Debat sobre Spectrum i la integració al grup

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
Com ja sabeu (i si no molt malament per no seguir les notícies del nostre web) Star Citizen fa poc va llançar Spectrum, un sistema integrat de comunicació al simulador, que inclou en un disseny modern fòrums comunitaris i privats, xat, organitzacions, i en un futur VOIP.
http://www.cavallersdelcel.cat/index.ph ... -del-futur

La part clau d'aquesta novetat, és que Spectrum dota a la nostra organització de fòrum propi dins del seu sistema. El que passa, és que actualment ja tenim fòrums propis aquí al nostre web. Per tant, seria bo decidir quin us li donem. Al meu parer, tenim tres opcions, si algú se li ocorre cap més que la comenti si us plau.

A - Passar dels fòrums propis de la nostre Organització a Spectrum, deixant només un enllaç al nostra fòrum actual.
B - Fer el contrari, i migrar tot l'estructura de fòrums del grup SC a Spectrum, deixant aquí només un enllaç cap allà.
C - Fer servir un sistema hibrid, que aprofiti els dos fòrums, tenint en compte que allò no es només un fòrum, si no un sistema integrat de comunicació multi-plataforma.

A priori l'opció més lògica seria la A, fer servir com fins ara els nostres fòrums actuals, i es una bona opció. Però jo em plantejo si no podem aprofitar més la capacitat d'Spectrum, recordant que és un sistema integrat. Potser fent servir els seus fòrums com a punt de comunicació amb la resta d'organitzacions (així no els caldria registrar-se al nostre fòrum, ni aprendre com funciona el nostre), com a punt de promoció i cerca de contractes, com a punt de reclutament, etc...
Crec que un sistema hibrid, es a dir l'opció C, seria més profitosa, ja que podríem fer servir només la part que ens interessa, sense perdre el nostre funcionament clàssic de fòrums propis al nostre web.

Bé, que en penseu?
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,882
86
48
#2
Jo opino que la opció C, un sistema híbrid pot ser la més eficaç a llarg termini.

M'explico, l’avantatge de Spectrum és que tens un fòrum integrat al joc. Que en un futur proper ens permetrà comunicar-nos dins del joc. Per tant jo crec que el millor ús que se li pot donar és per temes directament relacionats amb el joc, per exemple esdeveniments i similars.

En canvi, pel tema de documentació a llarg termini, tutorials, administració de membres, llistes i similars, potser té més sentit tenir-ho en els fòrums de Cavallers. Doncs és més fàcil i ràpid d’accedir i buscar temes més antics.

Penseu que els fòrums de Spectrum són més aviat un “reddit” o un xat asincrònic. Els comentaris nous pràcticament maten els antics.

Resumeixo el meu punt: Per temes d’immediatesa del dia a dia crec que Spectrum és una millor eina, per temes de llarg termini el fòrum de Cavallers em sembla més adient.