Orientació

Status
No està obert per a més respostes.

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
L'orientació al IL2 és una mica més difícil que en avions moderns, però no massa, ja que IL2 te algunes avantatges per ajudar a orientar-se.

On està el nord?

El més important per orientar-se és no seguir l'Atunero saber on està el Nord magnètic. Sabent on és, sabem on mirem i on anem, i per tant podem arribar al nostre destí fins i tot sense mapa.
Per saber on està el nord, primer de tot teniu la brúixola. Tots els avions tenen una brúixola, fins i tot alguns la tenen repetida per si una s'espatlla.
En el cas del Yak-7b Series 36 la teniu sota el col·limador.

or_01.jpg

Penseu que aquestes brúixoles, com solen pivotar sobre un eix basculant, a vegades no donen la orientació correcte si l'avió no està mínimament anivellat.

Si sabem el Nord, encara que no tinguem mapa, podem arribar al nostre destí, o com a mínim a territori aliat. Si per exemple el tenim a l'Est, només em d'anar cap a l'Est per fugir de territori enemic.

Un altre manera de saber on està el Nord és per la posició del sol. El sol surt per l'Est i es posa a l'Oest, per tant si són les 16 de la tarda sabem que si deixem el sol a l'esquerra estarem mirant al Nord. Una regla que faig servir jo per recordar-me d'això es que quan vaig a la platja el sol sempre es pon a les muntanyes, i no al mar, ja que la nostra costa mira cap a l'Est.

Mapa

Això és el que fareu servir el 99% del temps per orientar-vos. Òbviament assumim que tenim desactivada l'opció de GPS al simulador, això es per dèbils de ment i esperit.

Nota: Per treure el mini mapa és amb la tecla M. Per treure el mapa gran que podeu manipular és amb la tecla O.

El mapa ens indica l'orografia del terreny, i marca les coses més importants. Gràcies a que el mapa del IL2 no és massa detallat, si no que dibuixa la silueta de les coses i només es centra en algunes, és bastant fàcil orientar-se. Si això fos el mapa del DCS World, estaríeu ja a una cantonada plorant com a nens.

El més útil per orientar-vos amb el mapa són les basses d'aigua. Al IL2 pel que he vist l'aigua es d'un perfecte blau cel, que fa molt de contrast amb el terra i per tant fàcil de veure i de comprendre la seva forma. Al mateix temps, al mapa l'aigua està perfectament perfilada.

Us posa quines coses per ordre de preferència, de més a menys, serveixen per orientar-se:

Llacs
El millor per orientar-vos són els llacs. No n'hi ha massa i sempre tenen una forma característica. Només heu de cercar un llac que tingueu a prop i que surti al mapa per saber on sou.

Ciutats i pobles
Els pobles estan repartits i tenen certa forma i mida, per tant solen ser una bona referència per trobar al mapa.

Bases aèries
Amb això passa com amb les ciutats, n'hi ha algunes repartides, per tant es fàcil trobar la que estas mirant.

Rius
L'alternativa als llacs són els rius, fàcils de veure i fàcils de llegir. Heu d'anar amb molt de compte amb les seves formes, ja que tot i ser molt característiques, a vegades, com fan tantes corbes, costa d'entendre on estàs respecte del riu.

Carreteres i vies de tren
Les carreteres i vies com els rius tenen formes concretes i per tant es poden interpretar fàcilment. El problema és que són molt primes i sovint costa de veure-les. Les vies tenen l'avantatge que n'hi ha poques als mapes, per tant si en veieu una es fàcil trobar quina és.

Boscos
Aquest no és l'IL-2 original, on els boscos estaven perfectament delineats i no hi havien arbres solts. En aquest nou IL2 els boscos no són massa útils per orientar-se. Encara els podeu fer servir, sobretot si el terreny te masses compactes d'arbres, però ja no són tan útils.

En aquesta imatge podeu veure com he fet servir dos rius que convergeixen, amb dos ponts, i addicionalment algun bosc (però amb els rius n'hi havia prou).

or_02.jpg

Addicionalment, en mapes amb costa, podeu mirar on està la costa i així saber cap a on esteu orientats.

A l'hora de fer servir aquests coses per orientar-vos teniu dues possibilitats.

Si sabem més o menys on estem
Si tenim una idea d'on estem, però no sabem exactament la nostre posició, el millor sol ser buscar primer al mapa un punt de referencia (per exemple un llac), i llavors mirar al nostre entorn a veure on està.

Si aneu molt perduts
Llavors el millor és fer el contrari, primer mirem al nostre entorn, agafem una referencia que veiem ben clara, i llavors la busquem al mapa. Si us costa molt trobar una referencia, no sigueu tossuts, busqueu una altre referencia. A vegades l'alternativa és millor que el que sembla més obvi.

Tingueu una cosa en ment a l'hora d'orientar-vos. Sí sempre aneu volant rectes, les referències del voltant aniran canviant constantment, per tant a vegades pot ser millar buscar una referencia i volar al seu voltant fins trobar-la. És a dir, si aneu perduts, si seguiu avançant sense rumb us acabareu perdent més.
 
Last edited by a moderator:
Status
No està obert per a més respostes.