Informació Resum SOCOM americà

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,659
32
48
#1
Unitats dins del US SOCOM

Resum de les principals unitats que pertanyen al US SOCOM (United States Special Operations Command).

El SOCOM és el comandament d'operacions especials de les forces armades americanes.

US Army - Exèrcit dels EUA
 • Special Forces (aka boines verdes). Els coneguts “Equips A” són especialitzats en entrenar exèrcits i guerrilles foranies, així com fer guerra de guerrilla. S’especialitzen en missions de llarga durada.
 • "1st Special Forces Operational Detachment Delta" / “Delta Force” (el nom oficial varia), fan el mateix q els boines verdes però a nivell molt superior, amb forta especialització amb operacions contra-terrorisme (esp. alliberar avions) i recollida i transmissió d’intel·ligència. Tenen també entrenament antiatòmic. És una unitat JSOC.
 • 160th SOAR (Nightstalkers) son els pilots d’heli q s’especialitzen en portar unitats d’ops esp. els seus helis estan altament tunejats
 • 75th Ranger Regiment. No seria unitat d’operacions especials “per se”. Acostumen a ser emprats com a QRF (Quick Reaction Team) dels altres grups d’operacions especials. S’especialitzen en prendre per assalt aèri o paracaigudista aeroports. Al ser dintre de SOCOM són considerats nominalment com a operacions especials, i per tant reben els seus diners i equipament d’aquest comandament. Els seus equips de reconeixement treballen amb JSOC.

US Navy - Armada dels EUA
 • SEAL. Els seus membres solen ser escollits entre els mariners convencionals (no tenen experiència en infanteria a diferència de la resta). Estan especialitzats en busseig i insercions submarines. També solen fer raids ràpids des del mar. No tendeixen a ser emprats per operacions llargues, ja que son entrenats per “explosivitat” no resistència.
 • "Navy Special Warfare Development Group" / "DEV-GRU” / "Seal Team 6" (el seu nom oficial varia). Fan el mateix q els SEAL però a nivell superior, en operacions amb més risc. S’especialitzen en lluita contra terrorista, especialment en alliberar vaixells. Tenen també entrenament antiatòmic. Són una unitat JSOC
 • SWCC. Són mariners q s’especialitzen en portar bots d’ops esp. Serien l’equivalent maritim del 160 SOAR

US Marines- Infanteria de Marina dels EUA
 • MARSOC. Per ara s’especialitzen amb les mateixes missions que Boines verdes però amb un extra d’entrenament amfibi. Podries dir que estan entra un boina verda i un SEAL
* Tot i què sovint es diu que Force Recon és una unitat d'operacions especials, doncs fa missions molt similars a les altres d'aquesta llista i de maneres similars. No és considerada oficialment una unitat d'operacions especials, doncs és part de l'organització convencional dels Marines i depen d'aquests per adquirir recursos i equipament.

US Air Force - Força aèria dels EUA

 • Parajumpers (PJs). Són la versió d’operació especials d’una ambulància aèria. S’especialitzen en cerca, rescat i primeres cures de persones en combat. Habitualment per rescatar pilots caiguts en territori enemic. Si fa falta s’infiltren inicialment en paracaigudes HALO i asseguren el pilot abans d’evacuar-lo.
 • Equips CCT. Són controladors de vol avançat, TACP i JTAC. Vaja, guien el tràfic d’avions o helicòpters des de terra, també guien l’ús de municions aèries i artilleria. Els equips CCT solen anar “empotrats” en altres unitats d’operacions especials.
 • Homes del temps “especials”. El típic Francesc Mauri però en la variant “canyera”. S’infiltren en territori enemic per predir el temps. Estan preparats per busseig, salt amb paracaigudes, assalt aèri, etc.

Aquestes són les més conegudes. A part hi ha unitats de suport, que inclouen intel·ligència, logística i transport entre d'altres.

JSOC

A més dins del SOCOM existeix un comandament d'elit anomenat JSOC (Joint Special Operations Command) que s'encarrega de les missions més delicades i més tècniques. Treballa molt estretament amb la CIA i altres agències d'intel·ligència. Aquest comandament respon a les ordres directes del president dels EUA.

Les principals unitats "operatives" són anomenades SMU (Special Mission Unit) i están molt protegides degut a la naturalesa altament classificada de les seves ocupacions. Entre elles tenim "Delta Force" i el "DEVGRU", aquestes canvien sovint el nom oficial per complicar la feina a espies enemics.

Aquestes unitats solen fer servir els serveis dels equips de reconeixement dels Rangers.

Es podria dir que els membres de JSOC estan a la frontera entre soldat i espia. Per aquest motiu al retirar-se de la vida militar molts acaben a la divisió d'activitats especials de la CIA. Vaja, espies que vestits de civil condueixen operacions amb violència.

Ús d'unitats d'operacions especials

La idea important que cal tenir present és que si el comandament vol quelcom ben fet, en silenci, amb temps i creativitat, fa servir boines verdes / "Delta Force". Si comandament vol quelcom que requereixi moltissima violència, rapidesa, soroll, fa servir un equip SEAL o un equip de "DEVGRU". I si vol quelcom intermig fa servir MARSOC.

Com a apunt curiòs el fet que ser creatiu no és quelcom que destaqui als exèrcits, de fet s'entrena als homes per al contrari per repetir patrons. Així que durant l'entrenament inicial dels boines verdes s'ha de “desentrenar” la part de disciplina militar freda.
 
M'agrades: ktclsm

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,659
32
48
#2
US Army - Special Forces Operational Detachment Alpha

Els equips encarregats de tasques operatives dins dels grups d'operacions especials de l'exèrcit dels EUA s'anomenen Operational Detachment Alpha. Sovint coneguts com a ODA o Equip A (com la sèrie, que estava basada en un ODA).

Els ODA poden funcionar de forma autonoma a milers de kms de qualsevol altre unitat aliada. Per aquest motiu la creativitat és un punt molt important, doncs han de ser capaços d'adaptar-se i fer servir els recursos que puguin trobar per el seu voltant.

El més sovint és que actuin de forma coordinada amb una esquadra (3-4 ODAs). En casos excepcionals un equip es pot dividir en dos i ser enviat a dues destinacions diferents.

Molts dels membres de les Forces Especials tenen un passat com a Rangers o en infanteria de línia Airborne. Per això tenen una experiència amplia en infanteria.

Sovint son enviats a missions de llarga duració, com infiltracions que poden durar setmanes. Per aquest motiu, la resistència és un element clau en el seu entrenament.

Missions

De més preparat a menys.

FID (Foreign Internal Defense) - La principal especialització d'un ODA és l'entrenament de forces forànies ja siguin convencionals o guerrilles.

Unconventional Warfare (Guerra no convencional) - Operacions militars enfocades a promoure un moviment insurgent, provocar caos dintre d'exèrcits enemics o fins i tot canviar el govern d'una zona o país. Exemples serien distribuir publicitat, eliminació de comandants enemics, reclutar guerrilles, etc.

Counterinsurgency (Contra-insurgència) - De la mateixa manera que estan capacitats per conduïr guerra no convencional, també estan entrenats per lluitar contra qui fa servir aquests mètodes com grups terroristes, milicies, guerrilles, etc.

Special Reconnaissance (Reconeixement especial) - Fer reconeixement de llarga distància o duració. Molt més enllà dels suports aliats convencionals, on les unitats de reconeixement regular habitualment treballen.

Direct Action (Acció Directe) - Conduir "raids" (atacs de curta durada) per capturar, recuperar o destruir equipament enemic o per recuperar gent.

Organització

Un ODA normal està dividit en tres elements, un de comandament i dos operatius idèntics. Un comandant pot decidir si l'equip actua com a un tot, o dividir-lo en metitats, elements o altres.

Cal tenir present que tots els membres són capaços de lluitar de forma intensa. Fins i tot el metge és capaç de fer d'home punta si cal.

1x Element de Comandament

 • Detachment Commander (MOS 18A) - Lidera l'equip.
 • Assistant Detachment Commander (MOS 180A) - Lidera l'equip quan el comandant està ocupat, o la meitat, si es divideix un equip en dos.
 • Operations Sergeant (MOS 18Z) - S'ocupa de l'organització, entrenament i equipament d'un equip.
 • Assistant Operations and Intelligence Sergeant (MOS 18F) - Ajuda al sergent d'operacions i a més recull i analitza tota la intel·ligència que reb l'equip.
2x Element Operatiu
 • Weapons Sergeant (MOS 18B) - Està especialitzat en tot tipus de sistemes d'armes americans o foranies. Incloent artilleria lleugera.
 • Engineering Sergeant (MOS 18C) - Està especialitzat en construir o destruïr qualsevol tipus d'infraestructura. Està capacitat per construir sistemes defensius, ponts i edificis.
 • Medical Sergeant (MOS 18D) - Està especialitzat medicina de guerra. A més també té coneixements d'altres especialitats mèdiques i fins i tot veterinaris (els ODA solen fer servir gossos especialitzats, cavalls i mules).
 • Communications Sergeant (MOS 18E) - Està especialitzat en emprar tot tipus de ràdios i sistemes de comunicació americanes o foranies. Incloent comunicacions per satèlit.
Cal tenir present que sovint un ODA porta "empotrat" altres especialitzacions com un equip CTT, homes del temps, tiradors d'èlit, fotografs, especialistes en drogues, tècnics en desactivació d'explosius, etc.

Equipament

Equipament actual.

Fusells d'assalt - M4A1, M4A1 SOPMOD Block II, Mk18.
Òptiques - Eotech XS3 (amb o sense ampliador G3), Eotech M552, SpectreDR, mini T1
Fusells de tirador - SCAR Mk17, M2010, M110
Llençagrenades - LAW, AT4, Carl Gustaf
Grenades - Mk18 Flashbang, Mk3A1 Concussion, M67
Pistola - Glock 19.

Uniforme - G3 Multicam, o en casos rars G3 M81 (Afganistan, recentment).
Armilla (simplificat per els nostres objectius) - MBAV
Casc - Opscore i MICH 2000
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,659
32
48
#3
US Navy SEAL Platoon

Els "Platoons" (escamots) SEAL (SEa, Air Land) estan formats per mariners de l'Armada Americana especialitzats en operacions especials.

Estan especialment entrenats per el busseig i la demolició submarina. De fet, el seu curs d'instrucció és diu BUD/S (Basic Underwater Demolition / SEAL).

Una distinció rellevant respecte altres unitats, és que la majoria de membres dels equips SEAL no han tingut mai entrenament bàsic d'infanteria, per això tenen més limitacions per certes operacions, en especial les més convencionals.

Solen fer missions molt breus, de minuts, hores o màxim dies. Habitualment operen des de submarins o vaixells de l'Armada americana. Per això el seu entrenament és basat sobretot en alta intensitat.

Missions

De més preparat a menys.

Direct Action (Acció Directe) - La principal especialització dels SEAL és conduir "raids" (atacs de curta durada) amb molta violència per capturar, recuperar o destruir equipament enemic o per recuperar gent. En especial "raids" que s'inicien des del mar amb bots, mini-submarins (Seal Delivery Vehicle) o bussejant.

Unconventional Warfare (Guerra no convencional) - Operacions militars enfocades a promoure un moviment insurgent, provocar caos dintre d'exèrcits enemics o fins i tot canviar el govern d'una zona o país. Exemples serien distribuir publicitat, eliminació de comandants enemics, reclutar guerrilles, etc.

Counterinsurgency (Contra-insurgència) - De la mateixa manera que estan capacitats per conduïr guerra no convencional, també estan entrenats per lluitar contra qui fa servir aquests mètodes com grups terroristes, milicies, guerrilles, etc.

Special Reconnaissance (Reconeixement especial) - Fer reconeixement de llarga distància o duració. Molt més enllà dels suports aliats convencionals, on les unitats de reconeixement regular habitualment treballen. Els SEAL s'especialitzen sobretot en reconeixement submarí, de costes i zones fluvials.

FID (Foreign Internal Defense) - Un equip SEAL també pot entrenar forces forànies ja siguin convencionals o guerrilles. Tot i que no destaquen per ser gaire eficients.

Organització

Un "platoon" normal està format per 16 homes. Està habitualment dividit en dos esquadres idèntiques formades per vuit homes (per anar amb bots RHIB, MK V o SOC-R). Aquestes esquadres estan dividides alhora en dos equips de foc de quatre homes. Aquests equips de quatre homes poden alhora ser subdividits en dos "binomis de nadadors" o "swim pairs".

Sovint una missió és assignada només a una esquadra o equip de foc. El "platoon" sencer només actua en missions de gran envergadura.

Cal apuntar que a diferència d'altres unitats, els SEAL són més intercanviables i tots els homes poden fer-ho tot. Els seus homes estan menys especialitzats.

Equip de foc SEAL
 • Lider d'equip - Lidera l'equip de foc.
 • "Bretxador" - Està especialitzat en penetrar portes i altres accessos així com conduir demolicions.
 • Operador - Porta armes normals.
 • Ametrallador - Cobreix la reraguarda.
Cal tenir present que a vegades una unitat SEAL pot portar "empotrat" altres especialitzacions com un equip CTT, homes del temps, tiradors d'èlit, fotografs, especialistes en drogues, tècnics en desactivació d'explosius, etc.

Equipament

Equipament actual.

Subfusell - MP7 (emprada per rescatar hostatges o quan no es vol fer gaire mal)
Fusells d'assalt - HK416, M4A1, M4A1 SOPMOD Block II, Mk18.
Òptiques - Eotech XS3 (amb o sense ampliador G3), Eotech M552, SpectreDR, mini T1
Fusells de tirador - M110
Ametralladora - Mk48
Llençagrenades - LAW, AT4, Carl Gustaf
Grenades - Mk18 Flashbang, Mk3A1 Concussion, M67
Pistola - Glock 19.

Uniforme - G3 AOR I i AOR II (similar al MARPAT dels Marines), o en casos rars G3 M81 o G3 Multicam.
Armilla (simplificat per els nostres objectius) - MBAV
Casc - Opscore i MICH 2000
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,659
32
48
#4
US Marines Special Operations Team

Un Marines Special Operation Team o MSOT, és un equip altament especialitzat de Marines d'operacions especials més metges de l'Armada (els Marines no tenen metges propis).

La majoria d'operadors d'un MSOT han sigut reclutats entre els equips Recon dels Marines, per tant estan altament especialtizats en el combat d'infanteria i en missions autonomes. La principal diferència amb els Marines Recon, és que un MSOT treballa de forma autonoma allunyat d'unitats regulars, mentre que els Marines Recon estan integrats dintre d'unitats regulars com MEU.

Són la unitat d'operacions especials més recent dels EUA. Per tant alguns dels aspectes canvien sovint.

Missions

De més preparat a menys.

Direct Action (Acció Directe) - Una de les principals tasques d'un MSOT és conduir "raids" (atacs de curta durada) amb molta violència per capturar, recuperar o destruir equipament enemic o per recuperar gent.

Special Reconnaissance (Reconeixement especial) - Fer reconeixement de llarga distància o duració. Molt més enllà dels suports aliats convencionals, on les unitats de reconeixement regular habitualment treballen. Els MSOT s'especialitzen sobretot en reconeixement de costes i zones fluvials. Degut al passat Recon de la majoria dels membres d'un MSOT, són molt eficients en aquesta tasca.

FID (Foreign Internal Defense) - Un equip MSOT entrena forces forànies ja siguin convencionals o guerrilles.

Unconventional Warfare (Guerra no convencional) - Operacions militars enfocades a promoure un moviment insurgent, provocar caos dintre d'exèrcits enemics o fins i tot canviar el govern d'una zona o país. Exemples serien distribuir publicitat, eliminació de comandants enemics, reclutar guerrilles, etc.

Counterinsurgency (Contra-insurgència) - De la mateixa manera que estan capacitats per conduïr guerra no convencional, també estan entrenats per lluitar contra qui fa servir aquests mètodes com grups terroristes, milicies, guerrilles, etc.

Organització

Un MSOT tradicional està format per 14 homes. La seva estructura és una versió ampliada d'un ODA (amb la que està basada). Conté un element de comandament i coordinació i dos elements tàctics idèntics.

1x Element de Comandament
 • Team Commander - Lidera l'equip.
 • Team Chief - Lidera l'equip quan el comandant està ocupat.
 • Operations Sergeant - S'ocupa de l'organització, entrenament i equipament d'un equip.
 • Assistant Operations and Intelligence Sergeant - Ajuda al sergent d'operacions i a més recull i analitza tota la intel·ligència que reb l'equip.
2x Element Operatiu tàctic
 • Element Leader (MOS 0372) - Lidera l'element tàctic.
 • Assistant Element Leader (MOS 0372) - De forma similar a un equip recon, hi ha un segon, que lidera si cau el primer.
 • Element Member (MOS 0372) - Està especialitzat en operacions especials.
 • Element Member (MOS 0372) - Està especialitzat en operacions especials.
 • SARC - Mariner especialitzat en reconeixement i medicina de guerra. A més també té coneixements d'altres especialitats mèdiques i fins i tot veterinaris (els MSOT poden fer servir gossos especialitzats, cavalls i mules).
Cal tenir present que sovint un MSOT porta "empotrat" altres especialitzacions com un equip CTT, un JTAC, homes del temps, tiradors d'èlit, fotografs, especialistes en drogues, tècnics en desactivació d'explosius, etc.

Equipament

Equipament actual.

Fusells d'assalt - M4A1, M4A1 SOPMOD Block II, Mk18.
Òptiques - Eotech XS3 (amb o sense ampliador G3), Eotech M552, SpectreDR, mini T1
Fusells de tirador - M40, M110
Ametralladora - Mk48
Llençagrenades - LAW, AT4, Carl Gustaf
Grenades - Mk18 Flashbang, Mk3A1 Concussion, M67
Pistola - Glock 19.

Uniforme (simplificat per els nostres objectius) - G3 M81 o en certes ocasions uniformes MARPAT convencionals dels Marines.
Armilla (simplificat per els nostres objectius) - MBAV
Casc - Opscore, Opscore Marine i MICH 2000
 

SilverArrow

Administrator
Membre del personal
Personal Arma
Community Manager
6 Novembre 2014
1,659
32
48
#5
Fotografies per il·lustrar els punts anteriors

US Army Special Forces ODA

E3JFsy1oScvYtQPv45khwEcx7gZ1ELByX496GiBt5Es.png

beret.jpg

US Navy SEAL Platoon

seal.jpg
sealdog.jpg

US Marines MSOT

jNJX1Sk.jpg
28-ironman-2016-07-08-bx01_z.jpg