La terra es plana i us ho demostraré

Gato

Nou usuari
Personal DCS
20 Febrer 2020
49
37
18
Barcelona
#1
Tothom sap que la terra es plana; els grecs ho creien ja al 500 a.C., els romans ho van confirmar un parell de segles més tard i els científics de tota Europa no ho deixaven d’afirmar durant tota la Època Medieval. En realitat, la última afirmació es tan certa com la primera: Ni la Terra es plana ni ningú creia a la antiguitat o a un altre període històric que la terra era plana. Qui ens va fer creure llavors que els nostres avantpassats eren uns ignorants ?

La resposta, com gairebé sempre a la història moderna de la humanitat, inclouen un alemany, un britànic i un italià. Allà pel 1517, cansat de la corrupció de la Església, Martí Luter, nascut al Sacre Imperi Romanogermànic (o també conegut com “Primer Reich”, depenent de com de nazis sigueu) decideix publicar un document amb 95 punts sobre els problemes de la Església i com hauria de ser realment aquesta. Per sort per Luter, tot i que en aquell moment no existia ni Twitter, ni Instagram ni Okdiario, el seu document es va escampar ràpidament per tota Europa, especialment a Alemanya, on es traduiria a l’alemany i es repartiria per les ciutats de forma massiva, creant el que potser va ser un dels primers Trending Tòpics de la història.

Diverses excomunions, cremes i reformes religioses després, el protestantisme seria creat de forma oficial, creant una religió que avui es seguida per més de 800 milions de persones arreu del món. I es aquí on començarien els problemes. Els protestants, que no tenien suficient amb una excomunió del mateix Papa (que va arribar a excomulgar no una ni dues, si no TRES vegades als protestants), van decidir que la millor forma de combatre a la religió amb més seguidors del món era amb els seus propis mètodes: Difondre mentires com veritats irrefutables. I es aquí on entren els anglesos. Tot i que ja existien evidències de “Fake News” medievals, no es fins al segle XVII que molts autors, divulgadors i filòsofs comencen a publicar als seus llibre afirmacions com “No hi ha greuge més fort a Déu que les ensenyances mostrades als infants a les escoles catòliques” o la meva frase preferida “Difícilment un catòlic podria diferenciar si la Terra es plana o esfèrica si no pot diferenciar un Casanova d’un Papa” (un insult molt greu dir al Papa “Casanova”).

El punt àlgid de les Fake News religioses arriba amb Andrew Dickson i John William Draper, que entre tots dos arriben a escriure fins a 700 documents, històries i relats on s’afirma que a la Església catòlica s’ensenya a les homilies i les escoles “que la creació de Déu totpoderós es plana”.

En realitat, la Església en cap moment de la seva història ha dit o afirmat que la Terra es plana. Existeixen evidències des de el segle 300 a.C. que la Terra es esfèrica, i així ho ha reflectit a les seves obres:

1594659091057.png

Tiara del successor de San Pere, feta entre l’any 1000 i el 1050.
A la part superior, un “orbe” amb una creu,
simbolitzant el domini
de l’Església al món.


1594659099633.png

“Crist, salvador del món”. A la mà, Crist porta un altre Orbe.
Quadre del 1519.

Així que podem concloure dues coses: Primer, que la Església creurà en un Déu que no existeix i es basarà en fets màgics, però controlen més que la majoria de gent d’avui dia sobre matemàtiques; segon: Que tothom s’espera sempre a la Inquisició Espanyola, però ningú s’espera mai les Fake News angleses.

300 anys després, avui dia tenim a milers de cervells plans volent demostrar que la Terra es plana. A la antiguitat, la gent no era estúpida, però sembla que ara si.