilitzat bàsicament en la reposteria industrial. Aquests dos líquids, juntament amb aigua destilada, formen els "e-liquids" o líquids que utilitzen els vapers.

-Quines avantatges té respecte el "confiable i saludable" tabac? #Ironia
Comencem per lo essencial ; combustió vs evaporació. Quan tu evapores un líquid, en aquest cas la barreja entre VG i PG, aquest produeix vapor d'aigua, un gas bastant/molt inofensiu. És el mateix gas que inhales quan et dutxes amb aigua calenta. Encanvi, quan fumes, inhales tots els productes del tabac + els productes derivats de la combustió d'aquest.

*Diversos estudis (podeu buscar-los per internete) demostren que, a curt/mitjà termini, el vaper és un 95% més saludable que el tabac.

-Vale Copess, i tu que has notat canviant de tabac a vaper?
Durant la primera setmana vaig començar a notar una millora en el meu "gust" sobre el menjar. De cop un cafè vainilla de la màquina de cafè de la uni estava boníssim, i el fuet encara més bo que abans. Al cap d'un mes vaig començar a recuperar la meva capacitat de "cardio", és a dir, podia arrancar a correr i pujar escales sense patir gents (que, vulguis o no, si tens un estil de vida sedentari, els esforços físics suposen un, bé, esforç, després de deixar el tabac he notat molta millora). I, amb el temps, he vist una considerable reducció en la meva despesa mensual. També cal tenir en compte que ara el meu cotxe i la meva habitació tenen un lleuger olor a piña mentolada i s'ha acabat trobar restes de tabac, boquilles i centra per tot arreu.

-Wow! Vale vale, això té molt bona pinta, llavors, com començo?
Fàcil i barat! Primer jo recomano que comencis amb un "kit d'inici" Veco One (aqui teniu el link). Aquest petit (i relativament barat) vaper és bo per els principiants. Resistències fàcils de canviar i barates, un tanc no molt gran, una bateria normaleta... que et permetrà entrar en el món del "vapeig" de manera còmode. Ah! Per líquids recomano un pack d'aquests (link aqui). És barat, i tindreu líquids per un bon rato.

-50PG/50VG? Sense nicotina? Que vol dir?
50/50 és la proporció dels dos components que té el líquid. Per començar recomano que busqueu líquids 50/50. Tindrà bon gust i farà força vapor. Després ja podreu anar mirant quina proporció us agrada més (a mi personalment m'agrada molt la 80VG/20PG, ja que fa força vapor i té un punt dolç (aquest és el meu preferit). El tema de la nicotina tocarà anar a un estanc que tingui líquids de Vaper. Si vius a Barcelona o en una capital de regió segur que molts estancs en tindran (també hi han botigues especialitzades que t'ajudaran amb totes les preguntes que puguis tenir, algo més cares que internet, clar). En aquests llocs pots comprar líquids (algo carets) que ja tenen nicotina (amb diferències proporcions), o pots comprar nicotina sola i barrejar-la amb el teu líquid d'amazon, o pots comprar un líquid de, per exemple, maduixa amb nicotina i barrejar-lo amb un líquid de pinya (sense nico) i crear nous gustos.

-Nicotina... a la botiga/estanc tenen 3mg/ml, 6, 18... com?
Això són les proporcions de nicotina que tenen aquest líquids. Que recomano? Per començar compra un líquid de 6mg/ml i "vape it" directament. Altre opció seria comprar un de 12mg/ml o 18mg/ml i "diluïr-lo" amb un líquid sense nicotina. Les possibilitats són bastant elevades. Si vols deixar-ho? Comença amb 6, baixa a 4,5, després a 3... o et pots quedar a 6, o a 12, cada persona és diferent.

R/ Conclusió
El vaper és més saludable que el tabac, et pot saciar si li poses nicotina i hi han molts casos de gent que ho ha utilitzar per deixar el tabac (un aparell semblant a un piti, que t'emplena els pulmons i deixes anar vapor/fum, sembla bastant substitutiu no?). Altre gent ha substituït un producte per l'altre. Altre gent fuma i vapeja, a ratos un i a ratos l'altre. Però el resum és fàcil :

Si fumes, és millor vapejar. Si vapejes, bé per tu. Però si no fumes ni vapejes... no recomano que comencis amb cap de les dues coses!

-Copess
 
21 Setembre 2018
16
10
3
50
#2
Jo vaig fumar fins els 28, (paquet diari), 20-25 diaris, però vaig agafar una neumonia de caball un cap de setmana esquiant, i ho vaig passar molt malament, desde llavors, no he fumat res, ni en tinc ganes de tornar, de el malament que ho vaig passar.
Crec que es una bona alternativa al tabac, de fet molta gent fumadora habitual que coneixo ha probat aixó i no ha tornat. Et felicito per tant bona decisió.
 
M'agrades: Copess

Atunero

Miquelet
Personal Arma
19 Maig 2016
997
91
28
#3
Aquesta es la meva recomanació:


Val ara en serio, jo no he fumat mai res i per tant la meva opinió es molt poc objectiva, tanmateix com a no fumador que s'ha d'aguantar de les addiccions dels demés he de dir que això dels vapers ha fet que la gent fumi amb això en llocs on no es pot fumar. A mi personalment em molesta igual això que el tabac ja que desprèn una olor molt artificial i en molts casos em generà al·lèrgia (no soporto les olors fortes). Així que jo genial que això sigui més sà que fumar normal (pels fumadors) però no us penseu que per aquest fet ja els no fumadors ho haguem d'aguantar en llocs on en teoria no es pot fumar.
 
Last edited:
M'agrades: Basset i Copess

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#4
Jo, almenys per aqui a Girona, només està permés vapejar on es pot fumar. Almenys jo ho faig així. El que no he fet mai és vapejar dins d'un bar o dins d'un local no fumador. Trobaria de mala educacció fer-ho en un lloc on ningú fuma/vapeja o quan pot molestar a algú.

D'altra banda, trobo que pot molestar per igual el vaper que el tabac a un 3r que no fa cap de les dues coses. Només s'hauria de permetre vapejar en llocs x fumadors.
 

Atunero

Miquelet
Personal Arma
19 Maig 2016
997
91
28
#5
Per donar-te una idea, jo m'he trobat gent vapejant al tren o inclus fa temps a dins dels jutjats (no es conya). Tanmateix ja dic que es un tema d'educació i els que ho fan son una minoria. No se com estan les regulacions la veritat pero haurien de ser les mateixes que els fumadors.
 
2 Agost 2016
19
6
3
Gràcia
#6
Personalment crec que es un primer pas a deixar de fumar. Cal saber, però, que darrera dels principals proveïdors de vapeig o vaporeig o com collons es digui, hi son les grans tabacaleres, que com sabem, sempre juguen a cobrir tot el pastís: algú que vaporeja fàcilment pot caure en la tentació del puret de noces o de bateig o del undiaesundia. I es normal, som bèsties de costums. Peeero ja hi som un altre cop...

Cal fer com diu l'Atunero, deixar-ho de cop i volta i a patir un parell de setmanes. I sobretot no adicionar nicotina en pegats o en xiclet, només allarga el procés. Si es fà insuportable, podeu menjar pebrot, alberginies o col·i·flor, que també en porten, per lo del mono, i a sobre us posareu figurins (i potser així sucarem i tot :p).

Jo no he fumat en ma vida, i podeu dir, "que fàcil es dir-ho des de la barrera, Plancton", però és que he vist força gent de la meva vora, molt propera, caure en el parany mortal del càncer de pulmó i xiquets, que voleu que us digui, passo moltíssim d'apuntar-me a aquest Via-Crucis de les lamentacions i a sobre pagant.

I dels que conec que hagin deixat de fumar definitivament només ho han aconseguit els qui ho han deixat de cop. Per això dic que si es una primera passa, Copesss, doncs felicitats, però no t'hi acomodis gaire i fes a la que puguis el quit definitiu que agrairàs i agrairan, perquè el vaporeig, en sí, es un parany.
 

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#7
Jo, com aquell qui diu, ara estic còmode. La dosis de nicotina cada cop la vaig reduïnt més i més. Però, que coi, m'agrada vapejar, el gust és dolç i agradable.

La "conya" és que, no em veia deixant el tabac d'un dia per l'altre, pensava que em costaria temps i esforços fer-ho, però de cop el vaig substituïr per quelcom "millor".

Així que, què faré? Estic segur que en un temps (abans dels 30) me'n cansaré d'això, fins llavors, no m'hi escalfaré gaire el cap xD

Jo conec molts de cassos com bé hem dit abans de gent que ho ha deixat del tot gràcies a aquests aparells. I poca gent que ho hagi deixat del tot gràcies a xiclets i coses d'aquestes, així que m'anima força. Temps al temps.