Campanya Hub Campanya : The Soviets' Vietnam [Temporada 2]

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#1
REQUISITS

ArmA3 + APEX
Pre-set: Moderna Ampliada

CONTEXT (explicació de les diverses fases de la guerra)

Entre finals de 1979 i principis de 1989, la URSS, amb un tracte de seguretat/protecció amb el govern d'Afghanistan, va començar a vendre Mi-24, i diferent equipament militar. Temps després va haver d'intervenir amb el 40é Exércit. Un cop allà, es va trobar amb moltíssimes faccions que es van aliar (tot i que de vegades també es barallaven entre elles) contra la República Democràtica d'Afghanistan i la propia URSS.


Primera fase - desembre 1979, febrer 1980 : Ocupació

La primera fase va començar amb l'intervenció soviètica a Afghanistan, amb les primeres batalles contra diversos grups opositors. La Red Army va entrar amb dos corredors terrestres i un aeri, guanyant ràpidament control dels centres urbans, bases militars i instalacions estratègiques. Tot i això, la presencia de tropes soviètiques no va aconseguir pacificar el país. Al contrari, va sorgir un moviment nacionalista, creant una rebelió. El nou president Babrak Karmal d'Afghanistan, va culpar als comunistes soviètics de causar un increment en els disturbis, i va reclamar al 40é Exèrcit que acabés amb la rebelió d'una vegada, ja que el seu propi exèrcit no era de fiar. Llavors, les tropes de l'URSS es van trobar arrastrades en aixecaments urbans, exèrcits tribals (anomenats Iashkar) i de vegades amb motins del propi exèrcit afghanés. Normalment aquestes forces lluitaven en espais oberts, llocs on el poder aeri i l'artilleria feien bona feina.

Segona fase - març 1980, abril 1985 : Ofensives soviètiques

La guerra va desenvolupar un nou patró : els soviètics van ocupar les ciutats i els principals eixos de comunicació, mentres que els "mujahideen" (anomenats Dushman/enemics) es van dividir en petits grups, i van utilitzar estratègies de guerrilla. Aproximadament el 80% del país va escapar del control del país. Les tropes soviètiques es van desplegar en zones estratègiques al nord-est, sobretot a la carretera de Termez a Kabul. Al oest, una presencia forta de l'URSS estava estacionada per contrarrestar l'influència d'Iran. Forces especials russes van fer atacs secrets en terreny iranià per destruïr suposades bases Mujahideen. Alguns helicopters van combatre contra jets iranians. Curiosament, algunes regions com Nuristan i Hazarajat casi no van patir conseqüències de la guerra i van viure independentment.

Tercera fase - mitjans de 1980 : Insurrecció

Al nord-oest de la frontera amb Pakistan, es va establir una base de resistència afghana, i el Deobandi ulama de la provincia va jugar un paper important a la jihad afghanesa, amb Madrasa Hagganiyya esdevenint una important figura organitzadora i centralitzadora base per els lluitadors anti-soviètics afghanesos. A més de diners, els països musolmans van oferir milers de soldats voluntaris anomenats "Afghan Arabs", que volien promoure la jihad contra els ateus comunistes. Entre ells hi havia un jove que destacava, un Saudi que es deia Osama bin Laden que, temps després, seria el líder d'al-Qaeda.

Quarta fase - 1986 : Míssils Stinger i "l'efecte Stinger"

Amb l'introducció del míssil buscador d'infrarojos "Stinger" al setembre de 1986, va suposar un canvi de rumb important. Forces analistes militars d'occident deien que tenia un "kill ratio" del 70% i que havia destruït més de 350 vehicles aeris soviètics/afghanesos en els últims dos anys de la guerra. Per aquesta raó, Charlie Wilson, un congresista d'Estats Units, va indicar que era imprescindible finançar aquestes armes als Mujahideen. Fins llavors, aquests no havien guanyat mai una batalla clau amb els Soviètics, a partir de llavors, no en van perdre cap més.

Altres analístes (i els propis governs soviètics/afghanesos) varen reduïr molt les xifres d'aquests analistes, indicant que amb els "chaff" o els "flares" els vehicles aeris soviètics podien esquivar la majoria d'aquests míssils.

Cinquena fase - abril 1985, gener del 1987 : Estratègia de sortida

La cinquena fase de l'estratègia de sortida de l'Unió Soviètica era transferir l'esforç de lluitar contra els mujahideen a les forces armades afghanes, per prepararles per operar sense l'ajuda soviètica. L'URSS va proporcionar artilleria, suport aeri i assistència tècnica, tot i que algunes operacions a gran escala encara eren portades a terme per tropes soviètiques.

Sota la guia soviètica, les forces armades de la DRA van aconseguir 302'000 efectius en el 1986. Per minimitzar algun possible cop d'estat, van ser dividides en diferents branques molt similars a l'estructura soviètica. El ministeri de defensa va contar 132'000, el ministeri d'interior 70'000 i el ministeri de seguretat nacional, 80'000. Tot i així, eren números teòrics, en realitat, cada branca estava plagada amb decersions, d'unes 32'000 per any aproximadament.

Sisena fase - gener 1987, febrer 1989 : Retirada

A l'última fase, les tropes soviètiques van preparar i executar la retirada d'Afghanistan, limitant les operacions ofensives per els que no s'havien retirat encara.

L'Operació Magistral va ser una de les últimes ofensives dels soviètics. Una operació d'escombratge exitosa, que va netejar la carretera entre Gardez i Khost. Tot i que l'operació no va tenir cap efecte durader en el resultat del conflicte (sobretot en els ulls d'Occident), va ser un gest simbòlic que va mercar el final de la condemnada prsencia en aquell país amb una última victòria.

QUI SEREM (informació bàsica i alguna curiositat)


103th Guards Airborne Regiment
La 103rd Guards Airborne Division va ser una de les divisions de les Soviet Airborne Troops. Va "néixer" al 1946 i va desapareixer al 1993, un any després de ser transferida a les Forces Armades de Belarus. El seu lineatge ha sigut continuat per la brigada activa de les Belarusian Special Forces, the 103rd Guards Airborne Brigade.



Spetsnaz Alpha Group
Spetsgruppa "A", també coneguda com Alpha Group, o Alpha, amb el nom oficial "Directorate "A" of the FSB Special Purpose Center, és una subunitat independent d'elit de les forces especials russes. Està dedicada al contraterrorisme, i principalment preveu i contesta a actes violents en transports públics i edificis. Va ser creat per la KGB soviètica en el 1974. Es diu que està sota les ordres dels principals polítics russos, i és força semblant a la seva unitat germana, "V" Vympel.

A la guerra sovietico-afghana va participar en forces operacions, on la més notable va ser l'assessinat del president i del seu expresident al principi de la guerra (curiosament vestits de soldats afghanesos.)



345th Independent Guards Airborne Regiment.

El 345th Airborne Regiment va participar en la majoria de grans operacions, incloent la Battle for Hill 3234, que va suposar la base de la película The 9th Company. Sobre l'11 de febrer del 1989, aquest regiment es va retirar d'Afghanistan, siguent un dels últims destacaments de sortir del país. La batalla va inspirar al grup Sabaton amb la cançó "Hill 3234".


OPERACIONS PROGRAMADES (possibles missions de la campanya, amb el breu objectiu i, al costat, la/les unitat(s) que representarem)

Primera fase
Operation Storm-333. Assaltar el palau Tajbeg i assessinar el president Hafizullah Amin. (Guards Airborne Regiment o Spetsgruppa Alpha team)

Segona fase
Panjshir I, II, III. Buscar entre la població civil Mujahideen, que veient que a camp obert perden, decideixen amagar-se. (Guards Airborne Regiment)
Panjshir V. Aerotransportar-se darrere de les línies enemigues, i ajudar a l'avanç de les forces per una vall plena de defenses Mujahideen. (Guards Airborne Regiment --> Equip Recon)
Panshir VI. Search & destroy de spetsnaz amb l'ajuda del Tu-16. Bombardejos indiscriminats en poblacions "sospitoses". (Spetsnaz)
Marmoul operation 1983. Trobar a 12 tècnics segrestats per els mujahideen. (Guards Airborne Regiment)
Marmoul operation 1984. Liquidar bases rebels a les muntanyes. (grup de maniobres de motocicletes, KSAPO)
Panshir VII. Atacar diversos forts i punts estratègics dels Mujahideen. (Guards Airborne Regiment)
Panshir IX. Buscar uns POWs capturats per els Mujahideen. (Guards Airborne Regiment)

Tercera fase*
Insurrecció. Buscar centres de IEDs, magatzems d'armes, centres de reclutament... I eliminar-los. (Guards Airborne Regiment)

Quarta fase*
Stinger Effect. Localitzar intel sobre les possibles càrregues de Stingers provients d'Estats Units. (Guards Airborne Regiment)

Cinquena fase
Battle for hill 3234. Defensar un turó d'olejades Mujahideen. (Guards Airborne Regiment)
Battle of Jaji. Atacar una base d'entrenament a les ordres de Bin Laden. (Guards Airborne Regiment)

Sisena fase
Battle of Arghandab. Atac a diferents fortificacions Mujahideen, amb espai aèri compromés.

*Podrien haver diverses missions de les fases amb aquest símbol. IE Insurrecció I, II, III. Stinger Effect I, II, III...

**Nota de l'editor : La participació a més del +-80% de les partides rebrà aquesta fabulosa cinta! (La cinta no està 100% assegurada, és a dir, fins a la finalització de la campanya està subjecte a canvis)

Pendent
 
Last edited:

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#2
Missió 01

Enllaç de la missió Operation Storm-333

SITUACIÓ

L'operació Storm-333 va ser una operació que tingué lloc el 27 de desembre del 1979, on forces armades soviètiques van assatlar el Tajbeg Palace a Afghanistan, assessinant el president Hafizullah Amin. Un nombre incert de guàrdies del palau van ser abatuts mentre que 150 van ser capturats. El fill d'onze anys d'Amin va morir per culpa de la metralla. Posteriorment, els soviètics van instalar Babrak Karmal com a successor a la presidència.

Diversos edificis governamentals van ser capturats durant l'operació, incloent el Ministeri d'interior, l'Agència Estatal d'Intel·ligència (KHAD) i el "General Staff building" (Darul Aman Palace). Els veterans del grup Alpha recorden aquesta operació com una de les més satisfactòries de la seva història.

MISSIÓ

La nostra missió avui, com a VDV, serà assaltar el ministeri d'interior, cau de buròcrates i, esperem que no gaire protegit. Avançarem cap a la zona sense ser descoberts. La nostra prioritat serà acabar amb tot home afghanés que poguem trobar i aconseguir inteligència que pugui ajudar als nostres camarades.

RESULTAT
Hem assaltat el ministeri i hem eliminat a tot home afghà que hem trobat, amb un preu de diverses baixes, però.
 
Last edited:

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#3
Missió 02

Enllaç de la missió Panjshir I

SITUACIÓ

Les primeres tres ofensives de Panjshir van ser operacions a petita escala, involucrant només 4 batallons. Els mujahideen, que no eren prou forts per enfrentar els soviètics en camp obert, s'amagaven entre la població i esperaven a que s'anèssin per seguir les seves activitats.

MISSIÓ

Avui les nostres estimades tropes VDV aniran a Mulladost, a buscar presencia mujahideen. Després, hauran de fer el mateix als altres poblets del voltant. Es disposa d'artilleria BM-21 per si les coses es posen massa serioses. Població civil prescindible.

RESULTAT
Missió complerta! La gloriosa divisió VDV ha allibertat dos pobles de l'amenaça Mujahideen, al mateix temps que hem trobat uns extranys amics...
 

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#4
Missió 03

Enllaç de la missió Panjshir II

SITUACIÓ

Les primeres tres ofensives de Panjshir van ser operacions a petita escala, involucrant només 4 batallons. Els mujahideen, que no eren prou forts per enfrentar els soviètics en camp obert, s'amagaven entre la població i esperaven a que s'anèssin per seguir les seves activitats.

MISSIÓ

Després de l'operació anterior, el Kremlin ha descobert una altre zona amb potencial presencia Mujahideen, la nostra missió serà pentinar-la (tant o més efectivament que l'anterior), buscant intel, interrogant a civils i eliminant possibles simpatitzants enemics... Avui les nostres estimades tropes VDV aniran a Mulladost, a buscar presencia mujahideen. Després, hauran de fer el mateix als altres poblets del voltant. Es disposa d'artilleria BM-21 per si les coses es posen massa serioses. Població civil prescindible.

RESULTAT
Victòria marginal. Després d'arribar a "caraxino" hem retirat quan hem derrotat a uns quants enemics per culpa de ferides aliades.
 

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#5
Missió 01 Temporada 2

Enllaç de la missió Panjshir II

SITUACIÓ

Després d'arribar reforços d'alemanya de l'est, Boumann i Boger se'n van a caçar Mujahideens.

MISSIÓ

HQ envia a Boumann i Boger a la vall Naygul Valley. Buscar intel i capturar presoners és prioritari.

RESULTAT - 4 baixes - Victòria
Després d'un avanç per carretera no massa accidentat, apart d'un binomi i una dushka, els equips Boumann han fet recon de Nagara. Després un equip ha avançat per la muntanya lluitant contra posicions fortificades i veient a estones contra la patrulla fantasma. Finalment han trobat una fortificació enemiga amb forces enemics i una ZU-AA. Un bon atac coordinat ha permés pendre la posició i trobar intel. Malhauradament (fins aquell punt no hi havia cap baixa, només ferits lleus), dues dotzenes de Mujahideens han sortit de la vall i han pràcticament eliminat Boumann 1. Per sort, les accions coordinades de Boumann 2, Boger i Kremlin (Hind MI-24P) han permés acabar amb els enemics i extreure els ferits. Bona missió camarades!

ASSISTÈNCIA:
Atunero
Basset
Copess
Fourier
Hadrianus
Inoxca
Oski
Perites
Roder
Shanna
Strayson
Via

VIDEO-MEME-EDIT
 
Last edited:

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#6
Missió 02 Temporada 2

Enllaç de la missió Panjshir II

SITUACIÓ

Després d'arribar reforços d'alemanya de l'est, Boumann i Boger se'n van a caçar Mujahideens.

MISSIÓ

HQ envia a Boumann i Boger al nord de Imara per fer un FOB. Preparar-lo i defensar-lo serà la missió d'avui.

RESULTAT - 11 baixes - Victòria pírrica
F camarades. Després d'una molt bona aproximació per carretera (tot i que no hem fet cap alto amb espiga). Hem arribat al punt i l'hem defensat eficientment. Llàstima que un últim grup per la retaguàrdia ha acabat amb el BMP i a casi tota l'infanteria... Només l'Inoxca ha pogut fugir.




ASSISTÈNCIA:
Vini
Via
Shanna
Roder
Oski
Inoxca
Hadrianus
Fontber
Darth Miau
Copess
Basset
Atunero
 
Last edited:
M'agrades: Vini

Copess

Ja en porto tres-cents
Membre del personal
Personal Arma
8 Maig 2017
401
61
28
#7
Missió 03 Temporada 2

Enllaç de la missió Panjshir II

SITUACIÓ

Després d'arribar reforços d'alemanya de l'est, Boumann i Boger se'n van a caçar Mujahideens.

MISSIÓ

HQ envia a Boumann i Boger a l'est per buscar unes armes pesades Mujahideen...

RESULTAT - Derrota total
Els equips Baumann 1 i 2 han fet una volta fins arribar a l'objectiu. Un cop allà, tot i que amb dificultats per trobar el punt Akula, han demanat CAS sobre la posició enemiga Tango 1, malhauradament, en aquell instant, dues patrulles han eliminat Baumann 2. Poc després, tropes residuals de T1 han acabat amb Baumann 1. Només l'Atunero ha pogut escapar cap a Pakistan...

ASSISTÈNCIA:
Via
Shanna
Inoxca
Hadrianus
Fontber
Copess
Basset
Atunero
Inoxca
Papaós
 
Last edited: