Programació HOTAS

Wotan

Miquelet
Personal DCS
25 Octubre 2010
588
51
28
Catalunya
#1
Bon dia,

aquest cap de setmana l'estic dedicant a configurar el meu X-55per tal d´estar preparat per a les noves sessions..

He estat mirant perfils que hi ha per la web i un cop he baixat un que sembla bastant correcte m´han sortit uns quants dubtes...

A veure si em podeu donar un cop de mà. ( ja he mirat el tutorial en vídeo que va posar en Kopant)

Els dubtes:

- Degut a que no hi ha prous "bolets" he hagut d'escollir entre el CMS (que venia amb la config del X55) i el control de lliscament ( que s'utilitza al vídeo) he deixat el control (potser més utilitzat). Fins quin punt és important tenir configurat el CMS?
- El Pinky venia per defecte al control de modes, no com si fos un botó, si no com si fos una "situació"... encara no tinc molt clar la seva funció. Però l'he canviat per un parell de botons. Haig de veure si així funciona..

Els altres que tinc configurats son el coolie, china hat, TMS, trim, DMS i boat...

Crec que son els importants per manejar els MFCD des del HOTAS...

No recordo qui tenia l'X-55... ja li demanaré un cop de mà.

Gràcies
 

Kopant

Més pesat que Kuban
12 Abril 2014
1,207
2
38
Sant Pere de Riudebitlles, Catalunya
#2
Tot i esperant resposta d´en Rush (ell és qui tè el teu Hotas i et podrà assesorar amb més coneixement), si que et puc dir, que en el HOTAS WARTHOG el CMS s´utilitza per les contramesures i que per tant en un altre HOTAS pots assignar perfectament les contramesures a un altre lloc. Ja que és infinitament més important tenir més a mà el control de lliscament (Slew control) que les contramesures.
En quant al pinky switch, en el Hotas Warthog s´utilitza per les llums, però pel que sé en la majoria de HOTAS es fa servir com a selector per poder fins a tripilicar les funcions del teu HOTAS, pinky swhitch en posició 1 + qualsevol tecla del HOTAS et dona A, en posició 2 amb la mateixa tecla et dona B i C en la posició 3, no sé si m´explico....i si m´equivoco ja em corretgiràn... :çruc:
 

Wotan

Miquelet
Personal DCS
25 Octubre 2010
588
51
28
Catalunya
#3
Bones,
tens raó... he estat mirant el manual i efectivament el CMS és per les contramesures i "menys" important per tenir a mà...

En quant el pinky és per això que dius que em resultava estrany, he vist que era per les llums (en el perfil que he baixat), i el fet de que estigués al pinky del X55 (con be dius, és per triplicar les funcions) és el que no entenia.

Moltes gràcies, amb això ja aniré configurant el X55...

Esperem que el proper dijous tot funcioni... :çrubl:

S!
 

rush

Més pesat que Kuban
Membre del personal
26 Desembre 2010
1,676
35
48
#4
El CMS és important ja que són les contramesures, sobretot els botons per iniciar i acabar el llançament de contramesures. Quan et llancen un míssil el que vols és poder-les activar el més ràpid possible.

El pinky jo el faig amb tecles, ja que es fa servir com a molt dos o tres cops en tota la missió.

Si un dia ens trobem et passo el meu perfil i te l'explico, serà més fàcil. Tinc totes les funcions al joystick i només tinc un bolet amb dues funcions.