Cavallers del Cel Comunitat Catalana de Simulació

[GECO] Entrenament Dimarts 28 a les 22h

Aquí podràs seguir els cursos que s'imparteixen.

Moderadors: Personal Arma, Cap ArmA, Instructors Arma

Autor: Viper » 27 nov. 2017, 17:03

Imatge

Descripció de l'entrenament

Primer us faré una petita introducció només per aclarir el funcionament del grup i resoldre dubtes que tingueu (5 minuts). Després passarem a matèria ja. Farem un circuit de punteria i practicarem la cobertura aprenent els principis d'ambdós conceptes. Aquestes dues practiques seran recurrents. I repassarem una mica les tecles rapides.

Material de suport

Podeu repassar els capítols "Balística i fonaments de la punteria amb fusell", "Fonaments de la punteria amb fusell reforçats" i "Punteria avançada amb fusell" del manual d'EBC. En qualsevol cas la lectura no és obligatòria, ja que els entrenaments són pràctics.

Edició especial

No és requereix cap edició especial.
Imatge
Software en Català - http://www.softcatala.org
Avatar de l’usuari
Viper
Administrador
Administrador
 
Entrades: 7189
Membre des de: 14 juny 2010, 12:50
Ubicació: Esplugues de Llobregat - Catalunya

Autor: Viper » 29 nov. 2017, 08:38

He dibuixat l'esquema d'ahir als contenidors del port, on plantejàvem diferents maneres d'afrontar la mateixa situació. He posat 4 enemics, però poden sortir 2, 3 o 4 a l'hora, el plantejament en qualsevol cas és el mateix.

Imatge

Aquest primer esquema era el que tu comentaves, on el primer es qui cobreix l'obertura esquerra, i el segon, una mica a distancia i amb separació lateral cobreix al davant. Si et fixes, en el teu esquema, el segon soldat no pot cobrir bé, ja que al tenir el soldat en punta al mig, l'obliga a separar-se molt del grup, i tot i així, no podria disparar a un enemic que et sortís per la dreta.
Tu comentaves el tema que una granada enemiga podria matar als dos soldats, però recordem que això es MOUT i per tant em d'anar més agrupats, a diferencia de camp obert. La idea d'anar enganxats, es que en entorn urbà, hi han milers de posicions de tir, cada finestra, cada cantonada, i si veiem l'enemic aquest en veu. Per tant, si ens separem massa del company, deixem de veure el mateix enemic que podria disparar al nostre company. Aquí el risc de la granada s'assumeix.
A més, en aquest plantejament, si fóssim 4 companys, el numero 2 s'estaria posant al davant de la visual de 3 i 4, els quals tampoc podrien disparar. Es com allò del CQB en que t'enganxes a la paret al entrar, per no caminar pel mig de l'habitació i posar-te al davant dels sectors de cobertura dels companys.

Imatge

En aquest segon esquema, que és el que et plantejava jo, ja que és el que sempre he vist en manuals i vídeos, el primer soldat cobreix les dotze i el segon el seu costat enganxat. D'aquesta manera, no es dificulten entre ells el tret, i poden repartir-se bé els sectors de cobertura. A més això permet cobrir els dos costat a l'hora mentre es passa. En comptes de primer un i després l'altre, el que porta més temps.
I al estar enganxats, el que veu un pràcticament ho pot veure l'altre, millorant la cobertura del company. Sí, l'angle no serà mai perfecte, però es que la cobertura perfecte no existeix, mirem si no la neteja d'habitacions on entra primer un soldat a cobrir un sector i després un altre, hi ha un espai de temps en que el primer soldat te un costat totalment desprotegit. El risc s'ha d'assumir. Però tot i que no perfecte, sempre s'ha de maximitzar.
Imatge
Software en Català - http://www.softcatala.org
Avatar de l’usuari
Viper
Administrador
Administrador
 
Entrades: 7189
Membre des de: 14 juny 2010, 12:50
Ubicació: Esplugues de Llobregat - Catalunya


Torna a: Acadèmia

cron