Simuladors, que no Videojocs.

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
Des de fa ja bastants anys, al món de la simulació ha hagut un canvi d'actitud respecte a a lo que es un simulador, provocat en gran part per culpa de la industria de l'entreteniment, que ha donat l'esquena per complet als simuladors, i també per la pròpia concepció mateixa dels usuaris que els simuladors son molt mes que jocs.
Per aixo des de fa anys s'ensenya i s'explica que el Simuladors no son Videojocs, abans fa anys si que ho eren, però ja fa molt que no. Els Simuladors son programes massa complexos i diferents de la resta de productes del mon del Videojoc, i el seu public també es molt diferent. Per aixo, quan es parla d'un Simulador, NO es parla de un videojoc, i no es diu "jo jugo al IL2", si no "jo volo al IL2, o jo "jo combato", etc...

I es que la percepció del simulador es molt diferent, per començar es un producte que triga molt mes temps a completar-se que un videojoc, aquest ultim normalment triga entre 3 mesos i un any o dos, i els simuladors son varis anys el que es triga. A mes les despeses, comparativament amb el temps invertit i els beneficis, son mes grans. I com dic els beneficis son molt inferiors a un videojoc comercial.
També el producte es molt diferent, es un producte complex, difícil de manegar i aprendre, que requereix un nivell mes alt per part de l'usuari, i amb una dinàmica mes complexa que la de un videojoc. Per exemple qualsevol videojoc del mercat els saps fer servir als 15 minuts, els mes sapastres a l'hora, i en un parell de dies el domines. Un simulador requereix moltes hores nomes per saber el funcionament bàsic del mateix, requereix llegir una documentació base que pot anar des de les 300 pagines fins las 1000, però que mai s'acaba en aixo. I per aconseguir dominar el simulador trigues anys, i molta gent no el domina mai.
A mes moltes vegades fa faltar una despesa addicional, mes o menys cara, en perifèrics i demés, que pot arribar a ser molt cara. Mentre que als videojocs no n'hi ha aquest necessitat o tendència.
I l'usuari també es diferent. La mitjana d'edat es mes elevada, però també la seva mentalitat en vers al producte. L'usuari busca un producte que l'hi duri en el temps, per molts anys, un producte molt complexe i realista, i a mes s'implica ell mateix amb força per documentar-se i avançar.

També com deia hem que tindre en compte que la industria del videojoc a passat olímpicament dels simuladors, si be fa molts anys si que tenia una importància destacada dins d'aquest industria, ja fa una pila d'anys que les revistes no publiquen res o quasi res de la simulació, que comparen simuladors com el Falcon amb The Sims (guanyant The Sims a més), que botigues de videojocs ja no tenen secció de simuladors, o tenen quatre antics en una cantonada mig amagada, etc...

Es per aquests i altres motius, que els Simuladors ja no son Videojocs, si no que son Simuladors, i tenim que tractar-los com cal.

Se que per a alguns, sobretot els nous en aquest mon, però també de veterans, aixo els sonarà una mica estrany, que ells encara veuen els simuladors com a jocs. Però com dic aixo a canviat, i els Cavallers del Cel es una comunitat que també creu que aixo es aixi, i per tant fomentem aquesta mentalitat.
 

josep

Ja en porto tres-cents
9 Agost 2010
491
8
18
Vic
#2
Reflexionant sobre el tema, també m'agradaria matitzar el que entenem per simulació, ja que la diferència no és només arcade versus simulador. Hi ha molts nivells de simulació...

M'explico: puc tenir sobre la taula de casa el millor simulador d'aviació comercial, per exemple. Però no és el mateix que un simulador fix com el de l'aeroteca http://simuteca.com/index.php?option=co ... &Itemid=28 , un simulador amb moviments hidràulics http://www.sfa.be/about-us/foto.php?part=acsim&pag=2 o un simuladors d'entrenamnet de pilots d'aerolínies http://www.lufthansa-flight-training.co ... 320_family

Penso que la distànica que separa els arcades dels simuladors de taula (amb ordinador) és més propera, molt més, que les altres.Penso que treballar a fons un simulador com per exemple el PMDG 737 ha de facilitar-te l'escalada -si pots fer somnis realitats- als altres. Per tant, la proximitat del simulador que tenim a la pantalla amb la realitat és molt més lluny que de la nostra pantalla als arcades.

Bon debat!

Josep