Campanya Hub Campanya: La Batalla de Sangin

19 Maig 2016
827
52
28
#1


REQUISITS

ArmA3 + APEX + Moderna Ampliada

CONTEXT

Històric

La Batalla de Sangin (no confondre amb el Setge de Sangin), va esser una sèrie d'operacions militars dutes a terme per el Cos de Marines dels Estats Units a la zona del Districte de Sangin, dins de la Província de Helmand a Afganistan. El total de l'ocupació militar del districte es considera la duració real de la batalla que es va extendre des de Setembre de 2010 a Maig de 2014.

Les operacions s'englobaven dins de la missió ISAF (Força Internacional d'Assistència per a la Seguretat), missió on participaven mes de quaranta països i que tenia com a finalitat oferir les condicions de seguretat i assistència a les forces locals, per a la recuperació i reconstrucció del país despres de la guerra.


Cap al Juliol de 2010, el 3r Batalló, 7è Regiment de Marines, va esser desplegat a la zona que estava ocupada per el 40 Commando Brigade dels Royal Marines Britànics. Van realitzar una àmplia neteja de la zona propera al riu Helmand, establint i contruïnt COP Dragon i alguns outposts menors. Cap al Setembre de 2010, els britànics es van retirar del districte, deixant el relleu a càrrec del Cos de Marines dels Estats Units. Cap a l'Octubre del mateix any, els Marines ja havien desplegat diverses unitats a la zona, entre les quals el 1r Batalló de Force Recon (Nosaltres).

Les operacions tenien com a principal objectiu, afeblir la presència de les cèl·lules de talibans locals, guanyant-se a la població local i desmantellant els arsenals i cultius d'opi i altres drogues, com a base de finançament del grup terrorista.

La Contra-Insurgència (COIN)

Es considera Contra-Insurgència tot allò des del punt de vista civil i militar que resulti eficaç per a combatre la insurgència i les seves arrels. A nivell militar i policial, consisteix en la presència constant sobre una zona, guanyar-se el favor de la població civil amb propaganda i ajudes, realitzar atacs precissos sobre objectius clars i ben identificats, desmantellament de xarxes de finançament, desmantellament d'arsenals, centres de reclutament i fàbriques d'explosius, entre d'altres.Força de Reconeixement del Cos de Marines dels Estats Units (SilverArrow)

És una unitat d’elit integrada dins de l’estructura convencional dels Marines que s’especialitza en fer reconeixement en profunditat (més enllà dels suports amics). Treballa en petits equips de 4-6 persones.

L’entrenament bàsic dels Force Recon inclou navegació terrestre, fotografia, comunicacions, busseig de combat, salts amb paracaigudes, ús de bots, assalt a vaixells, combat urbà, us d’explosius, saltar des d’helicòpters (helocast), “fast-rope”, supervivència i fugida (SERE), entre d’altres.

Un equip FORECON té habitualment un líder, un assistent de líder, un o dos radio-operadors -habitualment un d’ells és JTAC i l’altre JFO-. Pot portar també un home punta i una “mula” (un home que carrega equip).

OPERACIONS

- DIA 1
- DIA 2
- DIA 3

Nota de l'editor
Aquesta campanya donarà especial èmfasi a les tàctiques de contra-insurgència, de manera que depenent de les nostres accions, el progrés i resultats de la campanya poden ser molt diferents. Principalment es basarà en el contacte amb la població civil i en establir una xarxa de confidents per tal d'anar averiguant localitzacions importants. Per tant es combinaràn patrulles de reconeixement, amb patrulles de contacte i petites operacions d'acció directa. Serà una campanya força llarga i extensa, algunes missions podràn semblar repetitives o amb poca acció, però això es el realisme.

Els més fidels de la campanya rebràn la següent medalla un cop es dongui per finalitzada:

isafmedalla.jpg

Les condiciones per a l'obtenció de la medalla seràn:

- Haver participat a un mínim del 80% de les missions (recordeu que a part d'assistir cal APUNTAR-SE).
- Haver tingut un bon comportament segons les regles del grup durant el transcurs de la campanya (això ho decidirà l'staff del grup).
 
Last edited:
M'agrades: Corsair1984
19 Maig 2016
827
52
28
#2
AAR DIA 1

A dia 9 d'Octubre de 2019, HITMAN 1-2 ha sortit de COP Dragon en dos vehicles MRAP al voltant de les 0600D, ha passat a recollir els dos intèrprets de l'ANA i s'ha dirigit cap al recinte del govern local.

Al arribar, part de l'equip de comandament i els intèrprets han accedit al edifici i s'han entrevistat amb el governador.

El governador ens ha comentat que la situació dins la ciutat està sota control però que a les afores segueix havent-hi molta presència dels talibans.

També ens ha comentat que un tal Jamal Faruki, comerciant de bestiar al Mercat Central de Sangin te problemes amb els talibans i que potser ens podria dir alguna cosa.

Posteriorment ens hem dirigit al mercat central i ens hem entrevistat amb Jamal Faruki, el qual ha accedit a donar-nos informació despres de donar-li un MRE humanitari. Mes concretament ens ha comentat que el seu fill estava simpatitzant amb els talibans i que si el capturavem sense fer-li mal, ell accediria a ajudar-nos.

Ens hem dirigit cap a la població de Yarum, allà hem rebut trets de part d'un franctirador a l'edifici on es trobava el fill de Faruki. El franctirador ha estat abatut i el seu fill detingut. Dins l'edifici hem trobat un mapa amb la localització d'un arsenal.

Ens hem dirigit a Farum Bagh, allà hem fet contacte amb civils armats aparentment neutrals. S'han repartit racions humanitàries i ampolles d'aigua entre ells.

L'Equip ha avançat per una serie de complexos al costat del riu fins que s'han localitzat les caixes plenes d'explosius. A prop de la caixa ha esclatat una mina antipersonal que ha ferit greument Lui i lleument a Welrod i Strayson.

S'han localitzat altres mines per la zona.

Finalment s'han colocat explosius a les caixes i s'han detonat de forma controlada.

L'Equip ha refet el camí cap a COP Dragon.

Intel·ligència: Jamal Faruki s'ha presentat posteriorment a la base i S2 es farà càrrec d'ell i del seu fill.

Farum Bagh: Alguns civils s'han queixat de que hem fet malbé els conreus i demanen 100$ de compensació.

El líder d'equip SilverArrow ha presentat una queixa formal pel mal comportament en general dels dos intèrprets i del fet que no estiguessin qualificats per ser-ho.

Baixes aliades:

3 WIA.

Baixes enemigues:

1 Baixa confirmada.
1 Baixa sense confirmar.

Baixes civils:

Cap.
 
M'agrades: SilverArrow
19 Maig 2016
827
52
28
#3
AAR DIA 2

A dia 10 d'Octubre de 2019 a les 0540D, HITMAN 1-2 ha sortit de COP Dragon a peu per a conduïr una patrulla de reconeixement a peu per diferents punts al sud de la base.

Abans de començar s'ha recollit un intèrpret de nom Ahmed de la comisaria de la ANP que ens ha servit durant la patrulla.

Cap a les 0600D s'ha superat el punt Cadillac, sense gaires novetats, nul moviment civil. Poc despres hem escoltat una explosió llunyana provinent del SW.

Cap a les 0610D hem arribat a Dodge, on hem trobat un civil armat amb una AK-74, aparentment era el mateix que haviem trobat el dia anterior. Ens ha donat informació: els talibans se solen moure pel sud del punt Ford i sobretot per la presa, també que solen apropar-se força a la base i que probablement estiguin preparant un atac.

Cap a les 0630D hem passat Chrysler i hem fet contacte amb un altre civil, pastor de cabres tot just al sud de Ford. Aparentment hostil cap a nosaltres, no ha volgut parlar.

Al costat del complex de Ford hem trobat una cabra morta, aparentment per haver trepitjat una mina. A partir d'aqui s'han extremat les precaucions.

L'Equip ha avançat camp a través en direcció sud per a evitar el camí principal però rapidament hem fet contacte amb hostils a W a distància llunyana, rebent foc constant durant uns minuts. Finalment s'ha localitzat un sol contacte i s'ha abatut. Paral·lelament s'ha localitzat una mina anti-personal i s'ha detonat amb seguretat.

L'Equip s'ha dirigit cap un complex no marcat abans d'arribar a Chevrolet i s'ha tornat a fer contacte amb un tirador enemic que ha estat abatut rapidament.

Abans de seguir cap a Chevrolet s'ha fet contacte amb multiples hostils a la línia d'arbres al sud de Chevrolet i hi ha hagut un breu tiroteig. S'ha demanat suport de morters a la posició de Chevrolet i a l'altre banda de la presa.

Ja cap a les 0700D, l'equip ha arribat a Chevrolet i ha abatut un contacte a dins del complex a traves d'una escletxa del mur. S'ha obert un butró al lateral mitjançant un explosiu i un equip ha entrat a pentinar l'interior en busca d'artefactes.

En aquest moment, s'han divisat multiples contactes hostils avançant rapidament cap al complex des del SE. S'ha abatut a un d'ells i l'altre ha tirat l'arma i s'ha rendit.

Dins el complex, s'han trobat explosius, armes i documents que s'han recollit, dins l'edifici principal hi havia una bandera blanca amb la inscripció dels talibans.

A les immediacions del complex també s'han trobat petites plantacions d'opi que han estat cremades i destruïdes.

Cap a les 0720D, s'ha començat a rebre foc intermitent des del sud, aparentment d'un calibre gros, que ha produït diversos impactes en els edificis de Chevrolet.

En aquest moment, un dels membres ha trepitjat una mina oculta a la porta principal del complex, resultant ferit, i un altre membre ha rebut un impacte de bala a la cama. Ambdós han estat atesos a l'acte i estabilitzats. Posteriorment s'han detonat els explosius del complex.

S'ha detingut el contacte que s'havia rendit previament i l'equip ha procedit a acabar d'assegurar la presa.

Cap a les 0730D s'ha localitzat un contacte hostil a 800 metres al SW des de la presa tot just a dalt d'un turó, armat amb una Dushka de calibre .50. S'han demanat suports d'un A-10C que ha llançat una GBU-12 guiada per làser sense exit, i posteriorment un Apache que ha pogut abatre'l sense problemes.

Un dels equips ha creuat la presa rapidament per a comprovar que era segura.

Ja cap a les 0740D l'equip ha refet el camí cap a la base reseguint els punts anteriors. Destacar que, al passar per Dodge, el civil que anteriorment ens havia ajudat ens ha recriminat que destruïssim les plantacions d'opi i al veure perill (ja que anava armat) s'ha procedit a reduïr-lo i detenir-lo.

S'han escoltat els dos presoners cap a la base per a ser interrogats.

Farum Bagh: Els civils semblen hostils cap a nosaltres degut a la destrucció dels camps d'opi.

Baixes aliades:

2 WIA.

Baixes enemigues:

6 Baixes confirmades.
2 Baixes sense confirmar.

Baixes civils:

Cap.

Detinguts:

1 Talibà rendit.
1 Civil armat amb comportament hostil.
 
Last edited:
19 Maig 2016
827
52
28
#4
AAR DIA 3

A dia 10 d'Octubre de 2019 a les 0540D, HITMAN 1-2 ha sortit de COP Dragon per conduïr una patrulla de reconeixement en comboi seguint una ruta als voltants de la MSR Phoenix B.

Assolim el checkpoint Budweiser sense novetats, el comboi s'atura i fem contacte amb els civils, un dels quals ens adverteix de possibles emboscades a Farum (Heineken).

Seguim cap a Corona i ens trobem un xai mort al mig de la carretera. Despleguem l'Eddie i comprovem el cadaver, sense novetats, proseguim la marxa.

Passem Corona sense problemes.

A mig camí cap a Heineken comencem a rebre foc precís a uns 500 metres provinent de Spencer. Retornem el foc durant una bona estona i el tiroteig s'allarga. Finalment es crida suport de CAS amb un A10C que destrueix l'edifici d'on provenia el foc.

Arribem a Heineken i comencem a rebre foc esporàdic de RPG des d'alguns complexos. Es procedeix a netejar-los i es localitza un IED enterrat al creuament de carreteres. Es detona l'IED amb seguretat. Paral·lelament s'interroga i es deté un pastor amb comportament hostil que duia una radio a sobre.

El comboi es desvia cap a Spencer per a assegurar la zona i comprovar les baixes. A l'arribar, un tirador enemic fereix a dos membres de l'equip verd. Es neutralitza i es procedeix a realitzar els primers auxilis als ferits.

El comboi reprèn la marxa cap a Heineken i enfila direcció cap a Miller. A mig camí comencem a rebre foc de la dreta provinent d'un complex que haviem netejat dies anteriors. El tiroteig també s'allarga una estona, demanem suport de morters.

Localitzem un RPG amb caps termobàrics en un dels cadàvers i el requisem.

Arribem a Miller i comencem a rebre foc del sud a l'esquerra de la carretera. Retornem el foc i neutralitzem els contactes, ens adonem que la zona està farcina de bomblets sense detonar.

Aproximadament uns 30 contactes hostils comencen a assaltar la posició Miller i el foc s'intensifica notablement. Un projectil de RPG impacta sobre l'MRAP de comandament fent-lo explotar i matant als dos integrants de l'equip blau.

Finalment l'atac es repel·lit, es procedeix a retirar els cadàvers i a curar els ferits. Es cremen les plantacions d'opi properes i els vehicles restants refan el camí fins a base.

Baixes aliades:

2 KIA.
6 WIA.

Baixes enemigues:

42 Baixes confirmades.
1 Baixes sense confirmar.

Baixes civils:

1 Civil

Detinguts:

1 Civil amb comportament hostil.