Dilluns 1, partida ArmA 3 "Enemy Assault" a les 22h

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1


REQUISITS
ArmA3 + Estàndard CC

SITUACIÓ
El govern de l'Iran ha acomplert les seves amenaces després que l'OTAN aproves el bloqueig de mercaderies a les seves fronteres, i a començat el desplegament militar a l'illa d'Altis, que compte amb una base d'operacions avançades de l'exercit Català. El nostre govern per la seva banda, en veure fracassades les negociacions, i sense tancar la porta al diàleg, tot i que el govern de l'Iran en cap moment ha fet gestos per conversar, ha començat a fortificar posicions, i te previst el desplegament d'unitats de reforç.

La nostre part en aquest conflicte serà la de mantenir l'ordre i evitar que un exercit rebel venjatiu crei baixes a la població civil. Un tasca difícil atès que Altis te una important quantitat de població civil ocupant gran part de l'illa.


FORCES AMIGUES

- Batalló amfibi Garotes de la mort

- Batalló blindat Gossos de Guerra

- Esquadró de combat Voltors

- Esquadró de transport Vueling

- Flotilla de combat "Neptú"
-- 1 EADR "Equip Amfibi de Desplegament Ràpid".

FORCES ENEMIGUES

- Patrulla de infanteria motoritzada i vehicles blindats.

MISSIÓ

Per determinar segons informes d'intel·ligència.

EXECUCIÓ

Per determinar segons informes d'intel·ligència.

Tasques
Per determinar segons informes d'intel·ligència.

ADMINISTRACIÓ/LOGÍSTICA

Suport
- La base aèria proporcionarà el suport proper.
- L'evacuació medica serà a càrrec del portaavions Mare Nostrum.
- Les missions CAS seran a càrrec del portaavions Mare Nostrum.
- El foc de suport esta proporcionat per 4 peces mòbils d'artilleria M4 i 4 peces mòbils llançacoets M5 Sandstorm MLRS.

Abastiment
- Dins la base hi ha armament general.

COMANDAMENT/SENYAL
Cavallers del Cel SOP "Standard Operating Procedure"

APUNTATS

- Viper
- Silverarrow
- Magnetar
- Frodo
- Deyvol
- Kopant
- Tuixó
- Arnau002
- ZeroQ
- Diplock ?
- Davidaf
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#12
Us deixo la configuració de l'Esquadra, nomes entrar al servidor, i a no ser que diguem el contrari, agafeu els vostres rols (l'únic important al menú de selecció es el del metge) i us aneu equipant segons el vostre rol amb uniforme MTP.

ESQUADRA ALFA 1 - Canal alternatiu 4 - Freqüència 401

ALFA 1-1 - Element de seguretat - Canal 1 - Freqüència 201
- Lider d'equip: Frodo
- Fuseller automàtic M249: Diplock
- Granader: Arnau
- Fuseller AT TITAN: Kopant

ALFA 1-2 - Element de suport - Canal 2 - Freqüència 202
- Lider d'esquadra i patrulla: Viper
- Fuseller i assistent de lider de patrulla: Lliure
- Fuseller automàtic M249: Davidaf
- Metge: Tuixó

ALFA 1-3 - Element d'assalt - Canal 3 - Freqüència 203
- Lider d'equip: ZeroQ
- Fuseller automàtic M249: Silverarrow
- Granader: Deyvol
- Fuseller AT TITAN: Magnetar
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#14
DEBRIEFING

Pla de missió

Una esquadra composada per 11 soldats avançaran fins al punt 2 per fer un primer reconeixement, es marcaran objectius, i A3 avançara fins al punt 3, per iniciar l'atac, mentre A1 proporciona la seguretat. Un cop eliminada la AAA i la primera artilleria, es continuara l'atac segons es sigui la situació.

Tasques:

- Destruir dues peça d'artilleria 2S9 Sochor.
- Destruir una AAA.
- Destruir una torre de radio.
- Eliminar un comandant enemic (Secundaria).

Execució

Vam anar una mica de cul, ja que vam començar tard degut a que alguns per motius de feina ja arribaven tard i teníem uns quants reclutes nous. Per això cap problema, es normal, però hem d'anar mirant de ajustar-nos cada vegada millor als temps de missió, per no acabar tard.

Imatge de l'execució.



Un cop designats, grups, lider i rols i equipats, vam fer un avançament ràpid degut l'hora que era per la carretera exterior de l'Oest fins al punt 1. Allà A3 va demanar posicionar-se a la casa a l'oest de la corba de la carretera, tot i que flexibilitat i adaptació son bones, allà hauria d'haver sigut A1 que es posiciones, ja que al no fer-ho els rols es van invertir, com mes endavant veurem. Aquí la culpa va ser meva per no pensar uns quants passos cap endavant, que un lider sempre ha de fer.
Un cop posicionat A3, A2 i A1 vam avançar per la carretera interna fins al 2. De camí vam topar amb enemics a la part Nord dels barracons, amb un parell de ferits (jo mateix) per culpa d'un enemic fent clipping. Arribats a l'ultima casa, A3 va avançar cap a la nostre posició. Al meu parer l'avançament va ser massa lent, nomes havien de recórrer 200 metres per un camí on acabàvem de passar nosaltres i on teníem establert un perímetre. Tot i aixi, es millor se massa previngut, la seguretat davant de tot.
Un cop arriba A3 s'encarrega de netejar el barracó, com deia abans, al invertir els rols, vam A2 i A1 obrir camí, i vam haver d'esperar a A3 per netejar la casa, si haguéssim mantingut els rols, tot això hagués sigut mes ràpid.
Un cop net el barracó, vam fer un cop d'ull a la zona. En veure la AAA i l'artilleria, vam moure A3 cap al punt 3, cobert per A1. Aquí A1 va cometre un error recurrent, i era anar massa a prop d'A3. L'equip de seguretat ha de ser a una posició enrederida i separada d'assalt, ja que no ha de participar de l'atac, si no que nomes ha de cobrir a A3, uns 20m no es distancia suficient, això es com anar junts, com a mínim s'haurien de deixar uns 100m de distancia o mes. En la situació d'ahir, i vist ara amb calma, ja hauria d'haver establert a A1 amb A2 al punt 2, ja que a l'hora que podria cobrir l'avançament, també podria establir la seguretat de la base de foc, i això si que era la meva responsabilitat.
Precisament sobre això ultima, quan A3 i A1 avançaven, A2 vam ser assaltat a boca de canó per enemics, que vam eliminar sense baixes amigues, però en una situació molt perillosa, ja que si haguessin estat jugadors, segurament no hauríem sobreviscut.
Un cop A1 i A3 arriben al punt 3, i tenint en compte que des del punt 2 teníem una visual molt dolenta, vam avançar A2 cap al punt 3. Aquí vaig cometre un altre error, que va ser apilar totes les forces a un sol edifici. Haques estat molt millor deixar A2 i A1 al punt 3 i que A3 avances a la benzinera que teníem 200m a l'est, a la cruïlla, per iniciar l'atac.
No vam tenir prou temps de planificar l'atac, ja que una patrulla enemiga ens va flanquejar pel Nord, i vam haver d'obrir foc al mateix temps que una altre patrulla ens va atacar des de l'Est, obrint dos fronts. Mentre A2 i part dels altres repeli-em l'atac, A1 eliminava la peça d'artilleria a 150m. En aquesta situació A3 em deia que no tenia visual de l'enemic al Nord, el que va dificultar l'atac, aixi que els hi vaig ordenar moure's al balcó Nord dels barracons, tot i que per confusió d'ells o mala comunicació meva van anar a l'edifici en construcció adjacent de l'Est i mentre repeli-em l'atac vaig ordenar A3 moure's cap a la dreta (Sud) per maniobrar i no ser un objectiu fàcil.
Un cop en calma, A3 es va situar al turonet de la cara Est de l'artilleria per tenir visual dels blindats del complex, i mes o menys aquí es va acabar l'execució seriosa per un atac final mes distes degut l'hora.

Ara us deixo uns apunts que he fet.

- Suport han de ser 4 i no 3 si som suficients, ja que si no la seguretat es massa compromesa.
- Posar marques amb els noms dels grups va ser un error, que no fem mai, però ahir s'hem va passar, normalment fe servir altres lletres com Eco, Zulu, etc...
- Quan es facin servir els AT, vigileu molt, sobretot a prop d'edificacions o dintre, la deflagració rebota als obstacles i pot ferir o matar.

Be, per ser una primera partida d'uns quants, no va anar malament, però òbviament s'ha de consolidar el grup. Ara de moment tenim habilitat el reviure, però en algun moment es traurà, i llavors si es mor o el metge no pot curar-te s'ha acabat. I lo de les capces es van posar per error del simulador, perque el que no fem es posar pas capces per rearmar-se. Però be, en general be.
 

Frodo

Ja en porto tres-cents
28 Febrer 2014
326
0
16
Sant Fruitós de Bages
#16
Molt bon debrieffing.
Simplement apuntar que A1 vam tenir molts problemes amb la manca de visibilitat. Excepte el sector esquerre que s'obria cap una esplanada, la resta de posicions per les qua avançava A3 estaven molt ocultes i no teniem visual de les possibles amenaces ni del propi equip d'assalt, el que ens deixava molts cops fora de combat i en una ocasió en una clara situació de perill en ser atacats per rereguarda en l'avanç del punt 2 al 3.
Un cops arribats a 3, l'apilament sí que es va donar, però tal com va anar tot i tenint en compte l'entorn, no ens quedava gaire posicions més des de les que defensar-nos de manera eficient.
Penso que un cop eliminada l'artilleria, tasca que vam haver d'assumir per problemes tècnics d'A3, hauria d'haver retornat a les feines de perimetrar, però en aquell moment ja s'havia començat l'amanida de trets i em va semblar correcte quedar-me donant suport directe. Veig que va ser una acció errònia malgrat que el resultat no va ser dolent.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#17
Si em permeteu jo també donaré els meus dos centims.

Personalment crec que tenint en compte totes les circumstancies va estar bé. Tot i que vam començar força tard.

Haig de dir que estic content de com vam treballar la gent d'A3. :çsi:

Des del meu punt de vista els principals problemes que vaig veure van ser com bé a comentat el Viper l'intercanvi rar de rols i que en alguns moments estaven molt pròxims ( cosa que va provocar que quan A3 va avançar cap al punt 3, estiguessin virtualment amb el cul al aire ja que A1 estava just enganxat a nosaltres en comptes d'estar en una bona posició de suport ).

D'altre banda crec que "suport" hagues hagut d'assumir la posició d'A3 a l'edifici al principi un cop haguessin arribat a la seva localització i després cobrir els moviments d'A1 i A3. De fet tindria força sentit que suport sempre prengues posicions que haguessin sigut preses abans per A1 i A3.

També en algún moment s'ha de dir que si es fa tal com es fa en el grup, a l'element d'assalt li falta puny / força per ser efectiu contra blindats i contra grups extensos d'infanteria ( com al final ). Sugereixo habilitar suports com ara artilleria i/o CAS per tenir un minim d'eficacia ( si es vol fer realista, el que hauria de cridar els suports hauria de ser suport un cop A3 els ho ha demanat ).

Un altre punt a millorar seria el tema de la comunicació efectiva, però ja era d'esperar, cal molta més pràctica conjunta ç;)

A nivell meu, haig de dir que haig de pràcticar més la posició de les tecles, ja que encara no hi estic familiaritzat amb la configuració del grup, segueixo amb les tradicionals.

Tinc l'opinió que com que treballem com si els equips de foc fossin esquadres, ergo en total com a escamot. Probablament l'element de suport hauria de tenir armes de support ametralladores ( M240 ) per protegir millor i probablament el lider de suport hauria d'estar equipat amb un rifle de franctirador ( ja que a més es el que fa de lider d'escamot, per tant tindria millor visual ).

Com he dit, en resum molt satisfet :çsi:

NOTA: Se m'havia oblidat el tema dels portals espai-temps, que no sé quina seria la causa però van tocar força la moral, per exemple al nostre equip ens va passar a tres dels quatre membres, a alguns diversos cops. Cosa que va endarrerir més tot, i va provocar que no tinguessim l'equip adequat al final.
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#18
Lo del portals espai-temps no se que es realment, es el primer cop que passa. Haurem d'estar vigilants per si torna a passar investigar-ho.

La missió Enemy Assault te habilitat el suport CAS i Artilleria, que pot fer servir qualsevol de fet, l'únic que com encara ningú s'ha apres el seu funcionament excepte jo, sempre ho faig servir jo, però estava ja previst fer un monogràfic sobre això algun dia després del EBC.

Com tu dius Suport hauria d'agafar normalment posicions assolides per Assalt abans.

Sobre el suport de Suport, el tema es que el dilluns érem nomes 3 nosaltres, contant que un era el Metge, el que ens va dificultar la feina, suport sempre que sigui possible hauria de tenir 4 membres pel que veig.

El tema del fusell de franctirador pel lider de suport es difícil, ja que per limitació de personal, sempre es el lider d'esquadra el lider de suport, i com a lider d'esquadra et dediques a fer moltes altres coses que no son disparar, de fet ahir va ser una gran excepció que jo elimines enemics, normalment acabo les missions sense fer ni un sol tret. No passa res per portar-ho, però pràcticament ni l'usaria el lider.

Bon debriefing :çsi: