Dissabte 3 de juny 22.00 h - Jungle Sting

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#1


REQUISITS

ArmA3 + APEX + Estàndard bàsic + Estàndard Opcional (ALiVE) + CUP Weapons + CUP Units + CUP Vehicles

NORMES
Normes de convivència a les partides.

SITUACIÓ

Juliol de 2017

La guerra contra Estat Islàmic (EI) al sud-est asiàtic s’està deteriorant. A les Filipines els grups Maute i Abu Sayyaf estan provocant el terror a les províncies del sud. S’especula que fins i tot estarien fent servir nens-soldat.

L’exèrcit filipí ha emprat tant mitjans terrestres com aviació sense gaire èxit. Les milícies extremistes s’estan expandint per la zona i es tem que els conflictes s’estenguin també a les illes de Tanoa.

Els Estats Units han enviat un MEU a la zona per assistir en la lluita contra l’EI a la zona. S’ha decidit reactivar l’operació Enduring Freedom – Philippines (l’antiga operació Freedom Eagle).


MISSIÓ

Buscar i neutralitzar el camp d'entrenament d'EI dins la zona marcada; així com acabar amb les altres instal·lacions de la banda que es trobin a la zona.

EXECUCIÓ

El comandant decideix totes les decisions tàctiques de la missió incloent l’ús de suports.

NOTA: Com a limitació només té els rols i equipament finit disponible. No hi ha virtual arsenal.

ADMINISTRACIÓ/LOGÍSTICA

Vehicles
- M1025A2 (M2)*
- M1025A2 (Mk19)*

* A un checkpoint de l'exèrcit local a la àrea d'operacions.

Suport
- UH-1Y Venom CASEVAC
- MV-22 TRANSPORT
- CH-53E TRANSPORT

Abastiment
- Caixes al LHD Wasp

COMANDAMENT/SENYAL

- Protocols i tàctiques dels Marines de reconeixement. Referència a dins la missió.

ROLS

STINGRAY
1. Líder d'equip
2. Assistent de líder
3. Ràdio-operador / Sanitari (Editor/Zeus)
4. Fuseller Recon.
5. Fuseller Recon.
6. Metrallador

Fusellers de reforç
1. Líder d'equip
2. Fuseller Automàtic (M27)
3. Fuseller
4. Fuseller

SERVIDOR
- SilverArrow (si hi ha algú disponible, millor)

EDITOR
- SilverArrow

APUNTATS
- SilverArrow
- Ashdrick
- Kronus
- Welrod
- Paperboy
- Oriol
- Copess
- Atunero
- Davidaff
- Viper

ASSISTENTS
- SilverArrow
- Ashdrick
- Kronus
- Welrod
- Paperboy
- Oriol
- Copess
- Atunero
- Davidaff
- Viper

RESULTAT
-
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#11
NOTA: Com que som nou apuntats. Crearé un equip de fusellers extra per si vingues més gent.

Davidaf said:
Vinc, d'ametrallador a ser posible ç;)
Oi tant.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#12
Fotoreportatge

Equipant-nos al LHD i fent el primer briefring.


Avançant amb els vehicles.




Reagrupant-nos al checkpoint per l'últim mini-briefring.


Avançant per la selva cap a l'objectiu final.


Dues baixes desprès d'un combat intens.


Neutralitzant les capses d'armes enemigues desprès de carregar-les


Evacuant a base


Foto final victoriosa
 
28 Desembre 2016
73
0
6
29
#13
I ara la veritat sobre la missio :çcerv:

Deixant abandonats els companys morts



ç:D

Escapant-se per cames de la batalla


:çseny:

PD: aixo de les bosses de cadavers per arreplegar els companys triturats, voleu dir que no es massa exagerat i tot? hahaah
 

paperboy

Ja en porto tres-cents
20 Març 2013
425
6
18
43
Warcelona
#14
Molt bona missió ahir senyors!!!

Primer de tot demanar disculpes per la granada de fum del final que va dificultar la fotofinish...mea culpa! no tornarà a passar...

Després m'agradaria comentar un parell de coses que he vist, que anem una mica coixos...

Tot em va semblar més que correcte fins que a l'assalt final, no se si degut al temps que portàvem jugant, les ganes d'acabar o no se...però el grup del líder en un punt estava presionant més que el grup d'assalt...i va crear una descordinació en el primer grup, que va fer la nostra formació es deformés ocasionant la baixa d'en Welrod i la falta de comunicació amb el meu lider de patrulla. Resultat...Welrod i jo ferits.
Si el grup d'assalt està fent la feina...paciència...cobriu bé l'avançament de l'altre grup i quan us dongui el senyal, avanceu.

I aquí és on arribem al segon punt...tema ferits...si el lider us pregunta si la vostra patrulla està bé...pregunteu abans de contestar un SI, ja que en Welrod i jo portàvem una estona a terra ofegant-nos en un bassal de sang.

Com actuar si hi ha ferits en un moment crucial, crec que es un tema a repasar, no ens podem quedar quiets esperant que l'enemic aparegui i deixar els companys allà venuts...per algo estan les granades de fum, no només per marcar el punt d'inserció dels helicòpters, si un company cau, jo llençaré granades de fum per a cobrirla situació, encara que no es vegi res. Prefereixo no veure res i salvar un company...que perdre'n dos.

Són dos punts bastant forts dintre d'una partida penso, la paciència i la comunicació. De totes formes, la partida d'ahir va tenir força simulació i la vam acabar. Bona feina per tothom, bona partida Silver! :çcerv: :çcerv:

welrod17 said:
PD: aixo de les bosses de cadavers per arreplegar els companys triturats, voleu dir que no es massa exagerat i tot? hahaah
D'això se'n diu simulació! :çcon:
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#15
FERITS

Sobre l'actuació medica davant d'una ferida s'ha parlat ja molts cops, però ho torno a recordar pels nous i pels que no ho recorden.
Primer de tot recordeu que teniu un protocol medic establert i dissenyat en PDF, per consultar durant el combat i saber com tractar els ferits.
viewtopic.php?f=39&t=4857

Segon, com actuar d'avant d'un company ferit:

1. Si ets tu el ferit, avisar que t'han ferit. Si veus que es un company, avisar que l'han ferit.
2. Abans de cridar el metge, revisar les ferides, per avaluar la urgència de les mateixes. No totes les ferides requereixen un metge, o una cura.
- 2a. Si son ferides superficials, i estàs en combat, deixa-les, no és el moment de curar-te. No tenen risc i la cobertura dels companys es més important.
- 2b. Si no son ferides superficials, però tampoc son greus, i estàs en combat, deixa-les, tampoc es el moment. Si vols pots cridar un metge si realment ho veus necessari.
- 2c. Si son ferides greus, a no ser que sigui una situació de combat intensa que no recomani la cura immediata, crida un metge.
3. Sempre és millor curar-se o curar en una posició a cobert. Si podeu, cerqueu un lloc més adient per curar, si cal demaneu un company que cobreixi el vostre sector. Si podeu evitar que el metge hagi de moure's, és a dir si podeu anar vosaltres a la seva posició, millor. El fum es super útil per negar la visió de l'enemic. Si no teniu, demaneu a un altre que el llanci.
4. Quan curis, ves explicant al ferit que li fas. Si sou dos o més curant, aneu-vos dient que feu, per no repetir tractaments o intentar curar la mateixa ferida els dos.
5. Un cop curat un ferit, recorda-li que es revisi sempre que pugui les ferides, podrien tornar a obrir-se, i si no ho nota, podria perdre la consciencia, i ningú ho sabria.

COBERTURA I CONTRAATAC

Si cobriu una zona petita, és més probable que l'enemic us sorprengui. Si esteneu l'àrea de cobertura, detecteu abans l'enemic i teniu més espai intern vostre per maniobrar. Ahir a les ruïnes del búnquer, a part que hi havien sectors sense cobrir, estàvem tots aplegats, en comptes de desplegar-nos. I ens van acorralar els enemics.

Si l'enemic us sorprèn, ataqueu, i en quan tingueu un segon de respir, maniobreu. Feu servir fum, fragmentadores, foc de supressió i tot el que calgui per guanyar la iniciativa. Perquè la IA es idiota, si haguessin sigut humans, ens haurien llançat 3 o 4 granades a la nostre posició i tots morts. Podeu enviar equips de neteja a l'exterior del perímetre.

Aquí us he fet dues imatges perquè ho entengueu millor. La primera es la vostre cobertura d'ahir a la primera partida. I la segona és una bona extensió per crear una millor zona de seguretat. Penseu que tot és molt genèric, quedeu-vos amb el concepte, i no les posicions exactes.



Com veieu en aquesta segona imatge, l'enemic no pot apropar-se tant a nosaltres, i a més hem creat vies de moviment, per reforçar posicions o perquè els ferits o el metge és mogui am més seguretat. També evitem morir tots d'una granada.
Fixeu-vos que els companys tenen visió directe amb els altres companys, així si qualsevol cau, un company ho pot veure.



Encara és podria estendre més si fos necessari i recomanable, tot depèn del terreny, les cobertures i els nostres efectius.
 
28 Desembre 2016
73
0
6
29
#16
paperboy said:
...va crear una descordinació en el primer grup, que va fer la nostra formació es deformés ocasionant la baixa d'en Welrod i la falta de comunicació amb el meu lider de patrulla. Resultat...Welrod i jo ferits.

Que jo acabes a terra va ser per entendre malament una instuccio, avançar sense mirar i per no rebre l'ordre de parar. Intento explicarme

1 minut abans de morir, mentre estava buscant una senyal per avançar a la seguent cobertura, va venir algu per redera meu i va dir "vinga vinga, no pareu!" Jo vaig interpretar aixo com una ordre de seguir avançant sense parar a cap cobertura i a partir d'aquell moment, com que no sabia ven be on tenia els companys (pensant que jo m'havia quedat molt endarrere) vaig seguir avançant ràpid esperant que els trobaria més endevant... fallo meu, si no tenia una cosa clara era millor parar, demanar als que tenia a redera i posicionarme correctament. Suposo que per cansament, i per no voler destorbar, vaig avançar sense mirar res :çno:

A part d'aixo que va ser culpa meva, agrair moltíssim l'esforç d'en paper, que va venir molt rapid, llastima que per culpa meva quedes tambe tocat, pero sort que a ell si que el vau poder recuperar çXD

Explicat aixo, crec que ens falta coordinacio i practica sobretot quan avançem en linia o en tasco, jo pensava que en sabia, pero a l'hora de la veritat no se ven be que he de fer... Per saber en tot moment si estem avançant o estam parats he de veure que fan els companys, si al moment que miro als costats no els veig, no se si parar o seguir avançant i sempre trio la pitjor decisio :çseny:
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#18
Bon dia senyors,

Ahir ho vaig passar molt bé. Vam tenir forces baixes però trobo que es van fer forces coses bé.

Un punt molt positiu va ser replegar-nos a una zona segura (checkpoint) per determinar cada nova acció i coordinar tothom.

Per cert, no em sembla malament simular també la recuperació de cadàvers. Abans ho fèiem a Cavallers. A les pròximes missions posaré bosses.

Ahir un altre punt positiu va ser que cam recollir totes les plaques d’ID, així com designar areas per ferits.

Vaig notar però algunes mancances en general. Especialment en tema cobertures i control d’equips. No són temes fàcils, per tant simplement és quelcom que cal practicar.

Editat: El Viper ha fet de ninja i s'ha avançat a coses que comento.

Cobertures

Ahir vaig veure durant diferents combats al llarg de la missió com força gent no cobria el perímetre fent-lo més insegur per tothom. També alguns es concentraven a saquejar els cadàvers o revisar l’inventari en mig del combat, deixant als altres companys sense cobertura.

En general saquejar cadàvers o altres accions que no siguin concentrar-se en els voltants (curar-se, mirar l'inventari, etc.) només s’hauria de fer quan la situació sigui segura: hi hagi un perímetre de seguretat i el líder ho indiqui, sempre d’un en un, mentre la resta cobreix.

L’únic cas extrem on saquejar cadàver s’hauria de ser sota foc és si algú es queda sense munició i necessita una arma. O un metge es queda sense equipament i necessita nou equipament.

Control d’equips i comunicació

El principal rol del líder de cada equip és controlar el seu equip i comunicar amb els altres equips, que vol dir:

- Assegurar que tothom està on toca. De fet el líder d’equip hauria de tenir el seus homes en visual en tot moment; així com saber sempre on és el comandant de la missió.
- Designar quina zona ha de cobrir cada un dels seus homes i camps de tir. Tant durant la marxa com en posicions defensives. Així com assegurar-se que els seus homes es cobreixin adequadament.
- Comunicar-se en tot moment amb els altres líders d’equip (especialment en combat). Per assegurar-se que els altres equips saben les posicions de tothom en tot moment i així evitar foc amic.

La comunicació constant és un dels punts on potser flaquegem més en general. Ahir van haver-hi llargs períodes de d’incomunicació, especialment durant els combats. Això crec que va ser la principal causa que va contribuir a incrementar les baixes a les trinxeres del principi i al assalt final.

Dins d’un equip la comunicació ha de ser en la gran majoria de casos per veu i sempre hi hauria d’haver contacte visual entre membres. L’excepció és quan es neteja l’interior d’una edificació, en aquest cas hi ha d’haver comunicació oral constant perquè els de fora sàpiguen el que passa dins.

Per entendre’ns, el líder d’un equip no és un rol de combat sinó de supervisió, no s’ha de concentrar en disparar sinó en supervisar els seus homes i comunicar. De fet en situacions òptimes el líder d’un equip no hauria de disparar gaire o gens. L’única excepció és en el cas alemany de la Segona Guerra Mundial, on els líders d’esquadra eren els primers d’assaltar posicions perquè tenien subfusells i així pujaven la moral. Però és una doctrina diferent.

També s’ha de tenir en compte que és la responsabilitat dels membres de cada equip de tenir també el líder en visual, o com a mínim saber on és en tot moment. Així com comunicar-li el que van veient.

En general abans de disparar s’ha de comunicar sempre, a excepció que rebis foc precís enemic i la teva vida corri en perill imminent.

I òbviament els líders d’equip han d’actualitzar constantment al comandant de la posició, estat i accions del seu equip. Això és degut a la “boira de guerra”. Sí el comandant no sap la situació exacta dels seus equips en cada moment, perd la noció del que passa i es converteix en inútil.

Formacions

La raó per la qual els Marines reals (així com la majoria d’exèrcits occidentals), específicament els de reconeixement fan servir fila/columna i línia de tiradors és perquè són les més versàtils. Fila/columna és habitualment la millor per avançar en la majoria de casos, especialment bosc i zones urbanes (així com també zones minades i similars). Línia és la millor per els assalts a posicions pròximes, o quan s’hagi d’avançar en obert sense cobertures (i l’enemic previsiblement estigui al davant).

Formacions més complexes com tascó (cunya) o la formació escalonada son principalment per avançar en camp obert on l’enemic pot venir per un dels flancs. Són molt desaconsellaves en mig de combat o espais reduïts com zones boscoses. En general aquestes formacions és fan servir només a nivell d’escamot (20-50 homes), no d’esquadra (6-14 homes) o equip de foc (2-4 homes).

En general jo no aconsello fer servir formacions avançades, ja que tenim forces membres que no són experts.

Assalt final

Quan al assalt final, jo només puc dir el que vaig veure i sentir des de la meva posició. Però s’havia dit i repetit que hi hauria foc d’artilleria i suport aeri, per tant tothom havia de retrocedir a una distància segura i estar a cobert. Personalment vaig veure com un parell van caure ferits per la metralla mentre avançaven.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#19
Oh, per cert. Un apunt extra. A la pantalla de selecció hi ha uns números per cada soldat. No són simple decoració. De fet, els “numerals” són la base per les formacions.

Quan s’avança en columna els números parells vigilen la dreta i els imparells l’esquerra. L’”home punta” (el de davant) el front i l’”home cua” la rereguarda.

Quan es fa una línia en general els nombres parells van a la dreta i els imparells a l’esquerra. L’única excepció és el líder que és fora de la formació. Per tant generalment el número 2 és el que esta al mig de la línia, fa de "guia".

A part faciliten els binomis, generalment els binomis són nombres contigus.

En formació en línia el líder determina l'azimuth, la posició i ritme/velocitat d'avanç. Generalment s'avança fins que el líder diu de parar. Com a molt podeu fer servir la tecla ALT per mirar al costat mentre avanceu, així sabreu que seguiu als companys.
 

Atunero

Més pesat que Kuban
Personal Arma
19 Maig 2016
1,001
96
48
#20
Subscric lo dit anteriorment pel Viper i en Silver.

Des de la meva perspectiva, si be com a lider vaig cometre diversos errors entre ells no donar ordres gaire clares en alguna ocasio i fer servir formacions avançades entre d'altres. Tambe vaig veure a alguns errors greus a nivell general:

- Alguns membres es separaven del grup de manera regular i sense avisar.

- Quan erem als bunkers l'equip Alfa que havia de cobrir tambe la rereguarda no ho va fer i va caure en qüestio de segons. A part que estaven tots junts. Com que el seu lider era molt novell no passa res, de tot s'apren.

-Quan hi havia ferits tothom es volcava a ajudar enlloc de cobrir els sectors.

- Moltes ordres que donava es van ignorar resultant en baixes.

- Durant l'assalt final em va donar la sensació que havia de fer de monitor d'un grup escolta. Ja que havia d'anar recordant tota l'estona les mateixes ordres i perseguint alguns soldats aventurats que se n'anaven pel seu compte.

- Quan vaig dir de tornar als vehicles a pas lleuger. El que estava d-home punta es va desviar cap els cadavers amics per lamentarse i tothom el va seguir. I ningu em.fotia cas.

- Per ultim. Ja s'ha dit que els cadavers es recullen SEMPRE pero ahir no teniem bosses de cadavers, indispensables per a transportar-los per tant no ho varem poder fer, no passa absolutament res.

Falta geneal de consciencia situacional.

Ja concluint vull aclarar que a mi em va agradar molt la missió i espero que vosaltres també. Entengueu que no estic molt habituat a fer de lider i necessito una mica de practica. Ah i perdo per les granades que em van quedar curtes.