Important Servidor Discord de la comunitat !!!

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1


Adeu Whatsapp, hola Discord!

En substitució dels canals de Whatsapp que fèiem servir fins ara per comunicar-nos, ara farem servir el Discord.
El Discord es una aplicació que s'ha fet molt popular els últims anys entre els jugadors del món. L'aplicació permet la missatgeria de text i la comunicació per veu, és a dir, es una barreja entre el Whatsapp i el TS3. Nosaltres farem servir la part de xat, ja que el sistema de veu que te no permet substituir el TS3 tal com nosaltres ho fem servir.

|| Què ens dona el Discord ||

  • Les mateixes funcions que ja teníem al Whatsapp.
  • No haver de donar o demanar el numero de telèfon privat per accedir.
  • Un sistema únic de canals en cascada, a l'estil TS3. No més canals independents i perduts.
  • Possibilitat de silenciar els canals dels quals no volem rebre notificacions.
  • Un sistema de bots que amplien les opcions de comunicació: Respostes automàtiques a dubtes dels usuaris (com quina és la IP del TS3), recordatoris de partides programades al calendari, etc.
  • Un sistema de permisos més complet, similar al TS3, que permet ampliar les funcions de moderació a més membres.
  • Un sistema de comunicació que funciona per web, per la seva aplicació de l'ordinador, i amb aplicació pel mòbil.
  • Vincular aplicacions externes per millorar les funcions, com rebre notificacions automàtiques quan canals de Youtube validats pugin vídeos de partides, etc
  • Uns canals especials de veu com a alternativa per si en algun moment el TS3 cau.
  • I molt més...

|| Com instal·lar l'aplicació ||

Des del mòbil, només heu de buscar el Discord al vostre sistema d'aplicacions, Google Play per Android i iTunes per Apple.

Si voleu fer-ho servir per l'ordinador, al web de Discord podeu fer-ho servir amb el navegador d'Internet o baixant la seva pròpia aplicació (molt recomanat).

En qualsevol dels tres casos, heu de crear un compte a Discord per poder participar al nostre servidor (no feu servir els usuaris sense registrar si us plau).

Un cop registrats i ja amb l'aplicació en marxa, podeu entrar al servidor fent servir aquesta invitació (les invitacions caduquen, si no us funciona demaneu invitació al fòrum).


INVITACIÓ PER ENTRAR AL DISCORD: https://discord.gg/4RGJdTv

Un cop dins, només podreu veure el canal de nouvinguts, on només poden parla els nous i els responsables de canal. Un administrador del servidor o de canals us ha de donar els permisos corresponents per veure la resta de canals.

|| Canals ||

Quan ja tingueu els permisos, podreu veure els canals generals per tota la comunitat i els dels grups on vulgueu estar (ho heu de demanar). No podreu veure canals dels grups als quals no voleu estar, i dels canals privats que no heu de tenir permís.

Els canals els teniu repartits en categories, canals de la comunitat, canals de cada grup, canals de l'Staff...

Als canals podeu fer el mateix que es podia al Whatsapp, escriure, fer servir text enriquit (negretes, etc), enviar fotos, vídeos, enllaços, gifs, smails.
A molts dels canals teniu Pins. Són missatges ancorats que surten si feu clic al botó o la opció de Missatges ancorats i contenen informació important del canal, com al canal general que ve un resum de com funciona el nostre Discord.


Canal "nouvinguts"

Aquest és el canal on van a parar tots els nous usuaris que entren. Els nous només poden veure i participar dels canals de text de la categoria Comunitat i del canal de veu Visitants. Un cop els responsables parlen amb el nou els hi donen permisos pels canals dels grups que vulgui formar part.

Canal "general"

Aquest és el canal per parlar tots els membres sobre temes relacionats amb la comunitat. No es permet l'off-topic aquí, per això teniu la taverna.

Canal "taverna"

Aquest canal serveix per parlar de qualsevol tema que no tingui relació amb la comunitat, es a dir per fer off-topic.

Canal "calendari"

Aquest canal va posant recordatoris de les tasques programades al calendari de la comunitat (el mateix que a la nostra plana web). Tanmateix, hi han recordatoris al canal general quan quedes 3 dies per la tasca, i als canals de cada grup quan queden 24 hores i també quan queden 30 minuts.

Canals de grup

A mes dels canals comunitaris, cada grup te els seus propis canals. Aquells canals son només visibles per membres amb accés sol·licitat al canal, administradors i responsables de canal.
Addicionalment també hi han els canals privats per accés només als membres que hagin de tenir accés, com Staff de grups, Editors, Projectes, etc
Qualsevol canal que necessiteu, només ho heu de demanar.

Veu

El canal de veu del Discord és el sistema oficial de comunicació per veu de la comunitat. Són els canals de comunicació per veu que farem servir per qualsevol cosa, i està enfocat a un ús general, per xerrar, per ajudar a un company, per reunions, etc
El Teamspeak 3 queda com a sistema per comunicar-se a les partides. Tot i que el TS3 és el sistema oficial, si es vol fer servir el Discord per les partides, també es pot fer, ja que alguns grups necessiten el TS3 per les partides al tenir pluguins integrats amb el simuladors i d'altres no.

Hi ha un canal obert a Visitants on podreu parlar amb nous usuaris del servidor que no tinguin permisos. Els podeu saludar, orientar e informar sobre la nostra comunitat.

|| Bots ||

Els Bots (senyors del CNI posa Bots, no Vots), són programes residents al canal en forma d'usuari, que interactuen amb nosaltres segons la seva funciona. Són com els bots del IRC pels més veterans en aquest món d'internet.

Lloro

En Lloro és el nostre bot particular, que ens ajuda als usuaris del servidor quan volem saber alguna cosa. Bàsicament es un lloro que repeteix coses en sentir d'altres. Per exemple, si pregunteu Quina és la IP del TS3? us donarà una resposta automàticament amb la informació (ell detecta les paraules IP i TS3 a la mateixa frase i reacciona).

A més te algunes funcions com avisar dels usuaris que entren o marxen del servidor, anunciar els nous vídeos pujats al Youtube pels usuaris que nosaltres l'hi haguem dit, avisar quan algú fa Streaming (en proves), etc

Les seves capacitats s'aniran ampliant i millorant poc a poc. És un company que sempre està disposat a donar-nos un cop de mà, així que cuideu-l'ho si us plau.

Calendari

El bot Calendari és el que s'encarrega de publicar automàticament els esdeveniments programats al calendari de la comunitat als diversos canals. No és pot interactuar amb ell, només ens ajuda a recordar.

Groovy

És un bot que ens permet sentir qualsevol cançó al Discord. Per poder-ho fer cal estar a alguns dels canals de veu (TS3-Alternatiu).
Les comandes principals per escriure al xat per interactuar són:

m!help - Ens envia un privat amb tota la informació d'ajuda i comandes completes.
m!play - Per reproduir una canço. m!play Rolling in the Deep
m!stop - Per aturar la reproducció.
m!pause - Pausar la reproducció.
m!volume - Establir el volum de la cançó del 1 al 10. m!volume 8

|| Futur ||

A diferencia del Whatsapp, que és una aplicació bastant estàtica, el Discord està en constant millora, i mica en mica van traient noves funcionalitats que ens podrien ser molt útils. Per exemple ara mateix te els Webhooks, que són (els professionals em perdonaran si ho explico malament) una mena d'API que permet enllaçar dos programes perquè es comuniquin entre ells. Per possar un exemple practic, al canal arma-editors s'ha inclòs el Webhook del Github del grup Arma, de manera que quan es puja un canvi al Github, automàticament s'anuncia al canal arma-editors.

Hi ha tot un món de possibilitats (sobretot si algú sap programar aquestes coses) i funcionalitats futures molt interessants.
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#3
La nova estructura de comunicació per veu de la comunitat

En la creació del Discord es va donar un concepte clàssic a l'ús dels canals de veu que incorpora, relegant-lo com a simple sistema d'emergència si el TS3 fallava.
Desprès d'escoltar els comentaris d'alguns companys i les seves idees, i de valorar-lo els diferents responsables, s'ha decidit canviar el concepte.

Ara el canal de veu del Discord és el sistema oficial de comunicació per veu de la comunitat. Són els canals de comunicació per veu que farem servir per qualsevol cosa, i està enfocat a un ús general, per xerrar, per ajudar a un company, per reunions, etc
El Teamspeak 3 queda com a sistema per comunicar-se a les partides. Tot i que el TS3 és el sistema oficial, si es vol fer servir el Discord per les partides, també es pot fer, ja que alguns grups necessiten el TS3 per les partides al tenir pluguins integrats amb el simuladors i d'altres no.

D'aquesta manera podem aprofitar millor les opcions que ens dona el Discord, ja que no ens limita a parlar per veu només a les partides, i no ens limita tampoc al nostre ordinador personal. I al mateix temps es manté l'ús del TS3, quedant la decisió de si fer la partida per Discord o per TS3 a gust dels propis participants.

Avançant mica en mica

Aquest és només alguns dels canvis que anem fent, però encara hi han més idees que s'estan valorant o posant en practica. Per exemple és va crear el canal de nouvinguts que serveix de filtra per qualsevol persona que entri al Discord poder-la desviar als canals que corresponguin (i evitar bots o trolls).

També s'està provant de crear canals per relacions externes amb d'altres grups, on poder parlar amb ells sense que ells puguin veure la resta de canals nostres (privacitat de comunitat). I un llarg etc

Qualsevol idea sabeu que és benvinguda, i no teniu més que proposar-la al fòrum, al Discord, o en privat, com vulgueu ç;)
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#4
Canvis als canals de text i veu

Seguint millorant el Discord i escoltant els suggeriments dels companys, s'han efectuat alguns canvis al Discord.

Ara el canal General queda només per parlar entre tots de coses de la comunitat. Per fer off-topic i parlar de furris o operacions de pròstata teniu el nou canal taverna.
A més si us fixeu ara els canals estan repartits per categories. Cada canal agrupat al seu lloc.

A més s'ha creat un canal de veu nou per Visitants. Així podreu parlar amb els nous abans que tinguin permisos (canal en proves).
I també s'ha modificat tots els canals de veu, ara són visibles per tothom, però només els poden fer servir els membres de la comunitat (excepte el de visitants).

També s'han modificat una mica els rols i els permisos, per simplificar el sistema, a nivell usuari això no us afecta.
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#5
Canvis als nouvinguts

S'ha fet un canvi important als canals del Discord. Fins ara els nou anaven a parar al canal nouvinguts, que només podien veure els responsables, i no veien cap més canal. Ara hem canviat això, i els nous poden veure i escriure en tots els canals de la categoria Comunitat, però com fins ara no poden veure ni escriure als canals dels grups fins que se'ls accepti la membresia.

La idea d'aquesta canvi és fomentar la retenció de membres potencials, ja que hi ha una taxa massa elevada de gent que entra i surt sense cap participació. Segons com vagi, en un futur es podria modificar una mica això. Gràcies.

Els canals de veu segueixen el mateix funcionament que abans, els poden veure els nous, però no hi poden connectar excepte al canal de veu Visitants, que per això hi es.