Dissabte 24 de juny 22.00 h - Raus Raus

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#1


REQUISITS

ArmA3 + APEX + Estàndard bàsic + Estàndard de mapes + Faces of War + Iron Front (All in One) + CSA38 mod - Czechoslovak army 1938 (Munich crisis)

NORMES
Normes de convivència a les partides.

SITUACIÓ

11 d'Agost, 1944

Les forces de la Unió Sovietica van iniciar a finals de juny una gran ofensiva sorpresa al front oriental, nom en clau Operació Bagration. Hi ha més de deu cops més homes i recursos que en l'atac aliat al front de Normandia-Calvados.

Especialment greu ha sigut la creació d'un cap de pont rús a la població de Sandomierz-Baranów.

En poc més d'un mes hem perdut practicament mig milió d'homes degut a aquesta ofensiva, unitats extra s'han traslladat a la zona per participar en contra-ofensives a les ordres del Generalfeldmarschall Walter Model.


MISSIÓ

Avançar fins a la línia de front controlada per unitats de la divisió Das Reich (Waffen-SS). Infiltrar-se per terra de ningú i neutralitzar una bateria d'artilleria Catarineta (Катю́ша) a la població de Suchorzow.

EXECUCIÓ

El comandant decideix totes les decisions tàctiques de la missió incloent l’ús de suports.

NOTA: Com a limitació només té els rols i equipament finit disponible. No hi ha virtual arsenal.

ADMINISTRACIÓ/LOGÍSTICA

Vehicles
- Opel Blitz (Transport)

Suport
- Morters

Abastiment
+ Munició dins l'Opel Blitz.

COMANDAMENT/SENYAL

- Protocols i tàctiques de la infanteria de línia de la Wehrmacht (2GM)

ROLS

En cas d'haver-hi baixes o permisos, es col·locaran els rols més importants primer (líder, ass. líder, fuseller automàtic, explorador i sanitari).

Gruppe

1. Líder d'equip
2. Assistent de líder

Leichtes Maschinegewehr-Trupp
3. Metrallador
4. Ass. Metrallador
5. Porta-munició

Gewehrschützen
6. Fuseller
7. Fuseller
8. Fuseller
9. Fuseller
10. Fuseller (Sanitari) - Editor / Zeus

SERVIDOR
- SilverArrow (si hi ha algú disponible, millor)

EDITOR
- SilverArrow

APUNTATS
- SilverArrow
- Atunero
- Kronus
- Flanagansito
- Viper
- Lagia
- Welrod?
- Oriol

ASSISTENTS
- SilverArrow
- Atunero
- Flanagansito
- Viper
- Lagia
- Welrod
- Oriol

RESULTAT
- Victòria in extremis, desprès de durs combats en descampats hem aconseguit arribar a la població russa i eliminar les llançadores de coets.
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#8
Avanç soviètic:


Peça d'artilleria de coets, Catarineta (Катю́ша)
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#11
Foto-reportatge

Equipant-nos a base al camió


Reunió per refer els plans




Explotant els Catarinetes




Requisant un vehicle


Flanagan fent amics


Foto final
 

Atunero

Més pesat que Kuban
Personal Arma
19 Maig 2016
1,001
96
48
#12


Bona missió tot i que ens hem vist sobrepassats més d'un cop, al final l'hem complert.

RIP als caiguts :çsi:
 
7 Juliol 2016
50
0
6
#13
Jo també tinc un parell de fotos de la missió!











Y per últim el Silver va "trobar casualment" un botiquí amb el que vam poder salvar la situació


 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#14
Report

Bona la partida, ara us faig un resum de les coses a millorar que vaig veure durant la mateixa. Per començar no cal que us disculpeu, els reports son per analitzar fredament les accions, no per criticar, per tant no us preocupeu si heu comés errors, especialment el lider, si no acostuma a fer aquest rol i no ha sigut instruït per aquesta tasca,

Formació en columna

Recordeu que la columna es una formació de marxa efectiva contra emboscades, no és una formació efectiva per enfrontar un enemic conegut o esperat. Recordeu també que l'home en punta a d'anar més avançat que la resta de la formació, per obrir camí i per menjar-se ell l'enemic, deixant així a la resta del grup temps i distancia per organitzar l'atac.
Un soldat en cua i exploradors lateral que detectin emboscades de l'enemic.
També recordeu molt important, que no s'ha d'anar en una perfecte columna, si no que hi ha d'haver una petita separació lateral, perquè puguem tenir una mica de línia de foc cap al front o rereguarda.



Foc i maniobra

L'error més habitual que cometeu els que no esteu acostumats a fer de lider, i en general tots, és quedar-vos estàtics quan us ataca l'enemic. La base del combat es bassa en el foc i maniobra. Si us quedeu allà on us ataquen, esteu restant dintre de l'àrea de mort, i això disminueix molta les vostres possibilitats de sobreviure. La reacció correcte i més efectiva es simple.

1- Retornem tots el foc.
2- El lider mana un equip fer foc d'àrea o foc de supressió, mentre mana un altre grup maniobrar i flanquejar l'enemic.

Es tant fàcil com això. A la partida vam romandre molt estàtics durant molt de temps, especialment durant l'atac frontal a la AO. Això es el que ens va neutralitzar, no l'enemic en si.
No podem quedar-nos allà on l'enemic no deixar de pelar-nos, un grup a de fer foc, i l'altre flanquejar o recular.

I no puc posar més que he de marxar :çsi:
 

SilverArrow

Administrador
Membre del personal
Administració
Community Manager
6 Novembre 2014
1,887
93
48
#15
Report

Bona tarda companys,

Jo també afegiré el meu mini report, de la partida i de l’edició.

Protocols i tàctiques de la Wehrmacht

Per una banda cal apuntar que era el primer dia que simulàvem la Wehrmacht, per tant és molt normal que moltes coses no funcionessin tant bé com amb tàctiques americanes que fem més sovint. Tampoc estem acostumats al seu armament. Per tant cometre errors era inevitable.

Avanç de res, per qui no ho hagués vist al briefing, hi teniu un enllaç als Protocols i tàctiques de la infanteria de línia de la Wehrmacht. És un mini-manual tàctic que us vaig fer resumint les principals tàctiques d’infanteria alemanyes.

Però us faré un resum del més important.

La Metralladora és Déu

La Wehrmacht construïa les seves tàctiques al voltant del metrallador (MG34 o MG42) que era l’arma amb més potència i cadència de foc. Per tant col·locar el metrallador en una bona posició de foc és la base de tota maniobra (sigui ofensiva o defensiva).

De fet, l’estructura de les seccions alemanyes (l’equivalent a les esquadres americanes) facilita la tasca. Per una banda teniu l’equip de metrallador, composat per tres persones (metrallador, assistent i porta-munició) que generalment fa foc de supressió frontal. Per l’altre banda hi ha l’equip d’assalt, que comandat per el líder s’apropa tot el possible a l’enemic pels flancs i sorprendre'l.

Al mini-manual teniu totes les fases de l’atac de la doctrina alemanya, des de la preparació al assalt final.

La idea de la doctrina alemanya és que el combat sigui molt fluid, i que s’evitin els assalts frontals (a diferència dels americans). Al tenir dos equips predeterminats, es facilita l’avanç per salts.

Com a nota curiosa, aquest funcionament és molt similar a les esquadres russes modernes que tenen un equip de foc amb la metralladora i un equip de maniobra amb l'assistent de líder i fusellers.

Artilleria com a principal arma ofensiva

Un punt molt bàsic a la Segona Guerra Mundial, però especialment a la doctrina alemanya és que la missió principal de la infanteria no és eliminar l’enemic, ni suprimir-lo; és rematar els enemics. Qui s’encarrega d’eliminar els enemics és l’artilleria, que farà sempre foc de saturació. Foc de saturació vol dir tirar prou “pepinos” com per deixar a tothom mort o en xoc.

Repeteixo, a diferència de la guerra moderna, el rol de la infanteria a la SGM és només netejar el que l’artilleria ha rebentat primer (especialment en les doctrines alemanyes i americanes).

Això és degut que a les guerres actuals la vida dels civils té més importància per els comandants, i s’intenten evitar els focs d’artilleria massius que ho destrossin tot. A la Segona Guerra Mundial o a Vietnam els civils no tenien cap importància, i l’artilleria és feia servir molt generosament. Per tant quan simulem aquestes guerres hem de canviar el xip i ser més “bastos”.

Perquè us feu a la idea, es calcula que el 80-90% de les morts de la SGM van ser produïdes per l’artilleria.

La missió d’ahir s’havia de fer amb artilleria, sinó era suïcida. Com ja vaig avisar al principi, l’artilleria del Iron Front falla sovint, per tant se m’havia d’indicar coordenades perquè les poses jo amb el Zeus.

Formacions

La principal formació de marxa alemanya és la mateixa que l’americana, la columna (Schützenkette), com bé ha dit en Viper. L’home punta era el líder, seguint el principi prussià que el líder sempre va davant, i al final habitualment l’assistent que vigilarà que ningú es perdi ni quedi darrera (en aquest cas fèiem d’assistents jo i el Viper).

Com en el cas dels Marines moderns, casi mai es feien servir exploradors laterals. De fet això generalment es reserva a les marxes de companyia o batalló.

Edició

Vaig notar alguns problemes amb alguns vehicles que intentaré solucionar en el futur. Per exemple el M3 Half-track rus va donar l’error de l’ACE d’immortalitat, desprès també hi havia un error d’una carretera del mapa que no carregava bé, l’astronauta que vam trobar en mig del cap de pont de les Waffen-SS, etc.

Quan a l’artilleria, per evitar nous problemes el que hauré de fer és amagar artilleria moderna de RHS i lligar-la amb l’ALiVE o similars.
 

Atunero

Més pesat que Kuban
Personal Arma
19 Maig 2016
1,001
96
48
#16
Comento jo lo que ja varem parlar amb el Silver al debriefing.

Primerament, la missió presentava molts handicaps als que no estem acostumats (jo el primer). El que primer em va desconcertar, era que l'home punta hagués de ser jo, el líder, enlloc d'un explorador que era el que tenia pensat inicialment, perill ja que si jo queia primer l'equip quedava fotut. La formació de columna va ser perque es simple i tothom la sap executar mes o menys bé. No fa falta dir que no es una formació de combat, ho se de sobres, però crec que abans de demanar a la gent que formi en tascó o guerrilla convindria practicar-ho, per tant i per no tenir més merders dels que ja tenia vaig preferir mantenir una columna simple.

Per segon handicap (i no vull senyalar a ningú en concret) he de dir que falta molta iniciativa individual, no pot ser que el líder hagi de dir a cadascú on s'ha de posar a cada moment i que ha de fer, només vaig veure dos membres del grup que prenien la iniciativa en tot moment, no cal que digui quins. Per altra banda he de dir que el terreny era molt dolent per a un atac frontal com el que vàrem fer i m'esperava que ens embosquessin tal com va passar, com ja li vaig comentar al Silver, ens hauria anat millor d'infantería mecanitzada.

El que no esperava era que ens ataquesin practicament de 360º, cosa que em va fer dubtar molt sobre si ordenar una ruptura de contacte cap a la rereguarda, primer per això i segon perque, quants d'aqui saben que es una ruptura de contacte i com s'executa?, i per últim vaig caure ferit i vaig estar inconscient pràcticament tota l'estona, deixant l'equip en mans dels designis divins.

El tema artilleria era indiferent perque ens atacaven petits grups d'infantería que s'anaven movent molt rapidament, per tant l'artilleria era ineficaç i segon, quan la vaig intentar demanar, va fallar, i quan la va demanar en Silver amb el Zeus ja era tard.

Tema bugs no comentaré, perque es normal, ja sabem que solen ser habituals.

I tret de tot això vull dir que tenia un putu tap a la orella + mal de cap i no estava en gaires bones condicions per líderar, per això feia tantes parades i avançavem tant lents. :çno: