Dissabte 10/02 ; Red vs Blue : Twice Upon a Time in the West

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#1


REQUISITS
ArmA3 + APEX
- Preset de Moderna ampliada

NORMES
Normes de convivència a les partides.

SITUACIÓ

Sahrani no ha sigut mai un país molt estable. Desde fa uns mesos el govern no ha sigut capaç de prevenir l'alçament d'un grup contrari a la democràcia ; l'Exercit d'Alliberament de Sahrani (EAS a partir d'ara). Al tractar-se d'un país aliat d'Estats Units i de Chernarus, aquests dos han vingut a ajudar.

EEUU ha enviat a la USMC perquè s'estableixi per tot l'arxipèlag de Sahrani. De moment disposem d'una base ; el campament Freedom.

La missió dels USMC serà efectuar diverses missions tant de reconeixament, neteja de mines, donar ajuda a la població civil... Mentres que les Forces Provisionals d'Autodefensa de Sahrani (FPAS a partir d'ara), que ja porten uns mesos intentant recuperar el control del país, s'encarregaran de destribuir aliments als civils i mantenir l'ordre de les zones que ja no considerem perilloses.

Mentrestant, apart del FPAS també tenim les milicies populars que estan cooperant activament amb les FPAS, com més ajudem a la població civil, més força tindran.

Recordeu que, encara que tinguem un objectiu de missió poden apareixer emergències que requereixin la nostre atenció.

FORCES AMIGUES

- USMC
- USAF
- Forces provisionals d'autodefensa de Sahrani (colaboració entre l'antic exèrcit de Sahrani i l'exercit de Cheranrus, que han format el FPAS)
- Milicia popular de Sahrani

FORCES ENEMIGUES

- Exercit d'Aliberament de Sahrani (guerrillers)
- ???

MISSIÓ

Senyors! Sortirem des del Camp Freedom, ens equiparem, ens desplaçarem cap a la FOB (que estrenem) on també tenim caixes de suministres (per si ens deixem algo) i allà agafarem vehicles cap als objectius. Tenim dos, Alpha i Bravo. L'equip de reconeixament ha identificat un niu d'artilleria (morters) i un parell de camions AA. Serà el vostre primer objectiu. Després utilitzant o vehicles pesats o CAS atacarem l'objectiu Bravo, fortament fortificat per les tropes enemigues. No s'han avistat civils, els danys colaterals són indiferents, tot i així estigueu atents a qualsevol avís per ràdio si rebem informació d'algun VIP.

Semper Fi

Normes d'Enfrontament:

- Qualsevol home adult en edat militar armat i/o amb intencions violentes, és considerat enemic.
- No es permet l'ús de suport sobre monuments o llocs de culte, així com aprop de poblacions civils*.
- Nomès és permetrà l'ús de suports en contra d'objectius enemics identificats activament visualment, i sempre i quan no hi hagi civils en 50-100 metres.

*Si una població ha sigut capturada per forces enemigues, els danys colaterals no es tindran en compte. Si es poden minimitzar, millor.

Configuració de l'ACE i ferits :

- Nivell de medicina avançada, amb tot el que comporta.
- El "PAK" i el "surgical kit" es poden aplicar en qualsevol lloc. Els vehicles de SUPPLY/MEDEVAC/CASEVAC es podran utilitzar per retirar K.I.A. i per adquirir suministres diversos (desde munició, explosius... fins a medicines, PAKs...
- Els soldats K.I.A. hauran de ser posats en una "bodybag" i tornats a base via terrestre o via casevac.

EXECUCIÓ
Abastiment i preparació dels equips Foxtrot, Juliette, Hotdog i Romeo. Després, s'hauran de complir els objectius seguint l'ordre llògic : alpha, bravo, charlie, delta...
La resta és decisió del líder.

Vehicles

CAS:

3x AH-1Z Cobra (CAS).
2x A-10A (CAS).

Transport:

3x UH-1Y Super Huey (Transport/MEDEVAC/CASEVAC).
1x CH-53E Super Stallion
Humvees (armats i desarmats)
MRAPs (armats i desarmats)

Suport (Alive)

2 x M252 "Morter"
2x UH-1Y "Super Huey" (Transport + SUPPLY/MEDEVAC/CASEVAC)
1x AH-1Z "Viper"

Abastiment

Base Freedom: armeria, avituallament, hospital (en construcció), repostatge i reamunicionament de vehicles.

INFORMACIÓ EXTRA/INTELIGÈNCIA

Punts coneguts:

Punt Alpha : Niu d'artilleria i d'anti aeris. Es recomana acabar amb aquest punt abans de proseguir. [Nivell de perill : Baix]

Punt Bravo : Ciutat mitjana que ha caigut a mans enemigues, han establert una FOB a l'oest de la ciutat (enganxat a ella i marcat al mapa). Si hi ha algun VIP que hem d'exfiltrar, segurament estarà allà. [Nivell de perill : Alt]

*Nota, els nivells de perill són orientatius, cal tenir els ulls ben oberts per civils suicides.

ROLS

FOXTROT - Equip de foc 1

Team leader
Auto Rifleman (M27) - Editor
Rifleman
Rifleman

JULIETTE Equip de foc 2

Team leader
Auto Rifleman (M249)
Rifleman
Corpsman

CALIFORNIA - Equip de foc 3

Team leader
Auto Rifleman (M27)
Rifleman
Rifleman

+ UAV Operator

HOTDOG/ROMEO

Pilot helicopter
Pilot helicopter
Pilot helicopter
Pilot helicopter

Pilot jet
Pilot jet


SERVIDOR
- Servidor de la comunitat

EDITOR
- Copess

APUNTATS
- Copess
- Atunero
- Redd
- Paucat
- Ashdrick
- Lagia
- Kronus
- SilverArrow (?)
- Moska

ASSISTENTS
- Copess
- Atunero
- Redd
- Paucat
- Ashdrick
- Lagia
- Kronus
- Silverarrow
- Welrod
- Viper

RESULTAT
- Objectiu complet! Alpha i Bravo han sigut netejats. Hem acabat amb molts enemics a costa de 2 baixes aliades. Cayo ha sigut recuperada. Bona feina senyors!

Mapa



Llegenda
[ocult]Cercle blau : zona protegida per el FPAS
Cercle lila : zona ocupada per civils
Símbol d'interrogació : zona desconeguda (no es sap ni si hi han civils o enemics o milicians)
Objectiu vermell : zona només ocupada per enemics. Confirmada la absència de civils
Bandera : base, FOB aliada
Marker : lloc ideal per establir una base, niu d'artilleria...[/ocult]
 

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#6
Re: Dissabte 10/02 ; Red vs Blue : Twice Upon a Time in the

Anant cap a l'objectiu


En Paucat fa molt de metge


Els líders d'equips cauen


Cobrint


Portent suministres


Ens enfrentem i guanyem contra un T-72


Tornem a base
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#7
Re: Dissabte 10/02 ; Red vs Blue : Twice Upon a Time in the

REPORT MISSIÓ Red vs Blue : Twice Upon a Time in the West // 10.02.2018

Recordar abans de res, que en els reports es va acordar no personalitzar res per evitar malentesos o que algú es pugui sentir ofès. Als nous, el Report és una practica que es fa post-combat per informar, des del teu punt de vista, que coses van anar bé i malament, posa perspectiva a la resta, i mirar de millorar per futures missions. El Report el podeu fer tots, independentment dels vostres coneixements o temps d'estança al grup ç;)

Vaig a fer un report de la missió des de que iniciem fins que moro intentant ficar el cap sota un MRAP com una tortugeta.

Primer per això, dir que ara que tenim servidor dedicat llest abans de la missió, hauríem de mirar de començar abans. Això vol dir entrar al TS amb tot preparat, sense addons de més ni de menys. De moment és normal un període d'adaptació, però això s'ha d'anar fent. Ajudeu als que no venen regularment i als nous quan entren al TS ja que no sabran dels canvis en el tema repositoris i presets.

La missió en general bé, així que no m'aturaré en els coses bones, si no en els errors o coses a millorar.

Abans de res, ahir vaig veure caos i descontrol en alguns moments puntuals, que precisament per la seva naturalesa haurien de ser els que més control i atenció haurien de tenir, en part general en part d'alguns líders d'equip, així que em vaig anar apuntant això, ja que és un tema important.

Cadascú de nosaltres coneix el seu rol a la missió, i per tant s'espera una certa autonomia de tots exercint les seves tasques, sense necessitats d'ordres. Heu d'anar sempre un pas al davant de la situació, i no seguir simplement unes ordres, o no seguir cap en absència d'aquests, si no pensar quina és la vostre feina, i per tant adaptar-la a la situació. Així per exemple si us fan baixar del vehicle, no espereu l'ordre de fer un perímetre de seguretat, a qualsevol lloc s'ha de fer un perímetre de seguretat, a no ser que estiguis en moviment o sigui una aturada puntual en una patrulla.
Si ets metrallador o fuseller automatic, no cal que esperis que et demanin foc de supressió, si l'enemic ens dispara és la teva feina fer foc de supressió sempre, si ets RTO assisteixes al lider en les comunicacions, etc...

Però tot i l'autonomia que s'espera d'un equip, també cal que el seu lider doni ordres constantment, i sigui ben conscient del seu rol, del que ha de fer i del que no hauria de fer. En aquest parlaré del lider d'equip, no d'esquadra, ja que les tasques varien una mica.

El lider d'equip ha de:

- Gestionar els recursos operacionals de l'equip. Es a dir, repartir tasques, cercar enemics, indicar blancs, mantenir la consciencia situacional, posicionar millor els seus soldats, corregir el foc, demanar focs d'armes concretes sobre posicions o enemics concrets, com llançagranades, AT, MG, etc
- Portar les comunicacions. Com a lider d'equip, no d'esquadra, ell s'encarrega de portar les comms amb altres líders d'equip o d'esquadra. Això vol dir una comunicació fluida, reportant tota informació rellevant, actualitzant l'status del seu equip quan calgui i bàsicament aportar coneixements in situ al seu lider d'esquadra. A més, s'ha de comunicar en tot moment amb els seus companys d'equip. Com a subordinats, tot i la seva autonomia, els soldats esperen ordres constants del seu lider, i en absència d'aquestes es poden sentir abandonats.
- Col·locar-se en una posició a cobert i que pugui tenir visual del seu equip. El lider d'equip no és un combatent com a primera tasca, és un gestor de l'equip. Per tant ha d'estar en bona posició per controlar la resta de l'equip.

Un lider en canvi, no ha de:

- Dedicar-se a disparar objectius en tot moments. És molt més efectiu que disparin 3 soldats i un dirigeixi el foc, que que disparin 4 sense administració, o que dispari un i la resta mirin. Com a lider d'equip, heu de tenir al cap de tot, menys disparar, el foc per vosaltres només és en autodefensa.
- Fer servir armes muntades, antitancs, etc. Si tens soldats al teu equip, els hi ordenes a ells fer servir aquestes armes, no et poses tu a disparar-les. Aquestes armes et converteixen en un blanc preferent, i no volem això com a lider. A més va en contra de la norma anterior, no és la teva tasca disparar. Tot el temps que fas servir aquestes armes, és temps que no estàs gestionant el teu equip, desaprofitant tot el seu potencial operacional.
- Un lider no fa tot ell. Seguint una mica amb lo d'abans, un lider no ho fa tot, delega funcions, així que per regla general, no cura, no condueix, no pilota, no fa servir armes muntades, no va a rescatar ferits sota el foc enemic, reparar coses, etc. Algunes d'aquestes coses en moments molt puntuals, com per exemple curar un company, es podrien fer.
- Donar ordres ambigües. Quan s'ordena alguna cosa, sempre és millor ordenar-ho a algun soldat concret, fent servir el seu nom o rol, no demanar que "algú" faci quelcom. El "algú" és inefectiu el 80% dels cops, ja que com tots estem ocupats fent el que sigui, ningú sol acceptar aquesta tasca a l'aire.

Tot això ho comento, perquè quan el comboi ens vam aturar per primer cop, a la corba aquella on el calibre .50 ens va rebentar les cames als de Romeo, totes aquestes coses les vaig veure jo en directe. Aquí molta gent va corre com un "pollo sin cabeza". En baixar, s'ha de retornar el foc, encara que no vegis l'enemic, s'ha de fer un primer perímetre de seguretat, i després estendre el perímetre per millorar la seguretat i permetre vies internes de pas. S'ha de donar ordres en tot moment als companys d'equip com a lider, i no dedicar-se a disparar o curar-se (tenim metge), etc
En aquella posició, quedar-se al costat dels vehicles representava quedar-se en una posició ideal perquè l'enemic en sorprengues pels turons del voltant a pocs metres i ens crivelles. Per tant s'havia d'estendre la zona de seguretat enviant soldats a posicions més elevades, per cobrir l'explanada del SudOest, el camí per on havíem vingut i a on encara quedava aquells dos enemics de camí, i en general cobrir 360º llargues. Recordeu que no veure l'enemic no vol dir estar a cobert, només vol dir que l'enemic et veurà a tu abans que tu a ell.
Recordeu també que tenim fum, i va molt bé. El primer que ha de tenir en ment els líders, és llançar fum sobre l'enemic quan ens disparin i l'enemic ens sorprèn i/o te avantatge. I recordeu que el fum es llança davant de l'enemic, no davant nostra, volem cegar-lo a ell no a nosaltres.

I si algú creu que m'equivoco, a les proves em remeto :çfotet:



I sí, jo també cometo errors. Quan vam veure la calibre .50 a la dreta, enemics ens van disparar des del front, el lider d'esquadra va ordenar aturar el comboi a cobert, i jo tement avançar més ja que a la dreta la corba ens anava exposant més i més, vaig decidir aturar-me allà mateix, tenint la carretera on estàvem amb turons als voltants com a protecció parcial. Després de la missió, tinc clar que hagues sigut molt millor sense aturar-me girar a dreta o esquerra, i aturar el vehicle una mica abans. D'aquesta manera, sense fer marxa enrere ni aturar el vehicle, el podria haver situat fora de la visual de la calibre .50. Seguir la marxa per la carretera no era una opció, ja que anàvem directa als enemics. Els vehicles que anaven darrera nostra, ens veure'ns fer aquesta canvi de sentit, haurien pogut aturar-se també en posició a cobert, ja que ells tenien temps d'aturar-se més enrere com van fer de fet.

Com dic, també es van fer coses bé per part dels companys que van cometre errors, però s'ha de millorar en tot això que comento.

Crec que degut al flux de companys i la falta de formació regular cometem més errors del que hauríem, així que amb el permís de l'Atunero, faré servir la seva acadèmia per fer nous cursos de combat :çsi:
 

Atunero

Més pesat que Kuban
Personal Arma
19 Maig 2016
1,001
96
48
#8
Re: Dissabte 10/02 ; Red vs Blue : Twice Upon a Time in the

Viper said:
Cadascú de nosaltres coneix el seu rol a la missió, i per tant s'espera una certa autonomia de tots exercint les seves tasques, sense necessitats d'ordres. Heu d'anar sempre un pas al davant de la situació, i no seguir simplement unes ordres, o no seguir cap en absència d'aquests, si no pensar quina és la vostre feina, i per tant adaptar-la a la situació. Així per exemple si us fan baixar del vehicle, no espereu l'ordre de fer un perímetre de seguretat, a qualsevol lloc s'ha de fer un perímetre de seguretat, a no ser que estiguis en moviment o sigui una aturada puntual en una patrulla.
Si ets metrallador o fuseller automatic, no cal que esperis que et demanin foc de supressió, si l'enemic ens dispara és la teva feina fer foc de supressió sempre, si ets RTO assisteixes al lider en les comunicacions, etc...
Crec que en la part de les funciones del líder et contestes a tu mateix. Si ahir els liders varem haver d'assumir rols que no ens pertocaven va ser precisament perque hi va haver membres que no demostraven gens d'autonomia ni eficàcia en els rols que s'els havien designat. Un exemple va ser al principi, quan em trovaba ajudant a curar els multiples ferits que hi havia, i de sobte ens van començar a disparar des de lluny, tot i que hi havia com 4 o 5 membres cobrint (inclos des de les M2) ningú va obrir foc fins que els liders vem cridar per radio que es retornés el foc.

Això es pel fet que hi ha membres que juguen poc o no han fet cap mena d'instrucció i es nota molt en missions complexes amb molts rols diferents. Per suplir aquest desavantatge, en moltes ocasions vem agafar rols de risc. Per sort, ahir cap lider va morir, ni tampoc es va quedar l'equip en cap moment sense un líder actiu.

En resum, falta pràctica.
 

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#9
Re: Dissabte 10/02 ; Red vs Blue : Twice Upon a Time in the

Atunero said:
Crec que en la part de les funciones del líder et contestes a tu mateix. Si ahir els liders varem haver d'assumir rols que no ens pertocaven va ser precisament perque hi va haver membres que no demostraven gens d'autonomia ni eficàcia en els rols que s'els havien designat. Un exemple va ser al principi, quan em trovaba ajudant a curar els multiples ferits que hi havia, i de sobte ens van començar a disparar des de lluny, tot i que hi havia com 4 o 5 membres cobrint (inclos des de les M2) ningú va obrir foc fins que els liders vem cridar per radio que es retornés el foc.
Els líders d'equip tenen al seu comandament 3 companys, als equips d'ahir hi havien veterans o gent amb experiència a cada equip, per tant hi havien companys per assumir aquestes tasques.
Si algú no demostra autonomia, el que s'ha de fer és ordenar-li que ha de fer, no assumir el rol d'aquesta persona, d'això es tracte. Segueix sent millor que un soldat faci la seva feina més lenta, a que un lider s'exposi innecessàriament. I si es vol que ho faci una altre persona amb més experiència, s'ordena a una altre. Per exemple, quan ja s'havien assegurats les cases de la corba on hi havien les dues calibre 50, un temps després el lider d'esquadra va ordenar a Romeo avançar amb l'MRAP per l'Est de l'objectiu. A part que no es va avançar per l'Est, si no que és va fer pel front, pel Nord (desplaçar-se uns pocs metres al costat no es un flanc, segueix sent el front). Al vehicle el lider de Romeo va agafar la metralladora del 50, i es va dedicar a abatre objectius durant molt de temps, mentre la resta de companys es quedaven dintre del vehicle sense fer res, ni sortir i cobrir, ni disparar objectius, ni cercar amb les òptiques objectius per l'artiller. Si en aquell moment disparen i eliminen al lider de Romeo per exposar-se, haguéssim estat més fotuts. El que s'hauria d'haver fet es que l'artiller original fes aquesta feina, o ordenar si és volia a un altre que agafar la del 50, mentre el lider en una posició més a cobert buscava objectius i gestionava el foc de l'artiller.