Classe sobre procediments i coordinació en combat Dimart 9

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
La classe tractarà sobre els procediments a seguir, abans, durant, i després d'un combat. Que tenir en compte, com planificar l'atac i com coordinar-se entre pilots. La idea es que comencem a coordinar-nos als combats aeris per tant de multiplicar les nostres possibilitats de sobreviure.

La 1ra regla

El més important que heu tenir en ment quan entreu en combat és la vostre pròpia supervivència. Tot el que feu ha d'anar enfocat, en primer terme, a que pugueu sobreviure vosaltres mateixos. L'ordre seria.

- Jo.
- El meu company.
- La missió.

Avaluar la situació

Quant veiem contactes enemics, el primer que hem de fer es avaluar la situació, saber si tenim possibilitats d'èxit, si tenim capacitat operativa, si atacar aquells enemics forma part de la nostra missió, etc... Per fer-ho em de pensar varies coses.

Forma part de la nostra missió?
Si la nostra missió inclou la possibilitat d'atacar aquests enemics llavors sí, però si no els hem de deixar anar. Per exemple si hem de destruir una formació de bombarders, i veiem en una altre direcció uns transports, no els atacaríem, perquè no forma part de la nostra missió.

Tenim capacitat operativa?
Estem bé, tenim munició, i combustible per entrar en combat, llavors es possible. En canvi si tenim els avions tocats, poca munició i/o poc combustible, potser millor no jugar-nos la vida per un blanc d'oportunitat.

Situació tàctica?
Quina és la nostra situació respecte de l'enemic, volem més alts, més ràpid, som més? Si la avantatge es per l'enemic, potser millor refusar el combat o intentar canviar la situació abans d'entrar al combat.

Comprovacions pre-combat

El pitjor que et pot passar és adonar-te en mig del combat que no estas en condicions de combatre. Per tant abans has de comprovar.

Situació al mapa
Has de conèixer la teva posició de partida. Durant el combat perdem la noció d'on estem, i saber el punt de partida que teníem en iniciar el combat ajuda a orientar-nos.

Combustible
Has de fer un calcul ràpid i saber si t'arribarà el combustible per combatre i tornar a casa.

Armament
No serveix de res atacar si no tens prou munició.

Comprovacions durant el combat

Sempre que tinguis un segon, has de comprovar.

- El teu combustible.
- La teva situació al mapa.
- Indicadors d'oli, temperatura, etc

Comprovacions post-combat

- El teu combustible.
- La teva situació al mapa.
- Indicadors d'oli, temperatura, etc
- Situació dels companys.

Coordinar-se durant un combat aeri

Ja sabeu que els avions no volen mai sols, el numero mínim sol ser el binomi, i molt sovint son vols de varis binomis. El teatre del pacific va demostrar que dos pilots coordinats valen com a quatre avions. Com sempre, el treball en equip és sempre la meta a seguir.

Quan entrem en combat, sempre que sigui factible, es recomanable que un grup es quedi en alçada cobrint i un altre grup entri al combat. Així si qualsevol company està en perill, algú de l'altre grup que està lliure de combat pot anar en la seva ajuda.
Al mateix temps, si arribessin nous enemics, l'altre grup que no està en combat podria detectar-los i confrontar-los abans que arribessin al grup de combat.
Per tant, sempre que la situació ho permeti, que un grup es quedi cobrint.

Al mateix temps, quan s'entra en un combat es pot aplicar una regla similar amb els binomis. Un company combat i l'altre el cobreix. Per fer-ho hi han dues maneres, seguir el company en les seves maniobres, o cobrir-lo des de certa alçada.
Si el cobreixes seguint les seves maniobres, recorda que has de fer-ho des de certa distancia, pensa que com més a prop estiguis del teu company, més difícil es farà seguir les seves maniobres. Deixa suficient distancia per facilitar el seu seguiment, però no tanta que si un enemic li ataca triguis massa a ajudar-lo.

Tornar-se per atacar
Encara no hem explicat mètodes d'atac ni conceptes del combat aeri, però quan estigueu en combat d'energia, és a dir quan esteu atacant un enemic a passades, intentant sempre mantenir la superioritat energètica respecte del vostre enemic, ho podeu fer a torns amb el vostre company.
Un fa una passada, dispara, torna a pujar, llavors entra el company, i fa el mateix, així us aneu tornant. Es una bona manera de mantenir la superioritat i permet fer passades amb molt poc temps entre elles que deixaran l'enemic sense un respir.

Coses que NO heu de fer

- Durant el combat, no ataqueu dos o mes avions al mateix enemic, és perillosos ja que us podeu disparar entre vosaltres o col·lisionar. A més us fa un blanc suculent per l'enemic, 3 avions en fila llestos per metrallar-los d'una passada.
- Compte amb el zoom, sobretot si piques. El zoom et permet veure millor els impactes, però resta visió general i fa més difícil seguir les maniobres enemigues. Si us acostumeu a disparar sense zoom, acabareu sent encara més efectius.
- Confiar-se que l'enemic no us pot disparar. Passa molts cops que ens sembla que l'enemic no serà capaç de disparar-nos, perque anem més ràpids per exemple, i quan el passem després de disparar, ens posem massa a prop de la seva línia de tir. Un enemic sempre es perillós, dona igual la seva situació.
- Saturar la radio de comunicacions. En combat, comunicacions curtes i clares, res de xerrameca. Els companys us poden arribar a odiar si sou dels que no calleu per radio en combat o si us penseu que heu de parlar en vers.
- Les passades de front amb altres caces són una ximpleria. Les possibilitats de morir són altíssimes, aquí més que l'habilitat que tinguis entra la sort. Per tant evita-les.
- No disparis mai sense identificar abans cada contacte que tinguis intenció d'atacar.
 
Last edited:
M'agrades: Copess