Informació Missions col·laboratives DCS i Arma

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
#1
Des dels grups DCS i Arma va sorgir la idea de crear missions en que poguessin participar membres dels dos grups, però cadascú en el seu camp. DCS permet una certa activitat terrestre per part del jugador, tot i que de moment mes limitada, i Arma 3 permet operacions aèries, aquestes si mes completes. Per tant de moment ens centrarem amb l'Arma 3, tot i que no es descarta el DCS en un futur.

ArmA 3

Simulador i configuració

Al grup de l'Arma es fa servir el simulador Arma 3 amb una serie d'addons que milloren i molt el realisme i les funcions. Es tota una selecció pensada per portar el realisme al màxim nivell posible

Requisits

Per tant per poder fer les operacions cal tenir aquest Estàndard que el grup Arma fa servir. En aquest enllaç teniu tota la informació que necessiteu per saber que us cal baixar, i com ho heu d'instal·lar. El procés es molt fàcil.
Tot el que cal baixar està a l'enllaç anterior.

Nota: L'Arma 3 te uns DLC oficials, però NO son necessaris per participar. La majoria de nosaltres no els tenim i NO cal comprar-los.

Sistema de comunicacions de l'Arma 3

Amb l'Arma 3 es fa servir un sistema de comunicacions propi, gràcies a l'addon TFAR "Task Force Arrowhead Radio". Es un sistema semblant al TARS del DCS que coneixeu, però funciona molt millor, sense donar cap problema. Per tal de saber com funciona, podeu veure aquest tutorial en vídeo fet pel grup Arma.

Nota: El TFAR actua sobre el TS3, i per tant no es compatible amb d'altres complements similars del TS3, ja que dona conflicte, com per exemple el TARS. Per tant es obligatori desactivar els altres complements del TS3 similars al TFAR abans de la partida, encara que siguin d'altres simuladors.

Mode de vol normal/avançat

Arma 3 ara incorpora dos models de vol, l'antic, ideal per volar amb teclat i ratolí, i l'avançat, que s'ha de volar amb perifèrics. El model avançat, tot i no ser un DCS, està bastant be, sobretot provenint de l'Arma, i es el model que us recomanem que feu servir. Per poder-ho establir, heu d'anar al menú principal a Configurar->Joc i a la columna de la dreta us surten les opcions del model de vol.
La primera casella es per establir el model, les demes caselles de sota només funcionen quan poseu el mode en Avançat. Així la configuració que heu d'establir es aquesta:

Mode de vol de l'helicòpter: Avançat
Mostrar indicadors: Activat (tot i que es opcional, serveix per mostrar uns indicadors permanents a la pantalla).
Aterratge forçat: Desactivat
Efectes del vent: Activat
Autocompensació: Desactivat (si ho activeu seria com volar el Ka-50 amb els 4 autopilots activats).
Dany de tensió: Activat

Documentació addicional

Si us interessa saber com funciona el grup, i quins son els coneixements apresos pels seus membres, per poder donar un bon servei a la infanteria en les missions, podeu llegir el manual del EBC "Entrenament bàsic de combat". No es pas una lectura obligatòria pels membres del grup DCS, però si es recomana per entendre millor com funcionen les unitats de infanteria i les seves missions. A mes sempre podeu ser abatuts i llavors haureu d'actuar com a soldats no com a pilots si voleu sobreviure.

Missions i estructura

Tipus de missions

Al grup de l'Arma existeixen dos tipus de missions principals, les "Dinàmiques" i les "Enllaunades". Les missions enllaunades, que son les menys freqüents, son missions creades pels editors del grup, amb objectius molt concrets i amb una estructura complexa de missió. Son com les vostres missions habituals.
Aquestes missions s'han de planificar amb temps, perque els editors les puguin crear i provar. Per tant qualsevol idea que tingueu, comuniqueu-la amb temps al grup d'editors.

Les missions dinàmiques son mes obertes i permissives. Son missions que ens permeten crear tasques a fer sobre la marxa. Com exemple, tenim la actual que fem servir que es diu "Combat dinàmic". Es una missió creada per una altre persona i editada al grup de l'Arma, on a l'entrar encara no hi ha cap tasca per fer. A la base alguna persona s'ha d'encarregar, amb unes eines pròpies del simulador i de la mateixa missió, de crear les tasques a fer sota un concepte concret de missió que vulgui fer. En 5-10 minuts es pot dissenyar una missió amb enemics on haguem de ser inserits per aire i després tinguem un A-10 per proporcionar suport aeri a una operació de d'eliminació de bateries de coets, per exemple.

Les missions solen ser especifiques, amb objectius clars i equipació adaptada a la missió. Al grup es sol fer eliminació de HVT (High Value Target), destrucció d'equipament o instal·lacions enemigues, rescat de hostatges, assalt a posicions enemigues, infiltració i captura de documents enemics, etc...
Això vol dir que la majoria de missions requeriran per part del suport aeri:

- Transport puntual de tropes.
- Desplegament puntual de subministres de combat.
- Insercions
- Extraccions
- Transport medic
- CAS per part de helicòpters i/o avions

Estructura de infanteria

El grup Arma es basa degut al nombre de membres en un Escamot de infanteria, que pot estar compost de 4 Esquadres. Com que no hi han prou membres, les partides es dissenyen normalment sobre una Esquadra. El sistema que fem servir actualment es de:

○ Esquadra
 • Element lider (Lider d'esquadra + metge + 2 soldats)
 • 1er Equip de foc (Lider d'equip + 3 soldats)
 • 2on Equip de foc (Lider d'equip + 3 soldats)
 • 3er Equip de foc (Lider d'equip + 3 soldats)

Aquest es només la plantilla base, les partides varien i el numero de membres apuntats també, es per això que ha vegades son 2 equips només, a vegades hi ha un equip de Tiradors, etc...

El grup de l'Arma agafa com inspiració els Force Recon, que es una unitat d'elit dels Marines americans que realitzen operacions semblants a les que es fan al grup. Aquí teniu un vídeo motivacional.

Aparells

Al grup es fan servir principalment forces occidentals, es per això que tot l'equipament, logística i parc vehicular que trobareu serà principalment americà. Els aparells que us podeu esperar fer servir son.

- A-10A
- AH-1Z
- UH-1Y
- AH-64D
- CH-47F
- UH-60M
- AH-6M
- MH-6M
- C-130J

I tot i que no fem servir unitats russes de forma regular (per limitació d'espai), en missions puntuals es portaran soldats russos amb vehicles aeris russos com el Mi-24, el Mi-8, el Ka-52 el Su-25SM etc...


DCS World 2

Simulador i configuració

-

Requisits

-

Sistema de comunicacions del DCS

-

Documentació addicional

-

Missions i estructura

Tipus de missions

-

Estructura DCS

-
 
Last edited:

ZeroQ

Més pesat que Kuban
27 Desembre 2011
1,629
1
38
40
Bilbo
#2
Degut a la meva desconeixença he estat buscant informació dels tipus de missions que es realitzen de suport aeri principalment contra-terrestre per suport a les unitats terrestres. La poso en aquest mateix fil perquè puguem ampliar-la.

Tota la informació està extreta de manuals militars americans, com ara ANNEX 3-03 Counterland Operations, Joint Operations, Amphibious Operations, Close Air Support (CAS).

Vocabulari: (referència JP-1-02 del 2011)
 • AI: Interdicció aèria (air interdiction), operacions aèries realitzada per desviar, interrompre, retardar o destruir el potencial militar de l'enemic abans que pugui ser exercida amb eficàcia contra les forces amigues. Aquest tipus d'operacions es porta a terme amb objectius terrestres que no estan en proximitat amb forces amigues. Les sigues AI també s'empren en l'argot militar per referir a intercepció aèria (air interception)
 • CAS: Suport aeri de proximitat (close air support), operacions aèries realitzades per avions i helicòpters contra objectius hostils que es troben en les proximitats de forces amigues terrestres i navals. i que alhora requereix un elevada coordinació amb el moviment i foc d'aquestes. Mes informació a la wikipedia
 • Petició de missió immediata: sol·licitud d'un atac aeri contra un objectiu que, per la seva naturalesa no podria ser identificat amb la suficient antelació per permetre la coordinació i la planificació detallada de la missió
 • Petició de missió pre-planificada: sol·licitud d'un atac aeri contra un objectiu que, pot ser previst amb suficient antelació per permetre la coordinació i planificació detallada de la missió

Diferents tipus de missions contra-terrestres:
 • AI
 • GAI
 • XAI
 • SCAR
 • CAS
 • GCAS
 • XCAS

Pendent d'anar ampliant