Campanya Gèorgia, dia 1

Gato

Nou usuari
Personal DCS
20 Febrer 2020
49
37
18
Barcelona
#1
Campanya de Geòrgia.jpg

CONTEXT
1 de febrer de 2024

Després del conflicte militar a Ucraïna on Rússia va ser derrotada de forma humiliant, la nació russa queda enfonsada en una greu crisi militar, econòmica i social. Successives protestes i manifestacions arreu del país generen greus disturbis i enfrontaments amb les autoritats, provocant una escalada autoritària del govern rus, que desplega milers d’efectius de la Guàrdia Nacional per tot l’Estat.
Aprofitant la inèrcia d’aquesta escalada, Vladímir Putin, president del país, es declara Comandant Suprem del Gran Estat Federal Rus, gràcies a les reformes constitucionals de 2020 i 2021. Ordena l’arrest de tots els seus opositors polítics i l’allistament immediat de més de 400.000 reclutes i reservistes a l’exèrcit rus, declara la llei marcial, la suspensió de l’activitat dels tribunals russos i el tancament temporal sine die del parlament rus. Fugint de la persecució política, un gran nombre d’opositors i ciutadans russos es refugien a Geòrgia, que obre les seves fronteres als refugiats i exiliats russos. En pocs dies, centenars de milers de persones amb nacionalitat russa travessen la frontera desesperats per fugir del “nou” règim rus.
Veient la situació, i volent evitar un nou conflicte com el succeït fa dos anys a Ucraïna, el Consell de Seguretat de l’ONU (sense Rússia, expulsada a finals de 2023 per les seves accions a Ucraïna) ordena la creació d’una missió de pau a Geòrgia, l’UNMG. El seu mandat, Assistir als refugiats russos, protegir a la població georgiana de possibles atacs russos i mantenir les fronteres de Geòrgia. Per por a possibles atacs i represàlies per part russa, només es despleguen efectius dels Estats Units, el Canadà, Austràlia, el Regne Unit, Alemanya i França, que són els únics a cedir tropes per aquesta missió.

1 d’abril de 2024
Dos mesos després d’iniciar-se la missió de pau de l’UNMG a Geòrgia, les tropes de l’ONU ja compten amb uns 10.000 efectius a la regió, desplegats majoritàriament a la zona de Gudauri i Tiflis per evitar un possible atac llampec rus a la capital georgiana a través de Txetxènia. A més, els Estats Units han anunciat el desplegament de diverses esquadres aèries a la regió, juntament amb diverses bateries antiaèries Patriot, però que no arribaran fins al juny.
Mentrestant, diversos usuaris de xarxes socials dedicats al monitoratge de l’activitat de l’exèrcit rus avisen d’un desplaçament inusual de material cap a Novoriisk, prop de la frontera Ucraïnesa. En especial, es desplacen desenes de sistemes d’artilleria de coets vinguda directament de l’extrem oriental del país.

5 d’abril de 2024
El Ministeri de Defensa de Rússia anuncia unes maniobres militars a Krasnodar, al sud de Rússia i molt a prop de la frontera ucraïnesa. Ucraïna envia una protesta formal al govern rus i declara l’estat d’emergència a Crimea.
En resposta a les maniobres militars, la Unió Europea publica una nota de premsa d’Úrsula Von der Leyen (presidenta de la Comissió Europea) declarant que “estem molt preocupats pels exercicis militars de Rússia a les proximitats d’Ucraïna, que podria desestabilitzar la regió”.

10 d’abril de 2024
Rússia inicia les maniobres militars a Krasnodar. En resposta, Ucraïna mobilitza les Forces de Defensa Territorial (TDF) de l’est del país.
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, es desplaça a Tiflis per mostrar el seu suport als refugiats russos. En declaracions a la premsa diu “Jo ja vaig patir la guerra al 2022, un dia que vaig anar a La Mina a fer un acte polític”. També demana als opositors russos que no busquin el conflicte amb Putin i dialoguin amb ell per trobar solucions.

20 d’abril de 2024
Finalitzen els exercicis militars de Rússia. Tot i això, els 20.000 soldats involucrats a les maniobres no retornen a les seves bases. El ministre d’exterior rus Dmitri Medvédev diu que “No es tracta d’una concentració de tropes a la frontera ucraïnesa, el que passa es que els 20.000 soldats han descobert que els agrada molt la regió de Krasnodar, i han decidit viure de forma permanent allà”.
El Parlament de Catalunya aprova una moció demanant una taula de diàleg entre Ucraïna i Rússia per evitar una escalada del conflicte.

1 de maig de 2024
Diversos usuaris de Twitter pengen uns vídeos on es veuen diversos IL-76 de les forces aèries russes descarregant material militar a l’aeroport de Bombora, a Gudauta, a la regió d’Abkhàzia.

23 de maig de 2024
A la diada nacional de Geòrgia, la presidenta del país, Salomé Zurabishvili, declara en el seu discurs presidencial que els serveis d’intel·ligència de l’OTAN han emès un avís als països de la regió avisant de la creixent activitat militar russa, que ja acumula més de 50.000 tropes a la regió de Krasnodar, i per això es veu obligada a cridar al serveis als reservistes de l’exèrcit georgià. També demana un augment de tropes de l’ONU, que actualment compta amb 15.000 efectius al país.

2 de juny de 2024
Abkhàzia, una regió de Geòrgia en conflicte durant 20 anys, anuncia un referèndum d’autodeterminació les pròximes setmanes per independitzar-se formalment de Geòrgia. El govern georgià declara que no reconeixerà el referèndum, i que la regió segueix sent una província georgiana. Per la seva banda, Rússia dona suport total al referèndum i diu que farà allò que digui el resultat del referèndum.

13 de juny de 2024
El referèndum d’Abkhàzia té com a resultat un 96% de vots per la independència de la regió. Immediatament després de la publicació dels resultats, Rússia anuncia que col·laborarà en la defensa militar del nou país enviant material militar de tota mena. Per tal de poder equipar el material enviat per Rússia, Abkhàzia ordenar el reclutament de 30.000 voluntaris.

6 de juliol de 2024
Geòrgia denuncia el posicionament de tropes d’Abkhàzia prop de la frontera de facto entre les dues regions. Rússia emet un comunicat del ministre d’exteriors afirmant que “en realitat, Geòrgia es una província d’Abkhàzia, ja que aquesta es més antiga històricament que Geòrgia.”

21 de juliol de 2024
Els residents de Zugdidi, ciutat georgiana a la zona fronterera amb Abkhàzia, denuncien que fa dies que escolten motors de vehicles pesants de l’altra banda del riu, a Abkhàzia. A més, recentment s’han vist molts ciutadans russos a la ciutat amb actituds sospitoses. El comandant en cap de l’exèrcit de Geòrgia ordena la mobilització general de tot l’exèrcit.
Durant la tarda, un camió amb bidons de gas explota davant de l’administració local de Sukhumi, Rússia condemna l’atac i només dues hores després d’aquest anuncia que els autors de l’atac eren uns sabotejadors georgians que volien atemptar contra l'estació central de la ciutat, però el camió va explotar abans de temps.

27 de juliol de 2024
Un dia després de l’inici de les Olimpíades de París de 2024, a les 05:30, hora local, del matí, desenes de sistemes d’artilleria pesant bombardegen la ciutat de Zugdidi, a la frontera. 10 minuts més tard, desenes de vehicles de l’exèrcit d’Abkhàzia intenten travessar el riu Inguri, frontera natural de facto entre Abkhàzia i Geòrgia. Les tropes de l’ONU i l’exèrcit de Geòrgia es despleguen de forma urgent per contenir l’agressió.

SITUACIÓ ACTUAL 05:45:00
El comandant de l’UNMG ha ordenat desplegar les tropes de l’ONU per frenar l’avançament de les tropes enemigues. Tot i això, el gruix d’aquestes forces es troben a Tiflis, i trigaran diverses hores en arribar al front. S’ha ordenat l’activació d’emergència d’un component aeri situat a Kutaisi, però que només compta amb armament i equips limitats.


MISSIÓ
Mentre una força conjunta de tropes de Geòrgia i de l’ONU intenten contenir a l’enemic, el component aeri hauran de protegir el Consulat dels Estats Units fins a la seva evacuació, que es realitzarà per terra per més seguretat. El comandament ha autoritzat la destrucció de qualsevol element hostil.
Objectius:
  • Donar suport aeri a l’exèrcit georgià i les tropes de l’ONU.
  • Evitar que les tropes d’Abkhàzia arribin al Consolat dels EE.UU. abans que arribi el comboi d’evacuació.
  • Destruir l’edifici principal del Consolat dels EE.UU. una vegada finalitzada l'evacuació.
  • (Opcional) Destruir els ponts que connecten Abkhàzia i Geòrgia per frenar l'ofensiva.
  • (Opcional) Evitar la destrucció de la base de l’ONU a la frontera.
  • (Opcional) Localitzar i destruir els sistemes d’artilleria de coets utilitzats per bombardejar Zugdidi.

NOTES:

  • Això es l’inici d’una campanya dinàmica, per tant, tingueu-ho en consideració en valorar els objectius opcionals. No complir els objectius principals també tindrà conseqüències.
  • L’inici del conflicte ha estat fa pocs minuts, i la informació d’intel·ligència es escassa. Així mateix, la informació disponible podria ser poc fiable.
  • No està permès equipar-se un altre tipus d’armament que aquell que apareix al quadre.
  • No es pot travessar la frontera russa. Si es travessa, els russos ho consideraran un acte d’agressió i atacaran l’avió i Geòrgia.
  • Es pot aterrar per rearmar i repostar tantes vegades com es vulgui.
  • El líder de la missió i coordinador general dels atacs es MARTELL 3-1, que operarà la freqüència 251.00 Mhz com freqüència de coordinació general.
1650304261608.png
 
Last edited: