[ACE3] ATragMX + Kestrel 4500NV

Viper

Administrador
Membre del personal
Administració
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
Com ja sabeu, l'ACE 3 incorpora un sistema de balística nova que fem servir. Per poder fer trets de precisió amb aquest nou sistema mes realista, l'ACE3 incorpora dues eines molt útils, l'ATragMX, que es una petita PDA que fa càlculs balístics, i el Kestrel 4500NX, que es un aparell per mesurar condicions climatològiques com el vent, humitat, temperatura, etc...

Aquí us explicaré de forma resumida i simple com fer servir els aparells per aconseguir una solució de foc. En el futur ja farem un manual en PDF detallat, però això es per anar fent.

Si voleu consultar els manuals reals, aquí els teniu. El funcionament dels aparells son quasi be exactes al simulador com a la realitat.
Kestrel 4500NV - http://www.cavallersdelcel.cat/magatzem ... nglish.pdf
ATragMX - http://www.cavallersdelcel.cat/magatzem ... g-v385.pdf


CALCUL DE FOC

En aquest tutorial farem servir el fusell KAC-SR25EC.

El primer que hem de fer es seleccionar la nostre munició a l'ATragMX, ja que es la munició el que determina (al simulador) els càlculs balístics.

Per saber quina munició fem servir, una manera una mica imprecisa es anar a l'inventari i posar el punter al damunt de la munició, perque ens digui que es. El problema d'aquest sistema es que la informació no es massa amplia.
L'altre manera molt mes precisa, es obrir la "Taula de distancies", es un objecte que s'obre amb el menú d'interacció propi de l'ACE3, i ens dona els resultats ràpid de foc. En aquesta taula, sempre en surt a dalt a l'esquerra el tipus de munició que fa servir la nostre arma principal, i aquí la informació es mes detallada. En el nostre cas, la munició es la 7.62x51mm M118LR



Ara anem a la pantalla principal de l'ATragMX i li donem al botó GunList, i al llistat que ens surt seleccionem la nostre munició, com hem dit en aquest exemple la 7.62x51mm M118LR, i li donem a Open Gun.
Nota: A l'ATragMX, qualsevol text amb fons gris es un botó, encara que també sigui el títol de alguna cosa.



Ara, a la primera columna on posa Gun, ja tenim les dades balístiques de la nostre munició, per tant hem d'introduir ara les dades climatològiques.

Si li donem al títol de la columna Atmsphr, ens demanarà la temperatura, pressió baromètrica, i humitat relativa, ja que per defecte ve seleccionat a dalt, TBH, que es el sistema mes precís. Si no poguéssim aconseguir aquestes dades, sempre podem seleccionar AT, que només demana Altitud i temperatura.



Per saber les dades del TBH necessitem el Kestrel 4500NV. L'obrim i amb les fletxes a munt i abaix naveguem fins a la pantalla User Screen 2. Aquí ens dona les tres dades, temperatura, humitat relativa i pressió baromètrica. L'únic que hem de fer es introduir aquestes dades a l'ATragMX. Recomano també apuntar-les a una llibreta.
Nota: Aquestes dades van variant, però no afecta gaire al resultat de foc, per tant un cop introduïdes per primer cop, no cal canviar-les mes, a no se que canviem de zona o hi hagin canvis importants, com passar de sol a pluja.



Ara cal introduir les dades relatives al blanc, per això a l'ATragMX li donem al títol de la columna Target. Aquí ve la única part una mica mes complicada. Aquesta pantalla ens demana per ordre.

- Latitud
- Direcció del nostre foc (en graus)
- Velocitat del vent (metres per segon) 1: Mínim 2: Màxim
- Direcció d'on ve el vent
- Inclinació vertical del nostre arma respecte del blanc
- Velocitat del blanc (en m/s)
- Distancia al blanc (en metres)

No cal omplir-ho tot, ja que realment lo important es la distancia i el vent, però millor si ho ompliu tot.



Latitud
Aquesta dada es fixa i depèn de la zona geogràfica on esteu. Per tant només varia de mapa a mapa. En el cas de Altis, es basa en una illa real que es diu Lemnos i es segons la wiki es troba a les coordinades 39°55′N 25°15′E. Us heu de queda amb la latitud, 39. A l'ATragMX per defecte ve 38 i no 39, no sabem perque, però de moment deixarem 38.
Stratis en la realitat es diu Agios Efstratios i es troba a 39°31′N 25°00′E.

Direcció del foc
Cap a on estem disparant nosaltres. En el nostre exemple, jo estic disparant a un blanc que es troba a 90º

Velocitat del vent
Aquí hi han dues caselles. Això serveix per posar la velocitat mínima de vent que fa a la primera i la màxima a la segona. Així la PDA fa una mitja de les rafegues de vent. Per saber quin vent fa, tornem al Kestrel 4500NV. Aquí seleccionem la pantalla HEADWIND. El primer que hem de fer es mirar cap a la direcció del vent. Teniu dues maneres de saber d'on be el vent, una es anar girant fins a trobar el punt de mes força del vent, llavors vol dir que ve de cara, l'altre es prémer CTRL+K i us sortira a dalt a l'esquerra una fletxa, que indica a dit la direcció i força del vent.
Un cop esteu encarats al vent, i amb el Kestrel a la pantalla HEADWIND, li doneu a la tecla central i seleccioneu Auto Set, i li torneu a donar al mig un tercer cop. Això li diu al Kestrel d'on ve el vent, i per tant ja pot calcular el vent de costat.



Ara si voleu saber quin es el vent màxim i mínim, a la pantalla HEADWIND li doneu a la fletxa esquerra o dreta i llavors aquí li doneu a la tecla central, i comenceu a girar. Això fa que el Kestrel calculi el vent màxim i el mitjà. Es una manera de calcular una mica el mínim i màxim. Un cop teniu totes els dades, aneu al ATragMX i a Target, introduir-ho a la casella 1 del Wind Speed el vent mínim i a la 2 el vent màxim.



Direcció del vent
Aquí heu de posar des d'on ve el vent respecte la nostre línia de foc, fent servir el rellotge. En el meu exemple, jo estic mirant a 90º, i tinc el vent que ve de 220º aproximadament, això vol dir que he de posar 7, ja que ve des de les meves 7 en punt.

Inclinació vertical
Si esteu disparant a un blanc a la mateixa altitud que vosaltres, la inclinació es zero, però si estic al damunt d'una muntanya i disparo a un blanc per sota de la muntanya, estaré disparant amb angle. Això es molt important perque afecte a l'abast del tret. Per saber el nostre angle, heu de fer CTRL+SHIFT+K per obrir el Transportador, i aquí ens dirà l'angle. Amb aquesta dada, que en el meu cas es 0, anem a l'ATragMX. A la casella numero 1 es pot posar el cosinus, i a la 2 els graus. No cal posar les dues, ja que cadascuna es el calcul de l'altre, i es calcula sol. Per nosaltres el mes fàcil es fer servir graus i posar-ho a la segona casella.

Velocitat del blanc
Aquí heu de posar la velocitat del blanc en horitzontal, si es que en te. El botó de xebró ">" serveix per indicar si es desplaça cap a dreta o cap esquerra.

Distancia al blanc
Hi han un mètode a l'ATragMX per calcular la distancia, però com que normalment tenim telèmetres, ho mesureu i fiqueu els metres. Qualsevol metre de mes o de menys afecta molt a la solució de foc, per tant sigueu precisos i actualitzeu regularment.

Un cop teniu totes les dades, a la pantalla principal, a sota us sortira el resultat. Hi han tres caselles, la Abs us indica la solució que heu de posar, la Cur us indica la solució actual que teniu, i la Rel us indica els clics que heu de fer. Això serveix per saber quants clics heu de fer sense haver de deixar de mirar l'objectiu. El que us importa, es que la columna ABS es la solució a fer servir. Us dona l'elevació i la deriva.
Recordeu que per regular la mira AvPag i RePag canvia l'eix vertical, i Ctrl+ AvPag, Ctrl + RePag canvia la deriva. Addicionalment si li doneu també al SHIFT ho feu en grups de 1, no en decimals, per anar mes ràpids.



Indicacions finals

El sistema balística es complex, i les variables altes, per tant es difícil encertar el tret encara que aparentment feu tots els càlculs be. A les meves proves, a mes de 800 metres es difícil encertar sempre, a vegades es fàcil a vegades sembla com si no ho hagues calculat be, tot i que després de repassar tot es correcte. Per tant estigueu mentalitzats que haureu d'ajustar el tret moltes vegades.
Recordeu també que el sistema es nou, i per tant encara no sabem perfectament com funciona, alguna cosa del tutorial podria estar malament o ser incomplet.