Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla... II

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
94
48
#1


REQUISITS

ArmA 3 + APEX + 1RA - Bàsic (sense TFAR) + CC ACRE

NORMES

Normes de convivencia: viewtopic.php?f=26&t=5086

Nivell de simulació:
Sistema mèdic ACE avançat (hi ha kit de primers auxilis, però NO kit de sutura).Balística ACE avançada per tiradors. No hi ha respawn.

SITUACIÓ

Les Illes horitzó (IH) és una república oceànica formada per una federació de districtes d’illes. El país es troba ara en mig d’una greu crisi econòmica.

Un dels productes de la crisi ha sigut el ressorgiment de conflictes ètnics al districte de Tanoa. El grup insurgent Moviment d’Alliberació de Tanoa (MAT) ha pres per la força importants parts del districte, capturant arsenals d’armament i vehicles militars. Aquest fet ha provocat que el govern de les IH declari l‘estat de setge a la regió i hi hagi enviat un batalló d’infanteria.

Per evitar una desastre humanitari les Nacions Unides (NU) ha desplegat un contingent de cascos blaus a l’aeroport internacional de Tanoa. La seva missió és garantir l’arribada d’aliments i medicaments a la zona, així com facilitar el moviment de civils desplaçats.

Per tal de protegir els seus interessos a la regió, el govern americà ha infiltrat un equip de Marines d’operacions especials (MARSOC) amb l’encàrrec donar suport i assistir les forces governamentals, especialment desprès del dur impacte moral que va ser la pèrdua d’un helicòpter amb deu soldats a causa d’un míssil antiaeri Igla. L’equip actuarà de forma encoberta i fent ús només dels mitjans locals.

EDITOR

- SilverArrow

SELECCIÓ DE ROLS

1. Podeu demanar el rol que preferiu, serà considerat quan sigueu afegits a la llista (si no ho feu, sereu posats en els rols lliures que quedin). Podeu comentar també si no voleu fer un rol especialitzat (metge, TEDAX, tirador, líder o pilot).
2. Els membres amb EBC tenen preferència pels rols de lideratge i per l'element de comandament.
3. Si ningú demana explicitament el lloc de comandant, el JTAC pendra el rol de comandant.


Element de Comandament - CHARLIE

- Comandant d'equip: Magnetar
- Esp. Coms. / JTAC: Silverarrow
- Esp. Explosius (TEDAX):
- Tirador d'elit:

Element d'assalt - ALFA

- Lider d'element: Kronus
- Bretxador*: Paperboy
- Assaltant:
- Assaltant (M249):
- Sanitari SARC:

Element d'assalt - BRAVO

- Lider d'element:
- Bretxador*:
- Assaltant:
- Assaltant [/b]
- Sanitari SARC:


* És la meva versió lliure del mot anglès "Breacher", que és el que obra bretxes.

ASSISTÈNCIA

- SilverArrow
- Magnetar
- Viper
- Moska
- Paperboy
- Kronus
- Welrod
- Oriol
- EnricPC
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#5
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

Kronus, què et sembla quedar dijous a les 22:00?

Prova també de fer una cosa. Borra els plug-ins que hi hagi instal·lats del ACRE2 i inicia-ho des de zero.
 
9 Agost 2010
2,608
5
38
Punt de Lagrange
#6
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

Magnetar said:
Kronus, què et sembla quedar dijous a les 22:00?

Prova també de fer una cosa. Borra els plug-ins que hi hagi instal·lats del ACRE2 i inicia-ho des de zero.
Gràcies. Ens veiem dijous a les 22:00
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
94
48
#7
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

Bohemia Interactive ha anunciat el hotfix que ha d'arreglar els errors de l'última actualizació. A veure si hi ha sort i el tenim aquesta setmana, sinó estudiaré canviar el dia de la partida. Tot dependrà de com funcionin els addons a les proves que faré avui i demà.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
94
48
#11
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

Recordeu actualitzar avui l’estàndard. Hi ha una actualització del ACE que soluciona molts dels problemes ocasionats per l'últim pegat de BI. :çsi:
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
94
48
#15
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

Llàstima de la quantiat d'errors ingents de BI. En qualsevol cas bona partida :çsi:
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#16
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

REPORT

Bé, anem a fer el report post-partida. Ens saltarem el tema de problemes tècnics, perquè es obvi que son culpa de Bohemia i poc i podem fer. Es quelcom amb el que hem de conviure, el simulador va bé en termes generals, fins que de tant en tant Bohemia llança un pegat i per un temps deixa d'anar bé, ja és la tònica habitual.

Planificació

Ahir em va fallar la planificació, tot i sortir bé la missió. Ho vaig comentar un parell de cops, i és que no sabia quina era la missió. Al fòrum només és donava una situació general, no la tasca a fer, com a vegades es fa. Però jo esperava que a mapa o a base se'ns explicaria la missió, però no va ser així, tot i que ho vaig demanar un parell de cops. Llavors em vaig trobar comandant un equip sense saber quina missió teníem com a esquadra. L'únic que sabia es que l'objectiu era un complex, però no sabia res més, l'havíem de capturar, de volar munició, de eliminar un objectiu?

Execució

L'acció va anar força bé, gràcies en part a les tropes aliades que es van menjar el gruix del foc enemic. Però si no haguéssim tingut les tropes aliades, la falta de planificació que comentava abans ens hagues passat factura. A mi se'm va donar la instrucció de fer d'equip de seguretat/suport d'Assalt, però jo no vaig veure Assalt en cap moment, i per tant no podia fer la meva feina bé. Després se'm va ordenar assaltar la posició juntament amb la resta de grups, cosa que segons el nostre rol, seguretat/suport, no era lo adient. Va ser llavors quan arribant al mur Est del complex em vaig trobar Assalt i vam entrar amb ells al complex per la zona Nord Est, sempre a certa distancia d'ells per cobrir-los el cul.
Llavors un cop dintre va atacar l'enemic pel Nord Est. Si nosaltres haguéssim mantingut la nostra posició al PO1, com a equip de seguretat, haguéssim pogut informar i repel·lir l'atac amb efectivitat, ja que haguéssim vist l'enemic arribar abans de que disparessin, i l'haguéssim pogut suprimir des del seu flanc. Quan s'assalta un complex, és prudent tenir un equip vigilant des de l'exterior l'arriba de qualsevol reforç enemic, ja que al tenir tothom centrat en un assalt, ningú te una visió panoràmica de la situació.
Res no garanteix res, i fent el que jo dic potser hagues sortit malament la missió, però recordeu que la seguretat prima per sobre de tot. Tot i els meus apunts, bona feina a tots, la missió va transcorre amb fluïdesa i sense problemes fora del temes tècnics :çsi:

Comunicacions/ACRE

Les comunicacions van anar en general bé. Encara hi van haver alguns moments d'error en els protocols de comunicació, però res greu. L'ACRE per sorpresa meva va funcionar molt bé, com a mínim amb la radio 152, perquè la 343 a penes la vaig fer servir. Si continua funcionant així de bé potser és podrà posar a l'estàndard en substitució del TFAR com demanen alguns.
 

Magnetar

Més pesat que Kuban
22 Abril 2014
1,011
0
0
Kassel, Alemanya
#17
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

REPORT

Comentaré com va transcórrer la partida des del meu punt de vista per tal de tenir una visió més global i entendre el per què d'algunes decisions que vaig prendre.

Planificació

El que jo sabia és que simplement haviem d'assaltar l'objectiu amb l'ajuda de tropes aliades i suport amb morters. Res més. El que tenieu és el que tenia :D

Execució

L'esquadra es va dividir en 3 grups. Alpha tenia la única tasca d'assaltar el complexe mentre Bravo i Charlie desempallegaven rols mixtes de suport i seguretat. Charlie va tenir en tot moment a Alpha en visual i s'estava atent per informar-los de qualsevol perill en les immediacions. Des de Charlie cobriem l'aproximació al sud, nord i amb menys prioritat l'est del complexe (ja que hi havia les tropes aliades). Bravo podia cobrir l'aproximació des de l'oest i tota la part de la carretera. Cert que Bravo no tenia visual de Alpha però la seva posició em permetia tenir visual dels punts cecs de la posició de Charlie: l'oest. L'estratègia va donar els seus resultats quan Bravo va eliminar una escuadra enemiga que ens podria haver sorprès pel flanc.

Un cop Alpha va entrar dins el complex, vaig decidir posar les unitats juntes. Esperava un contraatac i, mantenir Bravo sense suport no em va semblar una bona idea, i menys amb tans edificis com hi havia al complexe; volia assegurar la zona ràpid per evitar de que ens trobéssim entre un contraatac i tropes enemigues dins el recite. Ens hagués permès tenir millor visual, si, però al desconèixer l'enemic vaig preferir tenir els equips més junts i que es coordinéssin millor. Durant l'assalt enemic, Charlie es va posicionar en un lloc més alt i millor visual i Bravo va cobrir molt bé l'entrada al recinte. Alpha aqui va "fallar" al resguardar-se darrere un magatzem sense donar casi suport fins que l'atac va estar casi suprimit.

Comunicacions

Les comunicaciones van amar força bé. Vaig veure un us obsessiu de la 343 per part d'Alpha quan estaven a pocs metres de si mateixos. Això cal millorar-ho ja que les ràdios, al ser half-duplex, no poden rebre/transmetre al mateix temps i NOMÉS agafaran una de les transmissions entrants en el cas d'haver-hi de simultànies (la transmissió amb la senyal més forta). També cal recordar d'esperar-se un segon abans de començar la comunicació. Entre tots cal aprendre a no sobresaturar les malles de ràdio. No tinc cap queixa amb la malla que feiem servir per comunicar-nos a nivell d'equip de foc.

Edit: Per els més nous al grup. Que quedi clar que no estic criticant cap dels punts de vista. Simplement exposo el raonament darrere les decisions que vaig pendre. Com hem dit moltes vegades, és molt fàcil dir què s'ha de fer un cop ha passat l'acció. Aquests reports ens ajuden a entendre els errors i a millorar: no sempre es poden aplicar les normes i a vegades cal improvitzar, que és el que cal millorar i on es cometen més errors.

Qualsevol que vagi assistir a la partida pot participar i dir la seva.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
94
48
#18
Re: Dissabte 25 de març a les 22:00 - Qui del llop parla...

REPORT

Comentar un parell d'apunts:

Planificació

Magnetar said:
El que jo sabia és que simplement haviem d'assaltar l'objectiu amb l'ajuda de tropes aliades i suport de morters. Res més. El que tenieu és el que tenia :D
És correcte. Aquesta era precisament la missió tal com vaig comentar durant el mini-briefing que vam fer (explicació que vaig repetir desprès un parell de cops). La planificació posterior corre a compte del comandant :çsi:

L’objectiu de la missió també era al briefing escrit (dins la missió). Allà sempre hi trobareu la informació bàsica. Per si algú no se’n recorda a mitja missió.

Execució

Quan a l'execució de la missió, crec que les decisions del comandant van ser lògiques i correctes. Jo probablement hagués fet el que comenta en Viper. Doncs m’agrada tenir sempre un element en una posició elevada fent d'observadors. Però veig molt vàlid el raonament del Magnetar: cohesionar el grup al objectiu per tenir més potencia de foc a l’hora d’impedir un contra-atac enemic.

Cada opció tenia riscs i avantatges. Com diuen els americans “Different strokes for different folks”. Cada comandant té les seves prioritats. :çcerv: