Guies i Manuals Instalació del Simple Radio Standalone

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#1
El Simple Radio Standalone o SRS és un programa que permet dotar les comunicacions del DCS World de molt més realisme. Amb el TS3 o el Discord, tot funciona a traves de canals, però amb el Simple Radio Standalone, tot funciona a traves de freqüències, com a la realitat. Si coneixíeu el TARS del DCS o el TFAR i l'ACRE de l'Arma ja sabeu que és el Simple Radio llavors.

Bàsicament, igual que al simulador hem d'establir les freqüències correctes per comunicar amb la IA d'altres unitats, aeroports, etc. El SRS també ens obliga a fer el mateix amb les comunicacions entre pilots humans, si no estàs al a freqüència correcta, no et sentiran. Això a més de ser més realista, facilita la comunicació, ja no cal configurar tecles pels diferents canals, ni fer complexes plantilles de comunicació. Poses la freqüència que vols, i ja està.

A més, el programa afegeix efectes de so per imitar les ràdios, com degradació de la qualitat de so degut a la distancia, o distorsió per altres comunicacions simultànies.

Aclariments

- L'SRS no és cap plugin del TS3. No depèn del TS3 per funcionar.
- L'SRS te un executable Client i un Servidor. Això vol dir que algú ha de fer de servidor i la resta (inclòs ell mateix) connectar-se al servidor. Miraré si puc instalar una versió 24 hores al servidor dedicat, però si no te versió Linux no és podrà.
- El consum de recursos és mínim, el Solitari de Windows consumeix més (ho se perquè ho he comprovat).

Instal·lació

La instal·lació és molt simple, només cal baixar el programa que ve comprimit. Descomprimir a qualsevol lloc, i donar-li a l'auto-instal·lador Installer.exe.

guia_install_simpleradio_cc_01.png

En aquesta finestra, en teoria t'ho detecta tot bé, i no cal tocar res.
A Step 1 és la carpeta on s'instal·larà el programa (no va dintre del DCS, és un programa extern).
A Step 2 és el lloc on trobarà les carpetes personalitzades del DCS, per defecte venen a C:\Users\nom_d'usuari_windows\Saved Games\

Quan estigui tot correcte li doneu a Install / Update DCS-SRS.

Configuració

Normalment ve quasi tot ja configurat, jo l'únic que vaig haver de modificar van ser les tecles de comunicació PTT. Us explico les pestanyes a grans trets.

Ports

Els ports que heu d'obrir perquè funcioni són el 5001, 5002 i 5003. Fa servir el primer per connectar i el segon per alguna cosa del sim i el tercer per la transmissió de veu.

General

guia_install_simpleradio_cc_02.png

  1. Aquí seleccioneu el vostre micròfon.
  2. Aquí seleccioneu els vostres altaveus.
  3. Això no cal seleccionar res, és només per si voleu sentir-vos a vosaltres mateixos parlant.
  4. Aquí és on heu de ficar la IP del servidor del SRS. A l'esquerra ho teniu per posar-la manualment, i a la dreta teniu el llistat de servidors de SRS desats a Favorits. Per connectar és només donar-li a Connect.
Controls

guia_install_simpleradio_cc_03.png

  1. El botó per seleccionar la radio 1.
  2. Si voleu fer servir cap modificador pel botó de la radio 1, és com un Shift, un Pinky o un S3.
  3. El botó per seleccionar la radio 2.
  4. Si voleu fer servir cap modificador pel botó de la radio 2.
  5. El botó per parlar per la radio 1.
  6. El botó per parlar per la radio 2.
Paràmetres

No tinc mirat que fan tots els efectes, us poso els que conec i les coses que pressuposo que fan. El millor és que ho mireu vosaltres mateixos, tot això és pot modificar al vol, no cal tancar la partida per fer canvis al SRS.

guia_install_simpleradio_cc_04.png

  1. Habilita els efectes de radio quan és transmet (Tx) i que és rep (Rx), a l'inici i al final.
  2. Habilita els efectes d'encriptació de les comunicacions.
  3. Modifica la veu a les comunicacions.
Hi han moltes més coses que dona el programa, però no m'ho he mirat gaire, entre tots ho podem anar esbrinant. Comentar que els servidors publics molts el tenen funcionant, i us podeu connectar al seu servidor de SRS per sentir i parlar a les seves partides.
 
Last edited:
M'agrades: Copess
2 Agost 2016
19
6
3
Gràcia
#4
Es Oculus friendly? Vull dir si no cal anar tocant freqüències en vol, perquè les oculus son el que té, que no es pot anar tocant aquí i allí amb el ratolí. I el suport dels controls de mans encara esta verd verd verd...
 
2 Agost 2016
19
6
3
Gràcia
#6
O sigui, que no es va canviant les freqüències amb els panells interns dels avions. Es que m'ha semblat el contrari en alguns videos que corren per youtube i volia estar segur.
 

Viper

Administrator
Membre del personal
Moderador
Personal Arma
Personal DCS
#8
O sigui, que no es va canviant les freqüències amb els panells interns dels avions. Es que m'ha semblat el contrari en alguns videos que corren per youtube i volia estar segur.
No m'heu entès crec. que és canvien les freqüències amb els panells de la pròpia cabina de l'avió, amb els mateixos botons de cabina, d'això es tracta, de donar realisme.
Tot i així, el programa també te un panell extern, que no se si serveix per canviar freqüències, però si que serveix per veure a quines estàs. I també te controls per canviar les freqüències amb el vostre el teclat o perifèric.
Teniu les dues opcions.